Η 10λεπτη γυμναστική ρουτίνα που κάθε άνδρας πρέπει να ακολουθεί

Σιχαινόμαστε τα "πρέπει" αλλά η μίνι ιεροτελεστία του Charles Atlas είναι ό,τι καλύτερο για το σώμα σου.

Το ξέρουμε. Έχεις πολλά πράγματα στο κεφάλι σου και πολλές φορές παρακαλάς να αυξηθούν οι ώρες της ημέρας για να μπορείς να προλάβεις όλα όσα συμβαίνουν γύρω σου. Με αυτά και με εκείνα, οι περισσότεροι παύουμε να δίνουμε την προσοχή που απαιτείται στο σώμα μας, βλέποντάς το στωικά να παρακμάζει με την πάροδο του χρόνου. Μπορεί να σου ακουστεί υπερβολικό, ωστόσο μπορείς να αποτρέψεις αυτήν την προοπτική ακολουθώντας αυστηρά ένα δεκάλεπτο καθημερινής ρουτίνας με απλές ασκήσεις. Οι οποίες -και αυτό είναι το καλύτερο κομμάτι μετά το μικρό χρονικό διάστημα που απαιτείται να ξοδέψεις- δεν απαιτούν βάρη. 

Εμπνευστής αυτής της μικρής ιεροτελεστίας ο Charles Atlas, o οποίος το μακρινό 1936 τη δημοσίευσε στο Physical Culture Magazine κι έκτοτε υπάρχουν εκατομμύρια φανατικοί ανά τον κόσμο που την ακολουθούν. Δεν μιλάμε για έναν όποιον κι όποιον τύπο, μιλάμε για μία από τις βασικές βιτρίνες του... μποντιμπιλντερισμού. 

ert


Διάβασε τα βήματα που ακολουθούν, υιοθέτησε και αύξησε κατά μία μονάδα αυτά τα εκατομμύρια. Μόνο σε καλό θα σου βγει. 

 

1. Τέντωμα Σπονδυλικής Στήλης

Χέρια πίσω από το κεφάλι, σκύβεις όσο πιο γρήγορα μπορείς προς τα εμπρός μέχρι οι αγκώνες σου να ακουμπήσουν τα γόνατά σου. Σηκώνεσαι, επαναλαμβάνεις 12 φορές, η μέση σου σε ευχαριστεί για την την ευλυγισία που της χάρισες.

 FireShot Capture 63 Daily Exercise Routine I The Art of Ma http www.artofmanliness.com 2008

 

2. Καθίσματα

Τετρακέφαλοι, γλουτοί, ισχία. Με τα χέρια στη μέση και τα πόδια ανοιγμένα στο ύψος των ώμων, κάνεις βαθύ κάθισμα και σηκώνεσαι. Επαναλαμβάνεις όσες φορές αντέχεις (βλέπε πρώτη άσκηση στην κάτω φωτογραφία).

FireShot Capture 64 Daily Exercise Routine I The Art of Ma http www.artofmanliness.com 2008

 

3. Ανασηκώσεις Γάμπας

Τα πόδια σου ελάχιστα ανοιχτά, σηκώνεσαι με τις μύτες των ποδιών σου και επανέρχεσαι στην αρχική σου θέση. Επαναλαμβάνεις μέχρι να νιώσεις «κάψιμο». Αν θες να αυξήσεις το βαθμό δυσκολίας, αντί για το πάτωμα προσπάθησε να στηρίζεσαι πάνω σε ένα χοντρό βιβλίο αρκεί να μην είναι της Χρυσηίδας. (βλέπε δεύτερη άσκηση στην πάνω φωτογραφία.)

 

4. Κάμψεις

Άσκηση στανταράκι που θα σε «ξυπνήσει» για τα καλά. Τοποθετείς τα χέρια σου σε διαφορετικές θέσεις για να γυμνάσεις ολοένα και περισσότερες μυικές ομάδες. «Τσιμπάς» όσο αντέχεις. 

 

5. Βυθίσεις

Κάθεσαι κάτω, τεντώνεις πόδια και τα βάζεις πάνω σε ένα χαμηλό σκαμπό (ή σε κάτι που έχεις εύκαιρο, τέλος πάντων, και δεν ξεπερνάει τα 20-30 εκατοστά). Πιέζεις με τα χέρια προς τα πάνω για όσες το δυνατόν περισσότερες φορές μπορείς.

FireShot Capture 65 Daily Exercise Routine I The Art of Ma http www.artofmanliness.com 2008

 

6. Κοιλιακοί με «Ποδήλατο»

Μια εξαιρετική άσκηση για τους κοιλιακούς σου. Ξαπλώνεις, βάζεις τα χέρια πίσω από το κεφάλι και φέρνεις τα γόνατά σου εναλλάξ σε ύψος 45 μοιρών. Αριστερός αγκώνας σε δεξί γόνατο, δεξί αγκώνας σε αριστερό γόνατο, ενώ ταυτόχρονα κάνεις πλάγιους κοιλιακούς.

FireShot Capture 66 Daily Exercise Routine I The Art of Ma http www.artofmanliness.com 2008

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved