6 ασκήσεις για να νικήσεις το Hangover

Θα χρειαστείς μόλις μισή ώρα.

Πάσχα, διακοπές πολύ φαγητό και πολύ αλκοόλ. Και αν για το θέμα του φαγητού είναι οι μέρες τέτοιες που σε οδήγησαν στην κραιπάλη, το ποτό ή μάλλον το hangover είναι κάτι που θα βρεθεί σύντομα ξανά στο δρόμο σου.

Για εκείνο το δύσκολο πρωϊνό (ή μάλλον μεσημέρι) σου έχουμε ήδη δώσει συμβουλές, τα νερά και τα δημητριακά είναι φίλοι σου. Όμως ο καλύτερος τρόπος για να έρθεις στα ίσα σου είναι να πας στο γυμναστήριο για προπόνηση.

Ναι, ναι, σε ακούω ήδη: «Ποιος θα σύρει το κουφάρι του από τον καναπέ ή το κρεβάτι μέχρι το γυμναστήριο. Πώς θα μπορέσεις να σταθείς όρθιος όταν βρίσκεσαι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας;

Υπάρχουν καλά νέα. Σε 30 λεπτά θα είσαι περδίκι. Θα έχεις αφήσει πίσω σου ζαλάδα και ναυτία. Για να το πετύχεις όμως, χρειάζεται κόπος. Δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να πας στο γυμναστήριο και να κάνεις το πρόγραμμα που θα έκανες εκείνη την ημέρα. Το κλειδί είναι να μειώσεις τις επαναλήψεις και να αυξήσεις τα κιλά.

Σου έχουμε 6 ασκήσεις για να νικήσεις το hangover. Και μη ξεχνάς, πολύ νερό.

 

1. Έλξεις με μπάρα

Χέρια ανοιχτά στο ύψος των ώμων και έχε την μπάρα στο ύψος της λεκάνης. Καθώς σηκώνεις την μπάρα σφίγγεις τον κορμό διατηρώντας το πάνω μέρος των χεριών σου ακίνητο. Έπειτα κατέβασε με προσοχή την μπάρα στην αρχική θέση.

Σετ: 4 | Επαναλήψεις: 4 | Διάλειμμα: 2'

 

2. Έλξεις δικεφάλων (σε επικλινή πάγκο)

Ρύθμισε τον πάγκο και πάρε από έναν αλτήρα σε κάθε χέρι. Πίεσε τους δικεφάλους σου και φέρε τους αλτήρες μέχρι να αγγίξουν τους ώμους σου.

Σετ: 4 | Επαναλήψεις: 2-4 | Διάλειμμα: 2'

 

3. Έλξεις δικεφάλων (τροχαλία)

Πιάσε την μπάρα τις τροχαλίας με κλειστή λαβή και έχει τα χέρια σου ανοιχτά στο ύψος των ώμων. Φέρε την μπάρα μέχρι το ύψος των ώμων σου, προσπαθώντας να κρατάς τα χέρια κοντά στον κορμό και η κίνηση να εκτελείται με τους δικέφαλους.

Σετ: 1 | Επαναλήψεις: 25 | Διάλειμμα: 2'

 

4. Πιέσεις με μπάρα (πάγκος/κλειστή λαβή)

Ξάπλωσε σε επίπεδο πάγκο και πιάσε την μπάρα με κλειστή λαβή με τις παλάμες σου να κοιτάνε προς το έδαφος. Πάρε εισπνοή και χαμήλωσε την μπάρα αργά μέχρι να ακουμπήσει στο μέσο του στήθους σου. Πίεσε την μπάρα προς τα επάνω δυναμικά, εκπνέοντας. Είναι σημαντικό καθώς σηκώνεις την μπάρα θα πρέπει να νιώθεις το στήθος να ανοίγει.

Σετ: 4 | Επαναλήψεις: 2-4 | Διάλειμμα: 2'

 

5. Πιέσεις με μπάρα (πάγκος)

Ξάπλωσε σε επίπεδο πάγκο και πιάσε την μπάρα ώστε τα χέρια να έρχονται στο ύψος των ώμων και οι παλάμες σου να κοιτάζουν προς το έδαφος. Σήκωσε την μπάρα από τη βάση, τεντώνοντας τελείως τα χέρια σου. Πάρε εισπνοή και χαμήλωσε την μπάρα αργά μέχρι να ακουμπήσει στο μέσο του στήθους σου. Πίεσε την μπάρα προς τα επάνω δυναμικά, εκπνέοντας.

Σετ: 4 | Επαναλήψεις: 2-4 | Διάλειμμα: 2'

 

6. Έλξεις τρικεφάλων (τροχαλία)

Με αγκώνες κολλημένους στον κορμό, πιάσε τη λαβή και κατέβασέ τη μέχρι τα χέρια σου να τεντωθούν τελείως. Στην διάρκεια της κίνησης, πίεζε τον κορμό σου. Σημαντικό. Μόνο το μέρος των χεριών από τους αγκώνες και κάτω πρέπει να κινείται.

Σετ: 1 | Επαναλήψεις: 25 | Διάλειμμα:-



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved