10 σκέψεις για το πρώτο επεισόδιο του «The Deuce»

Όσα ξεχωρίσαμε από τον πιλότο της φιλόδοξης σειράς του HBO.

Το HBO έχει ένα εμφανές «κόλλημα» να κάνει μια δραματική σειρά για την τελευταία άγρια εποχή της Νέας Υόρκης, την εποχή στα τέλη του ’70. Δεν το πέτυχε με το Vinyl, θα ρίξει τη ζαριά του με το The Deuce, κάνοντας το πέρασμα από τοsex, drugs rock ‘n’ roll στο sex, τζόγος και πορνό.

The Deuce ονομαζόταν συνθηματικά το τμήμα της 42ης οδού κοντά στην Times Square όπου βρίσκονταν τα τσονοτσινεμά, καμπαρέ, κακόφημα μπαρ, βρώμικα ξενοδοχεία και κυρίως πάρα πολλές πόρνες σε κάθε γωνία. Εκεί που αν βρισκόσουν μαχαιρωμένος στο στομάχι κανείς δεν θα σε βοηθούσε.

Ο Τζέιμς Φράνκο υποδύεται τον Βίνι, έναν τζογαδόρο της κακιάς ώρας και τον δίδυμο αδελφό του, τον Φράνκι, μπάρμαν που όπως κάθε σωστός μπάρμαν γίνεται ο συνεκτικός ιστός ενός ολόκληρου οικοσυστήματος γεμάτο από νταβατζήδες, πόρνες, σερβιτόρες, ιδιοκτήτες μπαρ, ρεσεψιονίστ σε κακόφημα ξενοδοχεία, αστυνομικούς, μικροκακοποιούς, εκβιαστές και λοιπούς αγίους της νύχτας.

f1d1518d466f7a6165c2794b8473a02c664ebc18addec1f09cfdacca1eef7670

Γενικά αυτό το σχήμα δυϊκότητας μάλλον αποτελεί άξονα της σειράς. Η Κάντι (Μάγκι Τζίλενχααλ) εκδίδεται αλλά ο μικρός της γιος δεν γνωρίζει τίποτα. Ζει διαφορετική ζωή το πρωί και διαφορετική το βράδυ. Η Νταρλίν (Ντομινίκ Φίσμπακ) μπορεί από τη μία να έχει ένα σταθερό πελάτη που τη βρίσκει να τη χτυπάει και έναν άλλο, ο οποίος το μόνο που θέλει είναι να βλέπουν ταινίες. Η Άμπι (Μαργκαρίτα Λεβίεβα) είναι η έξυπνη φοιτήτρια που σπουδάζει αγγλική φιλολογία και μπορεί να μιλάει για Καμί, υπαρξισμό και λογική χωρίς να ακούγεται γελοία και από την άλλη να ψοφάει να ζήσει στη ζωή του «υποκόσμου».

Μιλώντας για τη Λεβίεβα, ετοιμάσουν να την καψουρευτείς. Ξέρεις πολλές 37άρες που μπορούν να υποδυθούν 20άρες φοιτήτριες που έχουν τόση όρεξη και αδημονία να τραβήξουν μια γερή δγακωνιά σε αυτό που λέμε ζωή;

Από άποψη πλοκής δεν είδαμε πολλά. Είδαμε όμως αρκετούς χαρακτήρες και τους βασικούς τους είδαμε πολύ και σε διαφορετικές φάσεις. Θετικός οιωνός για μια σειρά που δείχνει ότι θέλει να βασιστεί στην αφήγηση.

Παρόλα αυτά, δεν απουσιάζει το  στυλιζάρισμα. Κάθε κοστούμι, κάθε ψηλοτάκουνη γόβα, κάθε λεπτομέρεια στο κάδρο, θέλει να ανασυστήσει την εποχή εντυπωσιακά μα και με ουσία. Σε αυτά προσέθεσε και το τραγούδι των τίτλων αρχής (Κέρτις Μέιφιλντ, Don't Worry) που δίνει υπόσχεση για ένα soundtrack φόρο-τιμής στη μαύρη μουσική.

tumblr ovbi4i21i41uaip3io7 1280

Υπάρχουν οι πόρνες που είναι ερωτευμένες με τους νταβατζήδες τους, υπάρχουν οι πόρνες που ξέρουν να μανιπουλάρουν τους νταβατζήδες τους, υπάρχουν οι πόρνες που νομίζουν ότι είναι πιο έξυπνες από τις άλλες και υπάρχουν και οι καπάτσες. Ναι, η τελευταία είναι η Κάντι.

Το χιούμορ δεν λείπει. Οι άνθρωποι που θα απειλήσουν να μαχαιρώσουν εν ψυχρώ μια κοπέλα ή έναν ενοχλητικό πελάτη, μπορεί πριν από δύο σκηνές να σου είχαν προσφέρει ένα κινηματογραφικό διάλογο.

Τα πάντα στο The Deuce γίνονται τη νύχτα. Τότε ζει και αναπνέει το οικοσύστημα της σειράς. Με τις πρώτες ακτίνες του ήλιου παραδίδουν δρόμους, στενά και εμπειρίες στους πρωινούς.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved