Τι θα έλεγες για προπόνηση 8 λεπτών και 4 ασκήσεων στην παραλία;

Αρκεί να βρεις μια γωνιά σαν άνθρωπος και όχι μέσα στο μπούγιο σαν τον τρελό του χωριού...

Θα σου μιλήσουμε ειλικρινά: Τη γυμναστική στην παραλία πολλοί αγάπησαν, όσους όμως κάνουν γυμναστική σε γεμάτη παραλία ουδείς.
Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι αν θες, τώρα που άνοιξε ο καιρός, να πηγαίνεις για προπόνηση πλάι στη θάλασσα και να σε χτυπάει το φρέσκο αεράκι, το καλύτερο (μεταξύ μας, η μόνη επιλογή) είναι να πας σε ώρες και μέρες που δεν έχει πολύ κόσμο. Εκτός αν έχεις ανακαλύψει παραλίες έρημες και απόμερες, στις οποίες θα είσαι μόνος σου ακόμα και αν πας μεσημέρι Κυριακής με τον υδράργυρο στους 40 βαθμούς.

Πέρα από το θέμα του κόσμου, πάντως, αντιλαμβάνεσαι ότι για λόγους υγείας η προπόνηση στην παραλία θα πρέπει να γίνεται σε ώρες που ο ήλιος δεν είναι ψηλά.

Ωστόσο, επειδή μπορεί να μην προλαβαίνεις να πας μια καθημερινή για προπόνηση στη θάλασσα και να μην έχεις υπ’ όψιν σου μια ήσυχη παραλία, σού ετοιμάσαμε ένα υψηλής έντασης πρόγραμμα 8 λεπτών, ώστε ακόμα και αν βρεθείς ανάμεσα σε πολλούς λουόμενους να μην γίνεις θέαμα.

Βρες μια καλή γωνία και ξεκινά να κάνεις όσους περισσότερους γύρους μπορείς από τις παρακάτω 4 ασκήσεις μέσα σε 8 λεπτά.

 

1. Bodyweight squats

Πόδια ανοιχτά στο ύψος των ώμων. Λύγισε τα γόνατα σου και ρίξε το βάρος στους γλουτούς. Χαμήλωσε όσο πιο χαμηλά μπορείς και κάνε δυναμικά την αντιστροφή κίνηση για να επιστρέψεις στην αρχική θέση. Σε όλη τη διάρκεια της άσκησης το κεφάλι σου θα πρέπει να είναι σταθερό και να κοιτάει μπροστά, ενώ η πλάτη σου πρέπει να είναι ίσια.

Σετ: AMRAP | Επαναλήψεις: 10 | Διάλειμμα: -

 

 

2. Κάμψεις

Τίμιες, απλές, κουραστικές. Πρόσεξε το άνοιγμα των χεριών, ενώ πλάτη, γλουτοί και φτέρνες να βρίσκονται σε ευθεία. Χαμηλώνεις μέχρι να ακουμπήσει το στήθος σου το έδαφος και σηκώνεσαι μέχρι να τεντωθούν τα χέρια σου.

Σετ: AMRAP | Επαναλήψεις: 10 | Διάλειμμα: -

 

 

3. Ice skater hops

Από την αρχική θέση, σηκώνεις ελαφρά το αριστερό πόδι και το φέρνεις λίγο πίσω από το δεξί. Παίρνοντας ώθηση από το δεξί πόδι κάνεις μικρό διαγώνιο άλμα προς τα αριστερά και προσγειώνεσαι πάνω στο αριστερό πόδι, με το δεξί να είναι στον αέρα. Μένεις για λίγο εκεί και με ώθηση από το πόδι στήριξης (αριστερό) κάνεις μικρό διαγώνιο άλμα προς τα δεξιά και προσγειώνεσαι με το δεξί πόδι κ.ο.κ. Α ναι! Ως μία επανάληψη μετράει το εναλλάξ άγγιγμα και των δύο ώμων.

Σετ: AMRAP | Επαναλήψεις: 8 | Διάλειμμα: -

 

 

4. Shoulder taps (εναλλάξ)

Παίρνεις θέση για κάμψεις και στη συνέχεια φέρνεις το αριστερό σου να ακουμπήσει τον δεξιό ώμο. Έπειτα κάνε την ίδια κίνηση και με το άλλο χέρι. Στη διάρκεια της άσκησης, έχει σφιγμένο τον ώμου σου, ενώ αν θες καλύτερη στήριξη, στην αρχική θέση άνοιξε τα πόδια σου ώστε να είναι πιο έξω από το ύψος των ώμων. Αντίθετα, αν θες να ανεβάσεις επίπεδο την άσκηση, έχει τα πόδια ενωμένα, κλειστά. Α ναι! Ως μία επανάληψη μετράει το εναλλάξ άγγιγμα και των δύο ώμων.

Σετ: AMRAP | Επαναλήψεις: 8 | Διάλειμμα: -



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved