Έρευνα: Αν ακούς Χριστουγεννιάτικα από τώρα παίζεις με την υγεία σου

ΟΧΙ ΑΛΛΟ LAST CHRISTMAS. 

Στην Ελλάδα τουλάχιστον είναι νόμος: τα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια παίζουν πολύ νωρίτερα στο ραδιόφωνο απ’ ότι θα έπρεπε. Δεν μιλάμε καν για αρχές Δεκέμβρη. Είμαστε ήδη στο Νοέμβριο και ήδη κάτι τραγουδάκια του τύπου «Marshmallow World» και «Baby It’s Cold Outside» ξεπροβάλλουν δειλά-δειλά από τις συχνότητες. Είναι τα προκαταρκτικά πριν ξεκινήσουν τα «Χριστούγεννα» της Βανδή και το «Last Christmas» των Wham!.

image

Κάποιοι από εμάς θέλουμε χρόνια να ανατινάξουμε το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου και μας λένε μίζερους. Φαίνεται όμως πως οι επιστήμονες τείνουν να παίρνουν το μέρος μας. Σύμφωνα με την κλινική ψυχολόγο Linda Blair, το να ακούς Χριστουγεννιάτικα τραγούδια πιο νωρίς απ’ ότι πρέπει, φέρνει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα. «Η μουσική συνδέεται άμεσα με τα συναισθήματα. Από την στιγμή που συνειδητοποιήσεις πως δεν είναι Χριστούγεννα, αντί για χαλάρωση έρχεται ενόχληση και άγχος».

Και βασικά βγάζει λογική. Γιατί εκτός από άραγμα, Χριστούγεννα σημαίνει ΕΞΟΔΑ. Για δώρα, αγορές για γλυκά και στολίδια ή ακόμη και άγχος σχετικά με πάρτι και events που θες να διοργανώσεις. Οπότε κάθε πράμα στον καιρό του. Αυτό είναι το ηθικό δίδαγμα της έρευνας.

Αλληλεγγύη στους εμποροϋπαλλήλους που πρέπει να τα ακούν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ στο κατάστημα.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved