Εσύ πόσα γνωρίζεις για τη Saint Patrick’s Day;

Εμείς θα σου τα μάθουμε όλα (και κυρίως πού να πιεις).

Αρχικά, μην μου πεις ότι δεν περιμένεις να μάθεις τα πάντα για τη Saint Patrick’s Day από μία γυναίκα, διότι είμαι ανά πάσα στιγμή στη διάθεσή σου να σου αποδείξω ότι έχω πιει περισσότερες μπύρες από εσένα (Guinness πάντως, με βεβαιότητα). Ακόμη και αν δεν με πιστεύεις, εγώ προτείνω να διαβάσεις παρακάτω, διότι θα ανακαλύψεις σίγουρα πληροφορίες που αφορούν στη διάσημη αυτή, γιορτής της μπύρας.


1. Ο Άγιος Πατρίκιος ξεκίνησε την αποστολή του στην Ιρλανδία το 433 πΧ, έπειτα από ένα όραμα που είχε να γλιτώσει τους κατοίκους από τον Παγανισμό, επαναφέροντας τον Χριστιανισμό. Η ημέρα του θανάτου του ηγέτη και προστάτη της Ιρλανδία γιορτάζεται με κάθε τιμή σε περισσότερες από 150 χώρες σε όλο το κόσμο.

2. Ημέρα εορτασμού είναι κάθε χρόνο στις 17 Μαρτίου.

wedwdwdwdw


3. Η Ημέρα του Αγίου Πατρικίου ανακηρύχθηκε επίσημη χριστιανική αργία στις αρχές του 17ου αιώνα και τηρείται από την Καθολική Εκκλησία, την Αγγλικανική Εκκλησία (και ιδίως στην Εκκλησία της Ιρλανδίας), την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία και τη Λουθηρανική Εκκλησία. Γενικά, θα μπορούσες να πεις στο γραφείο ότι ασπάζεσαι το Λουθηρανισμό για να απολάβεις της αργίας, αλλά δυστυχώς για σένα φέτος πέφτει Σάββατο, οπότε κράτα το σπουδαίο αυτό «σχέδιο» για το… 2020 που θα πέφτει Τρίτη.

4. Το τριφύλλι έχει καθιερωθεί ως εθνικό σήμα. Πώς; Κανείς ποτέ δεν θα μάθει, καθώς αποτελεί άλλον έναν λαϊκό μύθο γύρω από το όνομα του Αγίου Πατρικίου, αν και λέγεται ότι το χρησιμοποιούσε σαν παράδειγμα για να εξηγήσει καλύτερα την… Αγία Τριάδα στις διδασκαλίες του.

5. Τι επιβάλλει το έθιμο: Όλοι ντυνόμαστε στα πράσινα. Τρώμε μοσχαρίσιο κρέας με λαχανικά. Η μπύρα Guinness ρέει σε αφθονία. Το τριφύλλι (φυσικά) έχει δεσπόζουσα θέση.

6. Ποιο είναι το παραδοσιακό ποτό της ημέρας του Αγίου Πατρικίου; Η θρυλική μαύρη stout Guinness. Πλούσια και κρεμώδης, με ένα ξεχωριστό ρουμπινί σχεδόν μαύρο χρώμα και χαρακτηριστικό βελούδινο αφρό, η Guinness Draught ναι, είναι, αδιαπραγμάτευτα το παραδοσιακό ποτό της ημέρας του Αγίου Πατρικίου. Εξάλλου, εκτός από τις κοινές Ιρλανδικές ρίζες, η Guinness αιχμαλωτίζει το πραγματικό πνεύμα της ημέρας που συνοψίζεται στην εικόνα μιας παρέας που υψώνει ψηλά τα ποτήρια της γιορτάζοντας τη φιλία και τις στιγμές χαράς που την ενώνουν!


dwdwdwdww

 

7. Γιατί η Guinness έχει τόσο υπέροχη γεύση; Χάρη στις 300.000.000 φυσαλίδες σε κάθε πίντα. Από το 1759, όταν ο Arthur Guinness υπέγραψε το μισθωτήριο διάρκειας 9.000 χρόνων για το St. James’s Gate Brewery στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, έως και σήμερα, η Guinness έχει μείνει πιστή στο όραμά της να παράγει μια ξεχωριστή μπίρα, εξαιρετικής ποιότητας, κινητοποιημένη από ένα πνεύμα καινοτομίας. Σε όλα τα στάδια της παραγωγής, ο αγώνας για την τελειότητα είναι συνεχής. Και πώς αλλιώς άλλωστε;

8. Θα το γιορτάσουμε φέτος στην Ελλάδα; ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ (ρητορική ερώτηση). Πότε; Το Σαββατοκύριακο 16-18 Μαρτίου, θα φορέσουμε τα ψηλά πράσινα καπέλα μας και θα απολαύσουμε την πιο διάσημη μαύρη μπύρα στον κόσμο, την Guinness. Φέτος, ειδικά για την ημέρα του Αγίου Πατρικίου διοργανώνονται πάνω από 200 εκδηλώσεις και πάρτι σε όλη την Ελλάδα. Μπείτε στη σελίδα της Guinness στο Facebook και ανακαλύψτε το πιο κοντινό σε εσάς event, που θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 16 έως και την Κυριακή 18 Μαρτίου: https://www.facebook.com/GuinnessGreece/

Και αν δεν έχετε πράσινα ρούχα και ψηλό καπέλο, τρέξτε να αγοράσετε. Just joking. Μην ανησυχείτε... Θα τα βρείτε όλα εκεί, στα Guinness parties! Υψώνουμε ποτήρια (από τώρα), γιορτάζουμε τη φιλία και τις στιγμές χαράς που την ενώνουν και… Happy St. Patrick’s Day!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved