Στις ντουλάπες των συγγράφεων καταλαβαίνεις τι σημαίνει στυλ

Το διαπιστώνεις εύκολα στο λεύκωμα «Legendary Authors and the Clothes They Wore».

Σπουδαία συγγραφείς, σπουδαίο ντύσιμο. Ή μάλλον σπουδαίοι συγγραφείς, ιδιαίτερο στυλ (και πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, εδώ που τα λέμε). Από τα πουκάμισα και τα T-shirts του Χάντερ Τόμπσον(κεντρική φωτό) με τα οποία αλώνιζε, έπινε (κυρίως αυτό) και έγραφε σε φτηνά ξενοδοχεία της Αβάνας ή την κλασική –και κάπως παιδική- μπαντάνα του αυτόχειρα Ντέιβιντ Φόστερ Ουάλας (όπως είχε δηλώσει τη φορούσε επειδή ίδρωνε πολύ) μέχρι τον εκκεντρικό Τρούμαν Καπότε (φωτό), πολλοί συγγραφείς έχουν τα δικό τους γούστο στο ντύσιμο, γούστο που ταιριάζει ως ένα βαθμό και με το συγγραφικό τους ύφος.

Κάποιος όμως αποφάσισε να βρει τους περισσότερους επιδραστικούς και να φτιάξει ένα λεύκωμα, αναλύοντας τον τρόπο με τον οποίο ο καθένας συνέβαλλε στη διαμόρφωση ευρύτερων στυλιστικών τάσεων.

legendary authors and the clothes they wore body image 1498739900

Το όνομα αυτού, Τέρι Νιούμαν, ο οποίος συγκέντρωσε στο λεύκωμα υπό τον λιτό τίτλο «Legendary Authors and the Clothes They Wore» σε ένα λεύκωμα ασπρόμαυρες φωτογραφίες 50 συγγραφέων, τις συνόδευσε μια χαρακτηριστική φράση από τα έργα τους και με μια ατάκα των ίδιων των λογοτεχνών.

Και με τον τρόπο αυτό καταφέρνει να απευθυνθεί τόσο στους βιβλιοφάγους όσο και σε αυτούς που δεν ακολουθούν απλώς τις μόδες και τις τάσεις, αλλά προσπαθούν να καταλάβουν τι κρύβεται πίσω από αυτές.

Και το καλύτερο είναι ότι δεν κοστίζει καν μια περιουσία, αλλά μόλις 20 δολάρια. Μια ιδέα μπορείς να πάρεις στην γκάλερι.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved