Η βιογραφία του Μοχάμεντ Άλι ρίχνει φως στα σκοτάδια των Αμερικάνικων 60s

Ντοκουμέντο, όχι αστεία.

«Fly like a butterfly, Sting like a bee» συνήθιζε να λέει ο εμβληματικότερος μποξέρ όλων των εποχών, ο Μοχάμεντ Άλι. Με αυτό να είναι απλά ένα τσιτάτο σε σχέση με τις ατάκες γεμάτες σοφία που ξεστόμιζε κατά καιρούς και σου έχουμε ήδη παρουσιάσει.

Ο λόγος που τον θυμηθήκαμε σήμερα είναι το βιβλίο «Ali: A Life» του συνάδελφου από την Αμερική Jonathan Eig. Μια ανεπίσημη βιογραφία για τον θρυλικό αθλητή που μπορεί να μην έχει τη σφραγίδα του, έχει όμως πολύ δουλειά από τον συγγραφέα στο θέμα προσέγγισης δικών του ανθρώπων –όπως τρεις σύζυγοι του καθώς και κάποιοι μάνατζέρ του.

ali 12getty

Το βιβλίο (που μπορείς να παραγγείλεις εδώ) ρίχνει μια καινούργια ματιά στα πολιτικά και θρησκευτικά πιστεύω του Άλι, στην αντίστοιχη δράση του, την προσωπική του ζωή αλλά και το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε τα αρκετά τελευταία χρόνια της ζωής του.

Η βιογραφία αποτελεί προϊόν προσεκτικού ξεψαχνίσματος περισσότερων από 500 συνεντεύξεων (μεταξύ αυτών και κάποιων χαμένων ηχογραφήσεων από τα 60s), όπως επίσης και του «φακέλου» που διατηρούσαν για τον επαναστάτη αθλητή το FBI και οι Αρχές της Δικαιοσύνης.

Όπως καταλαβαίνεις πρόκειται για ανάγνωσμα ιδανικό που μοσχομυρίζει ιστορία, μποξ, επανάσταση κι ένα ταξίδι στα πιο κρίσιμα νεότερα χρόνια της Αμερικής με οδηγό τη ζωή του Μοχάμεντ Άλι.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved