Πόσο δυνατός πρέπει να είναι ένας Φωτογράφος για να έχει 1 εκατ. followers;

O Jason από το μακρινό Σικάγο προφανώς και ξέρει την απάντηση.

Έλα, παραδέξου το, δεν είναι ντροπή. Το έχεις κάνει κι εσύ, το έχουμε κι εμείς κάθε φορά που τραβήξαμε μια φωτογραφία και ντραπήκαμε να την ανεβάσουμε στο ίνστα με το χάλι που είχε. Τι κάναμε; Υιοθετούσαμε την εύκολη λύση: πηγαίνουμε στα φίλτρα, βάζουμε ασπρόμαυρο, χτυπάμε τα χέρια μας ξεμπερδεύοντας, την ανεβάζουμε. 

Χιλιάδες έτη φωτός μακριά από αυτήν την λογική, κινείται ο Jason M. Peterson. Λάτρης κι αυτός της ασπρόμαυρης φωτογραφίας, όχι όμως κατ' ανάγκη ή για να καλύψει τις αδυναμίες στα κάδρα του, χρησιμοποιεί την συγκεκριμένη τεχνοτροπία με τόση μαεστρία που του έχει αποφέρει ούτε λίγο ούτε πολύ περισσότερους από ενα εκατομμύριο ακόλουθους στο Instagram

Όπως λέει και ο ίδιος:

«οι φωτογραφίες μου δεν είναι απλά ασπρόμαυρες. Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να καταγράψω μέσα από αυτές το ανθρώπινο συναίσθημα, να προκαλέσω ένα συναίσθημα σε εκείνον που θα τις δει. Το ασπρόμαυρο βοηθάει να επικεντρωθείς σε αυτό το συναίσθημα καθώς δεν υπάρχουν χρώματα που θα σου αποσπάσουν την προσοχή.»


Κουβαλώντας στις πλάτες του συσσωρευμένη εμπειρία 25 χρόνων, έχει καταφέρει να μας μεταφέρει συγκλονιστικές εικόνες που παιχνιδίζουν με το φως, τις σκιές, τις γωνίες, τις γραμμές. 

Σου μαζέψαμε τις πιο χαρακτηριστικές από αυτές και στις παρουσιάζουμε στο φωτογραφικό άλμπουμ που ακολουθεί.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved