Η σειρά που πρέπει να δεις αν μπούχτισες με το Vikings

Η δεύτερη σεζόν του Last Kingdom ξεκίνησε. Και εσύ θα μάθεις να το αγαπάς.

Το γνωρίσαμε μέσα σε μόλις 8 επεισόδια από την πρώτη σεζόν και το αγαπήσαμε για την πολεμική του ατμόσφαιρα, αλλά και για το γεγονός ότι μας έμαθε λίγη περισσότερη ιστορία. Το Last Kingdom επέστρεψε για τον δεύτερο κύκλο και είναι η μοναδική τηλεοπτική σειρά που κοντράρει στα ίσια το «Vikings». Πριν βιαστείς να κάνεις είδωλο τον Ragnar, διάβασε γιατί πρέπει να δώσεις μία ευκαρία στη σειρά του BBC.

 

Είναι η σειρά που θα σε μάθει ιστορία

TLK 104 34 nobug

Εντάξει δεν λέμε. Ωραίο το στόρι του Ragnar και της παρέας του, αλλά λίγο οι θεοί της Βαλχάλα, λίγο εκείνα τα οράματα, χάνεις κάπου την μπάλα ανάμεσα στον μύθο και την πραγματικότητα (σ.σ.: παρότι οι γιοι του Ragnar υπήρξαν πραγματικά πρόσωπα). Στο Last Kingdom ωστόσο, θα παρακολουθήσεις την εισβολή των Βίκινγκς στην Αγγλία όπως ακριβώς συνέβη και στην πραγματικότητα. Η σειρά είναι βασισμένη στα βιβλία του συγγραφέα και ιστορικού Bernard Cornwell, ο οποίος παραθέτει ιστορικά γεγονότα από την κατάκτηση της Αγγλίας και τις προσπάθειες του πρώτου βασιλιά Αλφρέδου, να κρατήσει την γραμμή της άμυνας. Ξέχνα λοιπόν τα παραμύθια, εδώ θα μάθεις ιστορία.

Πέφτει αίμα με τη σέσουλα

ubba uhtred

Αν σου αρέσει το χλάτσωμα στο Game of Thrones, περίμενε να δεις τι γίνεται στο Last Kingdom. Μιλάμε για early Middle Ages όπου τα κεφάλια πέφτουν για πλάκα και ο κόσμος ξεκοιλιάζεται  με την παραμικρή αφορμή. Ισχύει ο νόμος του ξίφους και της ασπίδας και το Last Kingdom καταφέρνει να μεταδώσει αριστοτεχνικά την ατμόσφαιρα της εποχής. Κάθε επεισόδιο από την πρώτη κιόλας σεζόν -κάθε επεισόδιο όμως- περιέχει σκηνές που πέφτουν κορμιά και ξεκληρίζονται οικογένειες. Ακριβώς όπως συνέβαινε στις περιοχές που κατακτούσαν οι Βίκινγκς. Δεν μιλάμε για Επτά Βασίλεια που κυνηγάνε έναν θρόνο. Στο Last Kingdom παίζει πόλεμος.

Θα μάθεις για πολεμικές επιχειρήσεις

MV5BNzM4MWJmNTItNGMxNS00ZGNiLWJhZjgtNzY3ODZlZDUwM2UzXkEyXkFqcGdeQXVyMjMxMDgyNzU. V1

Ένα από τα ωραιότερα πράγματα στο Last Kingdom είναι οι σκηνές μάχης. Δεν μιλάμε όμως για τις man-to-man ξιφασκίες όπου το αίμα κυλάει ποτάμι. Μαθαίνεις για το πώς πολεμούσαν οι Βικίνγκς, για το πώς παρατάσσονται οι πεζικάριοι, για την σωστή χρήση του επικού. Ολόκληροι στρατοί αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλο και το αποτέλεσμα είναι αδυσώπητο και καταστροφικό, όπως ακριβώς γινόταν και στις κανονικές συνθήκες μάχης. Δεν υπάρχουν ηρωισμοί, παρά μόνο καλές και κακές τακτικές, παρά μόνο ικανοί και ανίκανοι στρατηγοί. Και αυτό θα το εκτιμήσεις.

Το στόρι του Uhtred «τα σπάει»

the last kingdom

Η όλη ιστορία ωστόσο επικεντρώνεται στον διάδοχο του Bubenberg τον Uhtred, ο οποίος αναθράφηκε από Δανούς Βίκινγκς και τώρα έχει γυρίσει στην Αγγλία διεκδικώντας την γη του από τον σφαιτεριστή θείο του. Το στόρι της δεύτερης σεζόν θα σταθεί σε αυτήν ακριβώς την διεκδίκηση, ενώ παράλληλα ο ήρωας θα καλεστεί να διαλέξει ανάμεσα στον βασιλιά της Αγγλίας και τους Δανούς «συγγενείς» του. Και κανείς δεν κατέκτησε γη και δόξα χωρίς να ρίξει μερικά κορμιά.

Το Last Kingdom έκανε την πρεμιέρα του σήμερα στο BBC και αναμένεται να προβληθεί σύντομα και από το Netflix. Αλλά έχεις χρόνο για τα 8 επεισόδια της πρώτης σεζόν…



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved