Αναρωτήθηκες ποτέ ποιο χρώμα φωτόσπαθο είναι πιο δυνατό;

Αυτός ο τύπος το έψαξε με τους νόμους της φυσικής και βρήκε απάντηση.

Ωραία η φάση με τα φωτόσπαθα του Star Wars, αλλά μην τα βλέπεις σαν τα καλαμάκια στα κοκτέιλ. Δεν είναι ότι ο καθένας αρπάζει κάτι τυχαίο και ό,τι του κάτσει. Το χρώμα τελικά, λέει πολλά περισσότερα από ό,τι θα πίστευε κανείς για τους Jedi, τους Sith, τους Ren και όποιον άλλο χρησιμοποιεί φωτόσπαθο. Αλλά ας το πάρουμε από την αρχή.


Τι δίνει ενέργεια στο φωτόσπαθο; Οι κρύσταλλοι Kyber οι οποίοι φανερώνονται μόνο σε όσους υποστηρίζουν το Light Side, βλέπε Jedi. Μόλις ο κρύσταλλος φανερωθεί, από άσπρος γίνεται είτε μπλε είτε πράσινος. Αλλά ποτέ κόκκινος. Για να γίνει κόκκινος, σημαίνει πως ο ο Sith που ΤΟΝ ΕΚΛΕΨΕ, τον έχει αναγκάσει να «ματώσει» μετετρέποντας τον σε dark side κρύσταλλο. Είναι όμως πράγματι τόσο δυνατά τα κόκκινα φωτόσπαθα;

kylo rens lightsaber c28b67c6


Ο φοιτητής Φυσικών Επιστημών Luke Willcocks από το Πανεπιστήμιο του Λέϊτσεστερ, έκανε μία έξυπνη σκέψη. Για να μπορέσει να μετρήσει την δύναμη τους, πήρε ως παράδειγμα την σκηνή όπου ο Qui-Gon Jinn (Liam Neeson) έκανε τρύπα στο φωτόσπαθό του στο Phantom Menace.

Ρίξε και μία ματιά για όλα εκείνα που προβλέπεται να δεις στη νέα ταινία.

 

 

Αν τα φωτόσπαθα παράγουν καθαρή ενέργεια από φωτόνια και έχουν το ίδιο μέγεθος, πόσο χρόνο θα χρειαζόταν το κάθε χρώμα για να ανοίξει μία όμοια τρύπα (μιας και κάθε χρώμα εκπέμπει φωτόνια σε διαφορετική συχνότητα). To πράσινο του Qui-Gon Jinn θα ασκούσε δύναμη ίση με 6.96MW (μεγαβάτ) που ισοδυναμεί με 11 δευτερόλεπτα. Πόσο χρόνο θα ήθελαν τα άλλα χρώματα;

Κόκκινο – 14 δευτερόλεπτα
Κίτρινο – 12 δευτερόλεπτα
Πράσινο – 11 δευτερόλεπτα
Μπλε – 9.60 δευτερόλεπτα
Μοβ – 8.20 δευτερόλεπτα

Μάντεψε ποιος βγαίνει μάγκας από αυτή τη λίστα...


Παράγμα που σημαίνει πως όσο εντυπωσιακό και αν είναι το φωτόσπαθο του Kylo Ren, χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να κάνει ζημιά. Μπορεί ο γαλαξίας να είναι κάπου πολύ μακριά από τον δικό μας, αλλά απ’ όσο ξέρουμε μέχρι τώρα, οι κανόνες της φυσικής παραμένουν ίδιοι.

Φάτε την σκόνη μας DarkSide!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved