Ο Τομ Χάρντι σε ρίχνει για κάμψεις

5 ασκήσεις που κάνει ο πιο άγριος του Χόλιγουντ.

Θα το έχεις καταλάβει ότι τον Τομ Χάρντι τον αγαπάμε. Θες επειδή έχει παίξει δύο σεζόν στο αξεπέραστο Peaky Blinders Blinders ή επειδή σήκωσε στους ώμους του το Taboo; Θες επειδή αναλαμβάνει το ρόλου του τιμωρού και στην πραγματική ζωή; Θες επειδή δεν έχει κανένα πρόβλημα να φορέσει ακόμα και τα πιο αστεία ρούχα και να γουστάρει; Θες επειδή ο τρόπος που έχει αλλάξει το σώμα τρεις τέσσερις φορές μάς δίνει ιδέες για προπονήσεις και προγράμματα ασκήσεων (π.χ. πλάτη);

Όπως και να έχει, ο Τομ Χάρντι είναι μέσα σε όλα. Αλλά εδώ θα μιλήσουμε για την προπόνηση του, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα 4 γύρων μόνο με κάμψεις.

Κάθε γύρος διαφοροποιείται ως προς τον αριθμό των επαναλήψεων και τον τρόπο εκτέλεσης. Για τις επαναλήψεις τα λέμε παρακάτω, για τον τρόπο εκτέλεσης, ας πούμε εδώ μερικά πράγματα.

Στον 1ο γύρο κάνε τις κάμψεις με τα γόνατα να ακουμπάνε στο έδαφος. Στον 2ο γύρο, στηρίξου στα δάχτυλα των ποδιών σου. Στον 3ο γύρο, έχε την πλάτη σου  πιο ψηλά από τους ώμους και στον 4ο γύρο τους ώμους πιο ψηλά από την πλάτη.

1. Κάμψεις Αετού

Παίρνεις θέση για κάμψεις  με τα χέρια να είναι πιο ανοιχτά από το ύψος των ώμων και τα δάχτυλά σου να μην είναι κολλημένα. Καθώς φτάνεις στην τελική θέση της άσκησης, με το στήθος  να ακουμπάει λίγο πάνω από το έδαφος, γυρίζεις τις παλάμες σου ώστε να κοιτάζουν προς τα έξω.

Σετ: 4 | Επαναλήψεις: 10-7-5-3 | Διάλειμμα: 60'' μετά από κάθε γύρο

2. Κάμψεις Γορίλα

Παίρνεις θέσεις για κλασικές κάμψεις (χέρια ανοιχτά στο ύψος ων ώμων) με τη διαφορά ότι δεν στηρίζεσαι στις παλάμες σου αλλά στις γροθιές σου. Τα υπόλοιπα είναι όπως τα ξέρεις, Χαμηλώνεις στήθος μέχρι να ακουμπήσει στο έδαφος  και λυγίζεις αγκώνες, προσέχοντας να μένουν κοντά στον κορμό).

Σετ: 4 | Επαναλήψεις: 10-7-5-3 | Διάλειμμα: 60'' μετά από κάθε γύρο

 

3. Κάμψεις «διαμάντι»

Παίρνεις θέσεις για κάμψεις, αλλά φροντίζεις ώστε να οι αντίχειρες και δείκτες των δύο χεριών να ακουμπάνε μεταξύ τους (αντίχειρας με αντίχειρα, δείκτης με δείκτη) σχηματίζοντας ένα «διαμάντι». Χαμήλωσε το στήθος σου, μέχρι να φτάσει στο κέντρο του «διαμαντιού».

Σετ: 4 | Επαναλήψεις: 10-7-5-3 | Διάλειμμα: 60'' μετά από κάθε γύρο

4. Κάμψεις square

Μπορείς να τις πεις και κάμψεις με κλειστό άνοιγμα. Στην αρχική θέση της άσκησης τοποθέτησε με τέτοιο τρόπο τις παλάμες σου ώστε να σχηματίζουν ένα νοητό «τετράγωνο» με τους ώμους σου. Διατήρησε τους αγκώνες σου κοντά στον κορμό σου ώστε να γυμνάσεις και τρικέφαλους.

Σετ: 4 | Επαναλήψεις: 10-7-5-3 | Διάλειμμα: 60'' μετά από κάθε γύρο

5. Κάμψεις οκτάγωνο

Η αλλιώς κάμψεις με μεγάλο άνοιγμα. Χέρια πιο έξω από το ύψος των ώμων. Για την ακρίβεια όσο πιο ανοιχτά γίνεται, προκειμένου όταν έχει χαμηλώσει το στήθος σου και έχεις φτάσει κοντά στο έδαφος, τα χέρια το στήθος και το έδαφος να σχηματίζουν ένα οκτάγωνο.

Σετ: 4 | Επαναλήψεις: 10-7-5-3 | Διάλειμμα: 60'' μετά από κάθε γύρο

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved