5 Ελληνόπουλα που θα μπορούσαν να πρωταγωνιστήσουν στο «Κόναν ο Βάρβαρος»

Θα έκαναν ξεκάθαρα τη διαφορά στην νέα σειρά.

Γίνονται πραγματάκια στην Amazon. Για όσους δεν πρόλαβαν να ακούσουν τα νέα, η Amazon αγόρασε τα δικαιώματα του Conan και ετοιμάζεται να βγάλει νέα τηλεοπτική σειρά.

Με αφορμή αυτό, αποφασίσαμε να κάνουμε μία αναδρομή στον ήρωα του Robert Howard και να προτείνουμε και 5 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΙΓΟΥΡΕΣ για τον ρόλο του μουσκουλάτου, ώστε να έχει βέβαιη επιτυχία η νέα σειρά (λέμε τώρα)./

 

Αρχικά να ξέρεις πως είναι από τους «βετεράνους» ήρωες

conan18 lg

Όταν ο συγγραφέας Robert E. Howard ξεκίνησε να ασχολείται με τον Conan, το έτος στο ημερολόγιο έγραφε 1932. Μιλάμε για ζόρικη υπόθεση. Το κοινό αρχικά είχε δει με πολύ περίεργο μάτι τις ιστορίες με δαίμονες, τέρατα και μαγείες και για ένα διάστημα ο  Conan «ποινικοποιήθηκε». Ήταν η ένταξη των ιστοριών στο περιοδικό Weird Tales που έκαναν τον χαρακτήρα διάσημο στους πιτσιρικάδες της εποχής και που έκαναν τον Howard πατέρα των sword & sorcery ιστοριών. Μέχρι και σήμερα υπάρχουν πολλές αδημοσίευτες ιστορίες, τις οποίες ο Howard δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει γιατί αυτοκτόνησε στα 30 του χρόνια εξαιτίας του έντονου στρες.

 

Η εποχή του Arnold

conbarb

Το καλύτερο με την ταινία του 1982, είναι πως ο John Milius ήταν εξαρχής φαν των ιστοριών του Howard. Στο μυαλό του, ο Conan έπρεπε να δείχνει σαν τον ήρωα, ασχέτως αν ο ηθοποιός θα ήταν από τα μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ. Είχε παρακολουθήσει τον Arnold στους διαγωνισμούς body-building για το Mr. Olympia και είχε ακούσει καλά λόγια από τον συναθλητή του και συμπρωταγωνιστή του στην ταινία, Sven-Ole Thornsen. Ο Arnold, αν και είχε μηδενική πείρα από υποκριτική, κατάφερε να ενσαρκώσει μοναδικά τον Κιμμέριο γίγαντα, που αναζητούσε να γίνει βασιλιάς από το δικό του χέρι. Το μόνο πρόβλημα στην όλη ανάμειξη του Governator με τις ταινίες, ήταν πως η δεύτερη δεν κατάφερε να πείσει τόσο στο σενάριο όσο και στις εισπράξεις.

 

Και ποιον θα δούμε τώρα;

con23

Δεν υπάρχει το παραμικρό ίχνος πληροφόρησης για το ποιον ή τι θα δούμε στη νέα τηλεοπτική σειρά αλλά ελπίζουμε να γίνει σοφή επιλογή – και όχι της πλάκας. Για παράδειγμα, ο Jason Momoa δεν ήταν και τόσο άσχημη επιλογή σαν ήρωας. Το πρόβλημα ήταν εξ’ ολοκλήρου στο σενάριο και στο κομμάτι της φωτογραφίας. Για τους κριτικούς, το στόρι ήταν τόσο γρήγορο και μπερδεμένο, που αδυνατούσε να μεταδώσει την ατμόσφαιρα που θα έπρεπε να έχει μία τέτοια ταινία. Μετά από το τελευταίο φιλμ, η οποιαδήποτε ιδέα για νέα ταινία Conan και πρωταγωνιστές εγκαταλείφθηκε. Μέχρι τώρα δηλαδή που ανέλαβε η Amazon. Ο Κώστας Βαϊμάκης ωστόσο, έχει κάποιες καλές ιδέες για το ποια θα ήταν τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ φαβορί για το ρόλο.

Να ξέρεις έχουμε τιμήσει και τον συμπρωταγωνιστή του Conan, τον μεγάλο Sven-Ole Thornsen.

 

1. Τάσος Ποτσέπης: «ΚΟΝΑΝ ΜΟΝΟ»

Μπράτσα διαθέτει. Ευθυτενές παλικάρι είναι. Από υποκριτικές ικανότητες, σκίζει χασέδες. Εντάξει, θα πρέπει κάπως να τον καθοδηγήσουμε σκηνοθετικά να μην φιλάει τα δικέφαλά του κάθε 10 δευτερόλεπτα και να μην φωνάζει συνέχεια «ΑΓΑΠΗ ΜΟΝΟ», αλλά αυτό τουλάχιστον θα μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με το «ΚΟΝΑΝ ΜΟΝΟ» και να κάνουμε παράλληλα την προώθηση της ταινίας. Ο μοναδικός ηθοποιός(;) που θα πέφτει και θα παίρνει κάμψεις μετά από κάθε σκηνή μάχης, αυτός που θα πρήζει τόσο πολύ τους αντίπαλους με την ακατάσχετη φλυαρία του, που οι μισοί θα τα παρατάνε και θα γίνονται τσοπάνηδες, είναι μια πολύ καλή επιλογή για το ρόλο.

Βαθμός καταλληλότητας: 7/10

 

2. Αλέξανδρος Πετρίδης: Suicide Smile

petridis1

Μπορεί τα μούσκουλα να δείχνουν τα πιο δυνατό του όπλο, μπορεί να είναι ντούκι, μπορεί να έχει μια εκπληκτική άνεση μπροστά στο φακό, αλλά το βασικό του προσόν, το μεγάλο του όπλο, είναι το φονικό απαστράπτον χαμόγελό του. Οι κακές γλώσσες λένε πως είναι προϊόν λεύκανσης, άλλοι ότι βουρτσίζει τα δόντια του κάθε πρωί με Tide και κάποιοι κακεντρεχείς ότι μπαίνει στο πλυντήριο μαζί με τα ρούχα, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτό το πυρηνικό όπλο, αυτό το χαμόγελο, μπορεί να το εκμεταλλευτεί ο σκηνοθέτης: όταν ο ήρωας θα βρίσκει τα σκούρα και θα τον περικυκλώνουν μυριάδες εχθροί, απλά θα ανοίγει το στόμα του και θα χαμογελάει. Η ακτίνα φωτός θα τυφλώνει τους αντιπάλους και θα του δίνει τη δυνατότητα να τους κατατροπώσει.

Βαθμός καταλληλότητας: 8/10

 

3. Κώστας Σόμμερ: Conan the Kouroutian

sommer

Ψαρωτικό παρουσιαστικό. Επώνυμο που κανονικά σου εξασφαλίζει καριέρα από μόνο του – σκεφτείτε: «Conan – This Sommer in a theatre near you» ή «Conan: Sommer-time» ή «Sommer Conan – Winter Tears» ή κάτι ανάλογο. Έχει οπωσδήποτε το φιζίκ του δυναμικού και μουσκουλάτου. Κατά δική του ομολογία, έχει αγγίξει στην καριέρα του δυο φορές σπουδαίους ρόλους, μία στους «300» και μία στο «Prison Break», τους οποίους έχασε από άσχημα παιχνίδια της μοίρας, από ένα ξυπνητήρι που δεν χτύπησε ποτέ κι έναν φίλο του που τσακώθηκε στο κάστινγκ και τους έδιωξαν και τους δυο, άρα υπό μια έννοια το Χόλιγουντ κάτι του χρωστάει. Επιπλέον, με τα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα που κόλλησε στην Κουρούτα, παρουσιάζοντας το «Survival Secrets», θα λέγαμε πως ψήθηκε στα δύσκολα, χαλυβδώθηκε, δεν τον τρομάζει ούτε το κρύο, ούτε οι κακουχίες, ούτε ο Μένιος Φουρθιώτης, ούτε καμία άλλη κακουχία της ζωής.

Βαθμός καταλληλότητας: 9/10

 

4. Θανάσης Τσαλταμπάσης: Κόναν τσέπης

tsalta

Είναι η εναλλακτική λύση που θα αγαπήσουν πολύ οι μικροί μας φίλοι. Ο βραχύσωμος, αλλά τόσο αγαπημένος και ταλαντούχος ηθοποιός, θα έλεγε κάποιος ότι θα ήταν ιδανικός για το ρόλο του νάνου που εμφανίζεται στον Κόναν. Αλλά εμείς εδώ είμαστε για να κάνουμε τη διαφορά και να χαρίσουμε στο τηλεοπτικό κοινό έναν Κόναν τσέπης, ένα μεγάλο άρωμα που χωρά σε ένα μικρό μπουκάλι, έναν δυνατό πολεμιστή που παράλληλα είναι και μέγας χωρατατζής, που θα διηγείται τις περιπέτειές του με τρόπο γλαφυρό, που θα αποπροσανατολίζει τους αντιπάλους του κάνοντάς τους να γελάνε μέχρι λιποθυμίας.

Βαθμός καταλληλότητας: 5/10 (λόγω αναστήματος)

 

5. Κωνσταντίνος Βασάλος: Virtual Reality

vasalos

Όπως θα γνωρίζετε, ο πρώην παίκτης του Survivor και νυν τηλεοπτικός παρουσιαστής, ήταν bodybuilder. Όπως και ο Άρνολντ Σβαντζενέγκερ. Επίσης λέει στην εκπομπή λίγες κουβέντες και καλές. Όπως ο Άρνολντ Σβαντζενέγκερ. Αν πλακωθεί λίγες εβδομάδες στα βάρη και στα ασπράδια αυγών, τότε εύκολα θα φτάσει στην κατάσταση που πρέπει για να υποδυθεί τον βαρβατίλα ήρωα. Επιπλέον, η προϋπηρεσία του στο γνωστό reality, δίνει ακόμα μια επιλογή στην παραγωγή: φτάνει ο ήρωας σε ένα αδιέξοδο; Είναι στην άκρη ενός γκρεμού με το κενό από πίσω του και 100 εχθρούς μπροστά του; Να το ρισκάρει να πηδήξει στο κενό, στα ορμητικά νερά που παραμονεύουν από κάτω ή να παίξει τη ζαριά του, «μόνος μου και όλοι σας»; Ένας αντίστοιχος Sakis Tanimanides θα βγαίνει την κρίσιμη στιγμή και θα μας καλεί να ψηφίσουμε αν θέλουμε να παραμείνει στο βράχο ή να αποχωρήσει στα νερά – είναι θετική η ψήφος, δεν είναι δα και κανένα δύσκολο πάζελ…

Βαθμός καταλληλότητας: 10/10



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved