Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Έλληνες καλλιτέχνες δολοφονούν τη ροκ

Μόνο το Chop Suey; Αυτά εδώ τα ξεχάσατε; 

Φανταστείτε τις παρακάτω γραμμές σε φωνή και απόδοση Πάνου Σόμπολου: «Ήταν γύρω στις 11 το βράδυ, στην περιοχή του Φαλήρου στον ΣΚΑΪ όταν γνωστό χιτάκι των System of A Down έπεσε θύμα βιασμού από δύο άντρες. Οι δράστες, αφού ασέλγησαν πάνω του, το εκτέλεσαν εν ψυχρώ και μάλιστα μπροστά στα μάτια χιλιάδων θεατών και τεσσάρων κριτών».

Κάτι τέτοιο βούιζε στα αυτιά μου, όσο τα κακόμοιρα υπέμεναν αυτό:


Σας έχει τύχει ποτέ να ντρέπεστε για κάποιον τόσο πολύ, σαν να είστε εσείς στη θέση του; Αυτό ακριβώς. Τους έβλεπα και τους άκουγα να τραγουδάνε το Chop Suey των SOAD και δεν σταμάτησα να ξεροκαταπίνω. Ένιωθα ότι με κάνουν ρεζίλι. Χωρίς να τους ξέρω.

Αλλά ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Το Chop Suey είναι ένα κομμάτι τόσο δύσκολο, που δεν μπορείς ούτε να… κοροϊδέψεις ότι το τραγουδάς. Σοβαρά. Εγώ για παράδειγμα. Όσες φορές έχω κοπανηθεί τραγουδώντας το, κάπως έτσι το λέω: «Wake up, wake up, ατζουρουμπατζουραγκαδις makeup». Αλλά εμένα δεν με ακούει και κανείς.

giphy 1

Όχι σε talent show δεν θα το τραγουδούσα… ούτε σε karaoke! Ούτε καν στο μπάνιο του σπιτιού μου! Κι όμως, αυτοί οι δύο τύποι δεν ντράπηκαν να το πουν στη σκηνή του The Voice, μπροστά στην κριτική επιτροπή, ενώπιον δεκάδων θεατών, στις οθόνες τόσων και τόσων σπιτιών! Ε, ντροπή!

Λες γι' αυτό να γέλαγε ο Βαϊμάκης με τo Voice; Κάτι τέτοιο μας έγραψε τις προάλλες. 

Αφού μου πήρε λίγη ώρα να δεχτώ ότι αυτά τα δύο παιδιά δεν τρόλαραν, ότι όντως τραγουδούσαν και το έκαναν σοβαρά με στόχο να διακριθούν ας πούμε από αυτή την απόπειρα (δολοφονίας), σκέφτηκα πόσο παίζει να ήθελε το… κακό τους ο Μουζουράκης για να τους δώσει να τραγουδήσουν τέτοιο πράγμα. Δεν μπορώ να φανταστώ άλλο λόγο ή άλλο τραγούδι. Αν όντως έτσι είναι, αν το έκανε επίτηδες, τότε ναι, μπράβο Πάνο, βρήκες το ιδανικότερο! Καλύτερο κι από το να τους έβαζες να φωνάζουν επί σκηνής «άσπρη πέτρα ξέξασπρη» ή «τσαπεδορνοκωλοσφυρίχτρα». Ή να τους έδινες να τραγουδήσουν τίποτα Death Metal. Σιγά, αυτός εδώ που είπε Maiden τι καλύτερο είχε;


Και να ‘ταν μόνον αυτός. Και σιγά μωρέ. Άλλωστε αυτά τα παιδιά δεν τα ξέρει και κανείς. Παλεύουν με κάθε τρόπο να γίνουν ρόμπα γνωστοί. Για τους άλλους βιαστές των rock hits τι να πούμε;

Για τον ιερόσυλο Νίνο θα πούμε τίποτα; Αυτόν που δεν σεβάστηκε τη μνήμη του Cobain, δεν σκέφτηκε την ιστορία των Nirvana, δεν νοιάστηκε ας πούμε ότι το Smells Like Teen Spirit μάς μεγάλωσε, δεν, δεν, δεν… Τα γκρέμισε όλα σε μία διασκευή. Από τη φωνή μέχρι την εμφάνιση. Ο Kurt στριφογύριζε ζβούρες στο μνήμα.

 

Για τον Χολίδη που τραγούδησε ξεστόμισε Nothing Else Matters θα πούμε τίποτα; Οι Metallica θα του κάνουν μήνυση τελικά ή… κοκοκο; Δεν σέβεστε την ιστορία που έχετε γράψει ρε παλιόπαιδα; Με αυτό το κομμάτι φασώναμε στα πάρτι κι εσείς αφήνετε έτσι κάποιον Χολίδη να σας ξεφτιλίζει με μπουζουκοκίθαρο στο Μπράβο Ρούλα; Τρίζουν τα κόκκαλα του Cliff Burton! Αρκουδέηδες!

 

Βέβαια, σύμφωνα με τους «Ράδιο Αρβύλα», οι Metallica, όχι μόνο δεν θύμωσαν με αυτό το κακοθέαμα, αλλά ζήλεψαν κι από πάνω, για να δώσουν... πληρωμένη απάντηση στον Χρηστάρα. Αυτό:  


Και εκτός από «δολοφόνοι», φυσικά, είστε ΚΑΙ κλέφτες. Γιατί όταν άκουγε rock η Εφάρα η Θώδη, όταν τραγουδούσε Ντιπ (για ντιπ) Purple, εσύ Νίνο ήσουνα νινί κι εσύ Χρήστο Χολίδη ακόμα έπαιζες ρολόι στο ανοιχτό της γειτονιά σου.   


Ρε μην καταπιάνεστε με αυτά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved