ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ: Σε αστυνομικό θρίλερ με Καουμπόηδες κι Ινδιάνους

Ο «Μαύρος Πύργος» του Στίβεν Κινγκ μπορεί να περιμένει.

Από πιτσιρικάδες περιμέναμε πάντα τις καινούργιες ταινίες που βγαίνουν κάθε εβδομάδα –λες και είναι κάποιο δέμα που μας στέλνει η θεια μας από την Αμερική. Σίγουρα παλιότερα, τότε που δεν υπήρχαν τόσες επιλογές (dvd, streaming, downloading), η ατάκα «πάω κινηματογράφο» ήταν πιο πωρωτική. Τον τελευταίο καιρό όμως, κι επειδή χορτάσαμε κλεισούρα στο σπίτι, λέμε να ξεχυθούμε ξανά στα σινεμά φανατικά.

Έτσι αποφασίσαμε να μοιραζόμαστε κάθε εβδομάδα τις σκέψεις μας μαζί σου, για το ποιες ταινίες θα τρέξουμε να δούμε και ποιες θα αποφύγουμε όπως ο Διάολος το λιβάνι. Αγαπητέ ταινιοφάγε έλα εδώ να τσεκάρουμε παρέα τι καλό (και τι κακό) θα παίξει στις αίθουσες σε πρώτη προβολή από σήμερα Πέμπτη 3 Αυγούστου.

ΚΛΕΙΣΑΜΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Για αυτήν την εβδομάδα μπήκε το εξής βέτο από συντάκτη: βγαίνει ταινία του σεναριογράφου του «Sicario: O Εκτελεστής» (Τέιλορ Σέρινταν) άρα σε αυτή θα πάμε. Γιατί τον είχε στοιχειώσει λέει η ταινία του Ντενί Βιλνέβ –αν και δε συμφωνούμε όλοι σε αυτό. Στα σημερινά νέα «Τα ίχνη του Ανέμου», βραβευμένα στις Κάννες, είναι ένα αστυνομικό θρίλερ που προσπαθεί να εξιχνιάσει τη δολοφονία μιας κοπέλας σε ινδιάνικο καταυλισμό της Αμερικής. Και, ναι, δείχνει πολλά υποσχόμενο.

ΙΣΩΣ ΠΑΜΕ

Στον  «Μαύρο Πύργο» πρωταγωνιστεί ο Ίντρις Έλμπα κι ο Μάθιου ΜακΚόναχι σε ένα φιλμ βασισμένο στη σειρά βιβλίων του πελώριου Στίβεν Κινγκ. Κανονικά έπρεπε να έχουμε τρέξει στα εκδοτήρια όμως, δυστυχώς, μέχρι στιγμής έχει φάει τρελό θάψιμο από τους αμερικάνους κριτικούς. Τρελό όμως… Ίσως πάμε αλλά κρατάμε μικρό καλάθι για τη μεταφορά της φανταστικής –από κάθε άποψη- ιστορίας.

ΙΣΩΣ ΠΑΜΕ 2

Τον Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ τον έχουμε λατρέψει ήδη από το «Amores Peros» (2000) του Αλεχάντρο Ιναρίτου, κι από τότε τρέχουμε να δούμε όποια ταινία παίζει. Το «Σουζάνα με σκοτώνεις» παρουσιάζει το ταξίδι ενός νεαρού Μεξικάνου στην ψυχρή γη της επαγγελίας που λέγεται Αμερική. Και την κατάδυσή του σε ένα σύμπαν γεμάτο από τους προσωπικούς του δαίμονες. Στα συν ότι ο παραγωγός της ταινίας είναι ο ίδιος που είχε βγάλει στα σινεμά την εξαιρετική «Φρίντα» (2002).

ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ!

Ο «Σταθμός 13 δέχεται επίθεση» (1976) είναι μια ταινιάρα τρομερής δράσης κι έντασης του μεγάλου μάστορα Τζον Κάρπεντερ. Το «Σε απόσταση ασφαλείας» είναι ένα remake του με τον Μπεν Κίνγκσλεϊ και τον Αντόνιο Μπαντέρας. Λέμε ΝΑΙ στον πρώτο, ΙΣΩΣ στον δεύτερο και λέμε ΟΧΙ στην ταινία. Φτάνει πια με τις επανεκδόσεις, βγάλτε κάτι καινούργιο ρε παιδιά!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved