Πώς να ακούγεται άραγε ο ήχος από το γνήσιο πιάνο του Μότσαρτ;

Σου έχουμε βιντεάκι για να μην σε τρώει η περιέργεια.

Γεννημένος το σούπερ μακρινό 1756, ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ δεδομένα διέθετε το ανυπέρβλητο εκείνο ταλέντο που τον ενέταξε στην dream team των τεράστιων συνθετών της κλασικής μουσικής και στο πέρασμα των αιώνων απέκτησε δικαιωματικά την ευχέρεια να εμπνέει και να αποτελεί σημείο αναφοράς για εκατομμύρια θαυμαστές του είδους.

Για τους τελευταίους (και όχι μόνο), φαντάζει ως η απόλυτη ονείρωξη το να τους δοθεί η ευκαιρία έστω και για μία φορά στη ζωή τους να ακούσουν τον ήχο που πηγάζει από το γνήσιο πιάνο με το οποίο ο εμβληματικός συνθέτης μεγαλούργησε πριν από δυόμιση περίπου αιώνες.

Και να που την ευκαιρία αυτή τους την προσφέρει απλόχερα ο Robert Levin, καθηγητής της «Academy of Ancient Music», ο οποίος έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας ένα υπερ-φιλόδοξο πρότζεκτ: να ηχογραφήσει, δηλαδή, τη μουσική του Μότσαρτ όπως αυτή θα έβγαινε από το πιάνο του αυστριακού συνθέτη. Ω ναι, το πρωτότυπο. 

 

Το συγκεκριμένο πιάνο χρονολογείται από το 1782 και χρησιμοποιήθηκε από τον Μότσαρτ για να συνθέσει και να παρουσιάσει διάφορα αριστουργήματα μέχρι το τέλος της ζωής του, το 1791. Σήμερα, μπορεί να το βρει κανείς στο Σάλτσμπουργκ, στο σπίτι του Μότσαρτ το οποίο έχει μετατραπεί σε μουσείο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved