Τα 5 δώρα του «κολλητού» που σηκώνουν παρεξήγηση

Μα κάλτσες ρε φίλε; Κάλτσες;

Θα σας μιλήσω σαν φίλος. Σαν καλός φίλος που γνωριζόμαστε χρόνια. Κάποια από τα δώρα που κάνετε κάθε Χριστούγεννα στους κολλητούς σας, είναι ΕΠΙΚΕΣ μαλακίες. Και το ξέρει και εκείνος, άσχετα αν δεν σας το έχει πει. Το βλέπει και λέει από μέσα του «Κοίτα έναν άχρηστο που δεν μπορεί να αγοράσει ούτε φουτεράκι 15 ευρώ από τα Η&Μ».

Ακολουθεί μία λίστα με 5 απαράδεκτα, ακατάλληλα, ανεκδιήγητα δώρα που δεν πρέπει να προσφέρεις ποτέ στους κολλητούς σου. Ούτε στα Χριστούγεννα, ούτε στα γενέθλια, ούτε καν από την καλή σου την καρδιά.

 

1. Ένα μπουκάλι ποτό

bottles

Κατάλληλο αν ο κολλητός κάνει πάρτι, ακατάλληλο για δώρο Χριστουγέννων. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια που δεν θέλετε να δείτε. Το ποτό ως δώρο στο εξωτερικό, έχει ένα νόημα καθότι ο κοσμάκης δεν μπορεί να πιει εύκολα στις 2 τα ξημερώματα. Στην Ελλαδάρα όμως που βγαίνεις στη 1 το βράδυ καθημερινή και μπορείς να κάτσεις να πιεις με την ψυχή σου, το μπουκάλι ποτό είναι άχρηστο. Κανείς δεν πίνει σπίτι παρά μόνο αν έχει ντουζένια. Και ακόμα και εκεί, μάλλον θα καταλήξει να πίνει σε τελειωμένο μπαρ. Οπότε άκυρο. Aν θες, αγόρασέ το εσύ για να το πιείτε με την παρέα. 

 

2. Ζευγάρια κάλτσες

hmprod

Ξέρεις τι διαβάζω εγώ στις κάλτσες; «Αδερφούλη μπήκα στο ρουχάδικο. Βαριόμουν τόσο πολύ να ψάξω κάτι να σου πάρω που είπα να καθαρίσω με τρία ζευγάρια κάλτσες». Δεν ξέρω για εσάς παιδιά, αλλά εμένα ο τελευταίος άνθρωπος που μου πήρε κάλτσες ήταν το 2000. Και ήταν η μάνα μου. Ειλικρινά, αν θες να λέγεσαι κολλητός και παίρνεις κάλτσες στον αδερφούλη σου λες και δεν υπάρχουν άλλες επιλογές, σου αξίζει να τις φορέσει ένα τριήμερο σερί και να έρθει να στις αφήσει στο προσκεφάλι σου όσο κοιμάσαι.

Αυτά εδώ μάλιστα! Είναι δώρα για κολλητούς!

 

3. Ένα κουτί γλυκά

melomakarona eykoli kai grigori syntagi 1

Με τα γλυκά συμβαίνει το εξής: αν γνωρίζεις ότι ο κολλητός γουστάρει πολύ κάτι συγκεκριμένο και θες να του το πάρεις με το κιλό, έχει καλώς. Αν όμως σκέφτηκες «ας του πάρω 1 βασιλόπιτα ή 2 κιλά μελομακάρονα», θα σου πούμε αυτό: ΔΕΝ ΠΑΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΘΕΙΑ ΣΟΥ. Χώρια που τα γλυκά, είναι ένα δώρο για όλο το σπίτι και όχι αποκλειστικά για τον ίδιο. Φανταζόμαστε ήδη την φάτσα του ενώ σκέφτεται να στα φέρει στο κεφάλι.

 

4. Κάποιο σουβενίρ από άλλη χώρα

tacky souvenirs

Μα γιατί ΠΑΝΤΑ αυτή η πανηλίθια ιδέα ρε γαμώτο; Έτυχε να πας κάπου στο εξωτερικό λίγο πριν ή μετά τις γιορτές και σκέφτηκες «ας του πάρω μωρέ κάτι από εκεί». Και ξεκινάμε: καρτ ποστάλ, μαγνητάκια και μπλούζες «Welcome to London». Πρώτον δεν έχω δει ΕΝΑΝ Έλληνα να φοράει μπλούζα-σουβενίρ. Δεύτερον, περιμένεις να χαρεί άνθρωπος επειδή θα κολλήσει ένα μαγνητάκι στο ψυγείο ή θα στριμώξει ένα καρτ ποστάλ μαζί με τα άλλα κωλόχαρτα που έχει στο γραφείο του; Τα σουβενίρ είναι η επιτομή των ηλίθιων δώρων και της απώλειας φαντασίας.

 

5. Χριστουγεννιάτικα πουλόβερ

Christmas Jumpers

Ξέρεις ποια λέω έτσι; Αυτά με τα δεντράκια επάνω, τους Αγιοβασίληδες και τους ταράνδους. Δεν μπορώ να φανταστώ ούτε ένα λόγο που κάποιος κολλητός θα το κάνει δώρο σε έναν άλλο -πέρα από το να τον τρολάρει- αλλά αξίζει να πούμε αυτό: είναι ό,τι χειρότερο έχει κυκλοφορήσει στην ιστορία της μόδας. Είναι κακόγουστα, κιτς και δεν κάνουν ούτε για να τα φορέσεις στο σαλόνι σου. Αν ήμουν κοπέλα και έβλεπα το αγόρι μου με κάτι τέτοιο στο κρεβάτι, πρώτα θα τον ξεφτίλιζα στο Facebook και μετά θα τον χώριζα. 

Είμαι όλος αυτιά για να ακούσω τις δικές σας προσθήκες.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved