Ο Λευτέρης Πετρούνιας σου εξηγεί γιατί πρέπει να βάλεις το τρέξιμο στη ζωή σου

Μάλλον κάτι ξέρει ο Χρυσός Ολυμπιονίκης.

Αν μόλις συνειδητοποίησες ότι το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών και εσύ δεν έχεις ξεκινήσει ακόμη γυμναστήριο, τότε σου έχω μια συμβουλή: Πάρε τους δρόμους!

Δικαιολογίες δεν υπάρχουν! Αν βαριέσαι να κλειστείς φέτος σε κάποιο γυμναστήριο, τότε μάθε ότι και χρόνο αλλά και μέρη μπορείς να βρεις για να τρέξεις άνετα στην Αθήνα. Άρχισε, λοιπόν, από τώρα να ψάχνεις για τα σωστά αθλητικά, γιατί χρόνο για χάσιμο δεν έχεις. Αν δεν έχεις τρέξει ξανά στη ζωή σου και φοβάσαι ότι η απόπειρά σου θα εξελιχθεί σε ένα μεγάλο… fail, τότε σε ενημερώνω ότι με τη βοήθεια του Λευτέρη Πετρούνια, δεν υπάρχει περίπτωση να αποτύχεις.

Ένα «σερφάρισμα» στη Google για το running παπούτσι το σωστό, με «έριξε» πάνω στον Χρυσό Ολυμπιονίκη ο οποίος έχει ενώσει τις δυνάμεις του με τη Reebok και μοιράζεται τα μυστικά της προπόνησής του στο γήπεδο του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου με τα Print Smooth. Απλά και εύκολα, λοιπόν, μπορείς να ακολουθήσεις τα βήματα του και να δεις την καθημερινότητά σου να αλλάζει.

5D4A8456ok

Δέσε καλά τα κορδόνια σου και φύγε

Ξεκίνα με ένα καλό ζέσταμα και δέσε καλά τα κορδόνια των running παπουτσιών σου (ναι, είναι σημαντικό, δεν το κάνει… τυχαία ο Πετρούνιας!).

5D4A8501ok 1

Φρόντισε να αποφεύγεις τα… στραβοπατήματα

Τα νυχτοπερπατήματα δεν ξέρω αν τα αποφεύγεις, το σίγουρο είναι όμως ότι στο τρέξιμο, πρέπει να φροντίσεις να μένεις μακριά από τυχόν στραβοπατήματα. Αυτό θα το πετύχεις μόνο με τα σωστά αθλητικά. Στην περίπτωση του Πετρούνια, αυτά είναι τα νέα παπούτσια Print Smooth της Reebok. Η απάντηση βρίσκεται στην τεχνολογία αποτύπωσης της πίεσης που φέρει η εξωτερική σόλα των συγκεκριμένων παπουτσιών και η οποία του παρέχει τη στήριξη ακριβείας που χρειάζεσαι.

5D4A8360ok

Μην ξεχνάς τις γρήγορες εναλλαγές

Πώς θα τρέξεις σωστά; Ξεκίνα ανεβάζοντας το βαθμό δυσκολίας και τρέξε με γρήγορες εναλλαγές. Προσπάθησε να διατηρείς σταθερό, αλλά γρήγορο, βήμα. Στόχος σου είναι, άλλωστε, να βελτιώσεις την αντοχή σου και συνεπώς, την απόδοσή σου. Τα Print Smooth προφέρουν στον Χρυσό Ολυμπιονίκη μια σταθερότητα που δεν τον απογοητεύει, ενώ οι ευέλικτες αυλακώσεις και οι ανεξάρτητες κομβικές μονάδες της σόλας τους, φροντίζουν για την απόλυτη ευελιξία στο run του.

Την αποθεραπεία σου την έκανες;

Αν δεν θέλεις να πας «πιασμένος» στη δουλειά μετά το πρώτο running workout σου, κάνε τις διατάσεις σου και να θυμάσαι να τις επαναλαμβάνεις μετά από κάθε προπόνησή σου.

5D4A8437ok

Γιατί να ξεκινήσεις το τρέξιμο

Σε περίπτωση που μέχρι τώρα δεν έχεις καταλάβει γιατί αξίζει να βάλεις το τρέξιμο στη ζωή σου, ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι εδώ για να σου αποκαλύψει τρεις από τους πιο βασικούς λόγους. Τι λέει, λοιπόν, ο Χρυσός Ολυμπιονίκης; Ότι με κάθε προπόνησή σου:

1. Θα αποφορτίζεσαι

2. Θα νιώθεις πιο χαλαρός

3. Θα γεμίζεις ενέργεια

Ο Λευτέρης αντιλαμβάνεται καλά ότι το τρέξιμο έχει πλεονεκτήματα και στο σώμα και την ψυχή του. Κάθε βήμα τον φέρνει και πιο κοντά στον στόχο. Βέβαια, όλα αυτά τα πετυχαίνει με τη βοήθεια του σωστού running παπουτσιού. Τα Print Smooth έπαιξαν καταλυτικό ρόλο για εκείνον, καθώς, με τη σταθερότητα που προσφέρουν, είναι ιδανικά για τρέξιμο μέτριας έντασης και διάρκειας.

5D4A8274ok

Γίνε κι εσύ More Human

Τι άλλο σου μαθαίνει ο Λευτέρης; Ότι πρέπει να είσαι έτοιμος για νέες προκλήσεις, να είσαι επίμονος και να προσπαθείς συνέχεια. Ξεκίνα να τρέχεις και έχε στο μυαλό σου τη φιλοσοφία Be More Human της Reebok. Μόνο όταν αγωνίζεσαι διαρκώς, όταν δεν το βάζεις κάτω στις δυσκολίες, αλλά προσπαθείς ακόμη περισσότερο, τότε και μόνο τότε γίνεσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, τότε γίνεσαι περισσότερο άνθρωπος.

Πού θα τρέξεις στην Αθήνα

Όπως σου είπα, δικαιολογίες δεν υπάρχουν και στην Αθήνα θα βρεις πολλά μέρη για να τρέξεις. Αν ζεις στο κέντρο μπορείς να πας στον Εθνικό Κήπο, στο Πεδίον του Άρεως, στον Λυκαβηττό, στη Δ. Αρεοπαγίτου και να συνεχίσεις προς Φιλοπάππου, στο Αττικό Άλσος και στο Άλσος Βεΐκου.

Αν μένεις στα Νότια Προάστια μπορείς να τρέξεις στον Φλοίσβο και στο Δέλτα Φαλήρου προς το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στο Άλσος της Νέας Σμύρνης, στο Καβούρι και στην Παραλιακή της Γλυφάδας. Όσον αφορά στα Βόρεια Προάστια, δοκίμασε να γυμναστείς στο ΟΑΚΑ, στο Γήπεδο Χαλανδρίου, στο Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας και στην Πεντέλη.

Ναι, ήρθε η ώρα να πάρεις τους δρόμους! 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved