Οκτώ γουέστερν που λατρέψαμε για τις σκηνές μονομαχίας τους

Θυμόμαστε τα καλύτερα πιστολίδια της Άγριας Δύσης.

Προφανώς και οι καουμπόηδες ξέρουν από μονομαχίες. Το κάνουν στις ταινίες, το έκαναν στην πραγματικότητα και όσο υπάρχει το Χόλιγουντ και τα στούντιο θα συνεχίσουν να μαγεύουν. Εμείς βέβαια, έχουμε μαγευτεί ήδη με τις παρακάτω.

1. Wyatt Earp

 

Βασισμένο στην αληθινή μονομαχία των αδερφών Earp το 1881, ενάντια στα αδέρφια McLaury και τον Billy Clanton. Στο τέλος της μονομαχίας,  ο μόνος άνθρωπος που στεκόταν όρθιος χωρίς γρατζουνιά, ήταν το θρυλικό εξάσφαιρο της Δύσης: ο Wyatt Earp.

 

2. Οpen Range

 

Η αλήθεια είναι πως δεν πρόκειται από τα καλύτερα γουέστερν που έχουμε δει. Υπάρχει όμως ένα μεγάλο «αλλά». Η τελική μονομαχία είναι από τις μεγαλύτερες σε διάρκεια, που έχουν καταγραφεί στην ιστορία του κινηματογράφου. Και από τις εντυπωσιακότερες.

 

3. 3:10 to Yuma

 

Αρκετά φρέσκο για γουέστερν, αρκετά εντυπωσιακό για να βάλεις στην λίστα την τελευταία αναμέτρηση στους δρόμους της πόλης. Απολαυστικός Christian Bale για ακόμη μία φορά.

 

4. Magnificent Seven

 

Κάτι παραπάνω από μονομαχία. Ουσιαστικά πρόκειται για επίδειξη δύναμης. Και υπεροχής. Και αν ήσουν εκεί και είχες λίγο μυαλό, δεν θα τα έβαζες με τα παλικάρια του Denzel Washington.

 

5. High Noon

 

O Gary Cooper έδωσε στο κοινό το 1952, κάτι που ποτέ δεν είχε ξαναδεί: έναν κινηματογραφικό Λούκι Λουκ. Το καλύτερο, ήταν πως το έκανε με τον πιο μάχιμο τρόπο.

Για όσους δεν την βρίσκουν με γουέστερν, έχουμε και ταινίες με κατασκόπους.

 

6. Τhe Wild Bunch

 

Μία αποστολή αυτοκτονίας με ένα από τα καλύτερα καστ που έχουν περάσει ποτέ από western ταινία. Μπορεί να αποδεκάτισαν το μισό Μεξικό, αλλά άξιζε τον κόπο.

 

7. Unforgiven

 

Από τις 90s ταινίες που απέδειξαν ότι ο Clint Eastwood παραμένει το μεγάλο εξάσφαιρο της κινηματογραφικής Δύσης. Ένα ολόκληρο σαλούν πέφτει στο πάτωμα μαζί με τον πρωτεργάτη της δολοφονίας, Gene Hackman.

 

8. Τhe Good the Bad and the Ugly

Πιο κλασσικό από τα κλασσικά. Αν και ανήκει στα spaghetti western, μας έδωσε το Mexican standoff και μία από τις πιο χαρακτηριστικές μονομαχίες στη μεγάλη οθόνη. Τόσο χαρακτηριστική που παραμένει αγαπημένη μέχρι και σήμερα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved