Eίσαι πιο υγιής όταν πίνεις δύο φορές την εβδομάδα με τους κολλητούς

Η έρευνα που θα διώξει τις οποιεσδήποτε ενοχές. Αν αυτές υπήρξαν ποτέ.

Πόσοι από εσάς τρώτε παντόφλα για τα ποτά που πίνετε με την παρέα; Που της λες «Μαναράκι θα βγω με τα παιδιά μετά τη δουλειά» και ξεκινάει τα «πάλι θα πιεις» και τα «που θα πάει αυτή η κατάσταση;». Και σε πονάει και προσπαθείς να την ηρεμήσεις, αλλά μέσα σου βροντοφωνάζεις αυτό το «Ρε άι στο διάολο λάμια που θα μου πεις και πότε θα πηγαίνω για ποτά».

Αν θες να υποστηρίξεις με γεγονότα και αποδείξεις την απόφαση σου για περισσότερα ποτέ, τότε η παρακάτω έρευνα σε αφορά. Βασικά, μας αφορά όλους.

 

Ο επικεφαλής της έρευνας και ψυχολόγος Robin Dunbar από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, αναφέρει πως οι ετεροφυλικές σχέσεις μεταξύ αντρών παίζουν  βασικό ρόλο στην διατήρηση της ψυχολογίας μας, τόσο με το να κάνουμε παρεάκι όσο και με το να απολαμβάνουμε απλά μία μπίρα όλοι μαζί.

Γνωρίζαμε ήδη από άλλη έρευνα πως όσο πιο συχνά πάμε για μπίρες τόσο πιο ευτυχισμένοι γινόμαστε.

Τα αποτελέσματα της έρευνας του αναφέρουν συγκεκριμένα πως οι άντρες που κρατούν σταθερή επαφή με τους κολλητούς τους (τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα) έστω και για μία μπίρα, έχουν μικρότερες πιθανότητες να επανέλθουν από κατάθλιψη που προκαλεί η δουλειά και οι λογαριασμοί στο σπίτι. Οι ενδορφίνες απελευθερώνονται, τα επίπεδα του στρες πέφτουν και αυτομάτως είσαι πιο ευτυχισμένος από όλους εκείνους τους δύσμοιρους που έκαναν το λάθος να αράξουν σπίτι και να φάνε κατσάδα. Επίσης, ο Dunbar βρήκε πως το ανοσοποιητικό τους είναι πιο δυνατό από των υπολοίπων.


Το πρόβλημα είναι πως σύμφωνα με την ίδια έρευνα, μόλις το 40% αυτών των αντρών μπορούν να βγουν για ποτάκι μεσοβδόμαδα, λόγω των υποχρεώσεων που αντιμετωπίζουν μέσα στην εβδομάδα. 

drin3


Σε κάθε περίπτωση πάρε τηλέφωνο τα κολλητάρια και βγείτε για ποτάρες. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved