ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ: Στο πιο αναμενόμενο Θρίλερ της χρονιάς

«It Comes At Night» το λένε, προκαλεί ΣΟΚ λένε.

Από πιτσιρικάδες περιμέναμε πάντα τις καινούργιες ταινίες που βγαίνουν κάθε εβδομάδα –λες και είναι κάποιο δέμα που μας στέλνει η θεια μας από την Αμερική. Σίγουρα παλιότερα, τότε που δεν υπήρχαν τόσες επιλογές (dvd, streaming, downloading), η ατάκα «πάω κινηματογράφο» ήταν πιο πωρωτική. Τον τελευταίο καιρό όμως, κι επειδή χορτάσαμε κλεισούρα στο σπίτι, λέμε να ξεχυθούμε ξανά στα σινεμά φανατικά.

Έτσι αποφασίσαμε να μοιραζόμαστε κάθε εβδομάδα τις σκέψεις μας μαζί σου, για το ποιες ταινίες θα τρέξουμε να δούμε και ποιες θα αποφύγουμε όπως ο Διάολος το λιβάνι. Αγαπητέ ταινιοφάγε έλα εδώ να τσεκάρουμε παρέα τι καλό (και τι κακό) θα παίξει στις αίθουσες των σινεμά σε πρώτη προβολή από σήμερα Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου.

ΚΛΕΙΣΑΜΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Το είπαμε και στον τίτλο, το «Έρχεται τη Νύχτα» έχει εκθειαστεί από τους Αμερικάνους κριτικούς ως το πιο αναμενόμενο θρίλερ της χρονιάς. Και σα να μην έφτανε αυτό, πρωταγωνιστεί στο φιλμ κι ο εκπληκτικός Τζόελ Έντγκερτον, ο άνθρωπος που είχε καταφέρει να κλέψει την παράσταση ακόμα και από τον Τομ Χάρντι στο Warrior (2011). Το στόρι απλό: το σπίτι στην άκρη του δάσος, εκεί όπου οι άνθρωποι προσπαθούν να μείνουν μακριά από μία τρομερή απειλή έχει μια κόκκινη πόρτα· που πρέπει πάση θυσία να μένει πάντα κλειστή…

 

ΙΣΩΣ ΠΑΜΕ

Όταν για κάτι έχει γράψει τραγούδι (Panic in Detroit) ο Ντέιβιντ Μπάουι, τότε αυτό το κάτι σίγουρα παρουσιάζει τρομερό ενδιαφέρον. Όπως οι ταραχές με φυλετικό πρόσημο στην εν λόγω πόλη που συγκλόνιζαν την αμερικανική κοινή γνώμη στα τέλη της δεκαετίας του 60’. Σε μια ταινία ρεαλισμού (Detroit: Μια Οργισμένη Πόλη) που προσπαθεί να δει πέρα από την επιφάνεια και να κοιτάξει –όπως όλα δείχνουν- τις βαθύτερες αίτιες. Από την οσκαρική Κάθριν Μπίγκελοου με τη νέα λατρεία του Star Wars Τζον Μπογιέγκα.

 

ΙΣΩΣ ΠΑΜΕ 2

Απλά και ωραία πράγματα εδώ: περιπέτεια ασταμάτητης δράσης με ένα λωποδύτη πιλότο που βοηθάει τη CIA στον πόλεμο ενάντια στα ναρκωτικά κατά τη διάρκεια της λατρεμένης δεκαετίας του 1980. Κι αυτό το κάνει από θέση γνώστη μιας και έχει βγάλει εκατομμύρια από αυτά. Δεν ξέρουμε αν το «American Made» με τον Τομ Κρουζ θα φτάσει στο ύψους του «Blow» με τον Τζόνι Ντεπ, φαίνεται όμως ως σίγουρη διασκέδαση!

 

ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ

Στο γαλλικό φιλμ «Επιστροφή στη Βουργουνδία» τρία αδέρφια ξανασμίγουν και προσπαθούν να βάλουν σε τάξη τη ζωή τους και τον οικογενειακό αμπελώνα τους. Μπορεί η ταινία να είναι εξαιρετική, ομολογούμε δεν γνωρίζουμε με σιγουριά το αντίθετο, απλά σε μια εβδομάδα που σφύζει από σίγουρες επιλογές δυσκολευόμαστε να γοητευτούμε από το εν λόγω τρέιλερ και σενάριο. Σόρι.

 

ΕΞΤΡΑΔΑΚΙΑ

Και τώρα για κάτι τελείως διαφορετικό: τρία αριστουργήματα από το κινηματογραφικό παρελθόν. Αυτή την εβδομάδα μπορείτε να παρακολουθήσετε τον «Νεκρό» του Τζιμ Τζάρμους, το «Στο Πέρασμα του Χρόνου» του Βιμ Βέντερς και την «Ατιμασμένη» του Βιτόριο Ντε Σίκα. Σπεύσατε!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved