O Rollo του Vikings θα σε ψάξει, θα σε βρει και θα σε σκοτώσει στο τηλεοπτικό Taken

Ο Liam Neeson είναι περήφανος!

Όταν το Taken είχε πρωτοεμφανιστεί στους κινηματογράφους το 2008, η επιτυχία του θεωρήθηκε ανέλπιστη. Στην ουσία είχαμε ένα πολύ απλό σενάριο, έναν Liam Neeson που τότε δεν την είχε δει action–hero και μπόλικο ξύλο. Και τελικά αποδείχτηκε, πως αν έχεις 3 στα 3 από τα παραπάνω, μπορείς να δημιουργήσεις από το πουθενά ένα ολόκληρο saga.

Να λοιπόν που το Taken  πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα και γίνεται τηλεοπτική σειρά, με τον Clive Standen από το Vikings (σ.σ.: ναι, ο Rollo) να υποδύεται τον Bryan Mills 30 χρόνια νεότερο, όταν βρισκόταν ακόμη στις Ειδικές Δυνάμεις. Ένας Βίκινγκ δηλαδή, ο οποίος θα στρατολογηθεί από την CIA μετά από το παρακάτω τραγικό συμβάν. Δες για αρχή το trailer.

 

 

Kαθόλου κακό και η επιλογή του Clive Standen ήταν αρκετά έξυπνη για τον συγκεκριμένο macho ρόλο. Το πήγαμε λίγο παραπέρα, το ψάξαμε και βρήκαμε τι ακριβώς συμβαίνει με το νέο τηλεοπτικό Taken.

 

Αρχικά, είναι διά χειρός Luc Besson

luc besson

Σε περίπτωση που το όνομα δεν σου χτυπάει κουδούνια, να σε ενημερώσουμε πως πρόκειται για τον σεναριογράφο και παραγωγό της αρχικής τριλογίας. Ο Besson, μαζί με τους Alex Carry και Matt Gross, είχαν συνεργαστεί παλιότερα στο τηλεοπτικό  «Nikita» αλλά και στο «Transporter». Οπότε μιλάμε για ανθρώπους που κατέχουν καλά το action στοιχείο και δεν θα το ρεζιλέψουν.

Δεν είναι ακριβώς reboot, αλλά ούτε και prequel

taken news

Κάπου εδώ είναι που το πράγμα μπερδεύεται. Ο χαρακτήρας είναι 30 χρόνια νεώτερος, αλλά παράλληλα η εξέλιξη των γεγονότων τοποθετείται στο «σήμερα». Παρ’ όλα αυτά, διηγείται κανονικά το πώς ο Bryan Mills ανέβηκε στα κλιμάκια της CIA για να γίνει ο υπερπράκτορας των πέντε ηπείρων. Μην το ψάχνεις πολύ γιατί δεν θα βρεις άκρη. Ελπίζουμε μόνο να μην τα κάνουν θάλασσα στην εξέλιξη του σεναρίου.

Το στόρι έχει να κάνει και πάλι με εκδίκηση

taken tv series

Και τώρα ήρθε η ώρα για να βγάλεις άκρη με το trailer. Το νεαρό κορίτσι στο τρένο ήταν η αδερφή του Bryan Mills, Cali, η οποία πέφτει νεκρή  από τις σφαίρες αγνώστων. Ο Mills ανακαλύπτει πως δεν είναι και τόσο άγνωστοι, αλλά πρόκειται για τους ανθρώπους του μεγαλοεγκληματία Mejia. Ο Μills είχε φάει λάχανο τον γιο του σε μία επιχείρηση των Green Berets. Οπότε το «χτύπημα» ήταν ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Η CIA στρατολογεί τον Mills βοηθώντας τον να πάρει εκδίκηση και παράλληλα να αποτρέψει στο μέλλον παρόμοια ατυχή σκηνικά. Τίμιο στόρι.

Ο Rollo δεν έχει ακόμη το «σπέσιαλ σετ δυνατοτήτων»

taken tv series 1

Ας μην ξεχνάμε πως ο χαρακτήρας είναι κατά 30 χρόνια νεώτερος. Αυτό σημαίνει ότι θα παρακολουθήσουμε και την πορεία του ήρωα -και την εκπαίδευση- ώστε να φτάσει να γίνει ο ήρωας που ξέρουμε σήμερα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως ως πρώην Green Beret, ο νεαρός Mills θα είναι τελείως άχρηστος. Πρόκειται να αποδείξει ότι θα θυσιάσει τα πάντα για να γίνει πιο φονικός. Και αυτό θέλουμε και εμείς.

Θα χορτάσει το μάτι μας δράση

Taken TV Show Trailer NBC Promo Still Clive Standen and Jennifer Beals

Δεν ξέρουμε αν η σειρά θα μιμηθεί το «24» αλλά ο Mills πρόκειται να ρίξει πολύ ξύλο. Περιμένουμε επίσης πυροβολισμούς, καταδιώξεις και ό,τι άλλο περιλαμβάνει μία καλή action σειρά. Το αξιέπαινο είναι πως ο Standen είναι σε τόσο καλή φυσική κατάσταση, που κάνει μόνος του όλες τις κασκαντερικές σκηνές – εκτός από εκείνες με τα αυτοκίνητα που τα θεωρεί επικίνδυνα.

Καλώς μας ήρθε. To πρώτο επεισόδιο έκανε την πρεμιέρα του στο NBC στις 27 Φεβρουαρίου. Καλά θα κάνουν να μην τα κάνουν μαντάρα, γιατί ο πραγματικός Liam Neeson δεν αστειεύεται. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved