2500 πίνακες γεμάτοι Σαμουράι, Γκέισες και μαγευτικά τοπία

Το αφεντικό της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου τρελάθηκε και χαρίζει.

Πολύ πρόσφατα η Βιβλιοθήκη του αμερικανικού Κογκρέσου άνοιξε τα «ηλεκτρονικά» της σεντούκια κι αποφάσισε να μοιραστεί έναν θησαυρό με όλους τους χρήστες του παγκόσμιου διαδικτύου. Οι 2500 γιαπωνέζικες ξυλογραφίες της περιόδου 1600-1868 που υπάρχουν στην κατοχή του είναι πια ελεύθερες για διαδικτυακού «κατέβασμα» από το κοινό.

4hjh3kj634

Σίγουρα θα έχεις δει κάπου, κάποτε το διάσημο έργο του Katsushika Hokusai (1760-1849), με τίτλο “The Great Wave off Kanagawa” (1832) που έχει παίξει σε κάθε πιθανό κι απίθανο αφιέρωμα στην Χώρα του Ανατέλλοντος.

Όμως η εν λόγω ξυλογραφία, που δικαιωματικά ανήκει στην κατηγορία των πιο αναγνωρίσιμων έργων τέχνης του κόσμου, δεν είναι η μόνη που έχει αξία. Ο θησαυρός που μπορείς να κατεβάσεις ελεύθερα είναι γεμάτος από Σαμουράι, Γκέισες, σκηνές από την ιαπωνική λογοτεχνία και, τέλος, μαγικά τοπία από την Άπω Ανατολή.

Σε περίπτωση, λοιπόν, που γουστάρεις Ιαπωνία και Σαμουράι όπως κι εμείς τσέκαρε το απαραίτητα! Άσε που μπορεί να πάρεις και καμιά ιδέα για το καινούργιο σου τατουάζ.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved