Οι Βίκινγκς ήταν ντούκια, γίνε σαν τους Βίκινγκς

Ένα πρόγραμμα γυμναστικής  για μεσαιωνικούς λοκατζήδες.

Στο θέμα «κάνω γυμναστική» υπάρχουν δύο είδη ανδρών: αυτοί που κάνουν και αυτοί που δεν κάνουν. Δεν υπάρχει η έννοια του «ολίγον έγκυος», «ή ταν ή επί τας» που λέγανε και στην Σπάρτη.  

Δεν ξέρουμε σε ποια κατηγορία ανήκεις. Αλλά αυτό το πρόγραμμα ταιριάζει και στις δύο. Αν είσαι γυμναστηριακός και έχεις βαρεθεί να χτυπιέσαι σε κλειστούς χώρους θα σε βγάλει εκεί έξω, στην άγρια φύση. Για να πας το σώμα σου σε επόμενο level. Αν τώρα αρχίζεις και αυτό που σε νοιάζει είναι να γίνεις θηρίο –και όχι ομορφάντρας-  μην το καθυστερείς.

 Δες μερικά επεισόδια της γαμάτης σειράς, για να μπεις στο κλίμα, και μετά όρμα!

1

Οι Βίκινγκς ήταν οι λοκατζήδες του Μεσαίωνα. Μασάγανε ατσάλι και φτύνανε φωτιές, δεν υπήρχε κάτι που θα τους σταματούσε. Χιόνι, βροχή, τσουνάμι, τα τείχη και στα σπαθιά τον εχθρών τους αερίζανε τα μπρίκια. Μην κωλώνεις, ξεκίνα, γίνε ντούκι. Γίνε σαν τους Βίκινγκς. 

 

Έλξεις

Όταν πρέπει να κατέβεις από το καράβι, να βουτήξεις στην θάλασσα, να σφάξεις καμιά πενηνταριά αγρότες και μετά να ανέβεις στα τείχη, προφανώς και χρειάζεται να μπορείς να κάνεις έλξεις. Ξεκίνα με 5 σετ των 15 (αν μπορείς). Αν δε μπορείς προσπάθησε. Πρέπει να μπορέσεις. Οφείλεις να τα καταφέρεις.

elkseis

 

Πους απς

Κλασική αξία, ξέρεις για τι πράγμα μιλάμε. Δεν εννοούμε να κάνεις πέντε και να τα παρατήσεις μετά. Ένας Βίκινγκ δε θα σταματούσε ποτέ. Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει μονάχα δε θέλω. Ξεκίνα με 5 σετ (την ημέρα) των είκοσι. Και ανέβασε ρυθμούς καθημερινά.  Απλά βάζε τα χέρια σου σε διαφορετικές θέσεις έτσι ώστε να γυμνάζονται όσο το δυνατόν περισσότεροι μύες.

push ups

 

Κόβε ξύλα

Είπαμε αυτό το πρόγραμμα δεν είναι για cozy καταστάσεις, εδώ πέρα πρέπει να γίνεις ένα με τη φύση (όπως σου έχουμε προτείνει και παλιότερα). Και όταν λέμε φύση έρχεται στο μυαλό μας το δάσος. Και όταν μιλάμε για δάσος εννοούμε τα δέντρα. Ξεκίνα να κόβεις δέντρα και να τα κάνεις ξύλα στο μπαλκόνι ή την αυλή σου. Δε μπορείς να φανταστείς πόσο αποδοτική γυμναστική είναι.

ksila

 

Κουβάλα πέτρες

Οκ, εδώ τα πράγματα, ναι όντως δυσκολεύουν. Ο σωστός τρόπος για να γίνει η «δουλεία» είναι να προμηθευτείς τις γνωστές atlas stones που χρησιμοποιούν οι strongmen στα προγράμματά τους. Ή αν είσαι μάστορας να φτιάξεις μία από μπετόν. Μιλάμε για μεσαιωνικές καταστάσεις που θα σου λιώσουν το κορμί.

atlas stone

 

Πορεία με μπέργκιν

Αν έχεις κάνει λοκατζής στον στρατό, ξέρεις για τι πράγμα μιλάμε. Αν όχι άκου: το μπέργκιν  είναι σακίδιο, γεμάτο ζυγίζει καμιά εικοσαριά κιλά. Βρες κάτι αντίστοιχο, γέμισε το και ξαμολήσου για πορείες στα βουνά της Ελλάδας. Ιδανική περιεχόμενο, τα βαρελάκια μπύρας. Όταν τελειώσεις την «βολτούλα» σου μπορείς ικανοποιημένος να γίνεις Βίκινγκ πραγματικός. Να πιεις όση μπύρα τραβάει η ψυχή σου.

bergin viking



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved