Μάθε πρώτος ΕΔΩ τους 5 εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής διοδίων

Καλύτερα με τα πόδια παρά με τα διόδια.

Πας από Αθήνα - Θεσσαλονίκη με αυτοκίνητο. Ή από Αθήνα - Γιάννενα. Και θες περίπου μισό μηνιάτικο σε βενζίνες και διόδια. Πας πολύ πιο γρήγορα βέβαια, με τις γέφυρές σου, τις Ιονίες Οδούς σου, τις Εγνατίες σου, τα τούνελ σου, τις ΛΕΑ σου, τις τουαλέτες σου στην άκρη του δρόμου, αλλά πρέπει να σταματάς κάθε τρεις και λίγο για να πληρώσεις διόδια. Τα οποία φυτρώνουν κάθε 20 χιλιόμετρα, λες και πετάγονται σε διαφορετικό μέρος κάθε μέρα, σαν να είναι κινητά όπως οι καντίνες. Εκεί που πας αμέριμνος, τσουπ, διόδια. Πάνω που βάζεις το πορτοφόλι στην τσέπη, τσουπ, κι άλλα διόδια. Και πάει λέγοντας.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών βέβαια, ο κύριος Σπίρτζης, έχει τη λύση: όχι φυσικά να μειώσει τον αριθμό των σταθμών διοδίων ή το ποσό που χρειάζεται κάποιος για να φτάσει στον προορισμό του, αλλά να κόψει υπαλλήλους από τα διόδια. Οι οποίοι φυσικά θα απορροφηθούν σε άλλες υπηρεσίες, που λέει ο λόγος, αλλά αυτό δεν είναι το θέμα μας επί της παρούσης. Το θέμα είναι το πώς θα πληρώνουμε από εδώ και πέρα. Με μια συσκευή πιστωμένη με χρήματα; Με εφαρμογή στο κινητό;

Η ομάδα Έρευνας και Τεχνολογίας του Ratpack.gr, εργάστηκε με συνέπεια, ήθος και αυταπάρνηση και έψαξε εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής των διοδίων. Διότι δεν θέλει κόπο. Θέλει τρόπο. Και μέθοδο. Και φαντασία.

diodia

1. Να πετάμε τα κέρματα μέσα στο άδειο κουβούκλιο. Στο τέλος της βάρδιας, κάποιος θα περνάει να μαζέψει την είσπραξη.

2. Να πληρώνουμε με προϊόντα που φέρνουμε από το χωριό. Διόδια Ελευσίνας: ένα μπουκάλι λάδι. Μαλακάσα: ένα κεφάλι γραβιέρα. Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου: ένας κόκκορας (ζωντανός και καρπερός).

3. Να πληρώνουμε με φιλάκια. Ο Χρηστάρας ο Δάντης το έχει πει: οι ωραίοι έχουν χρέη και πληρώνουν με φιλιά.

4. Να αφήνουμε ένα ποστ-ιτ περνώντας που να γράφει «θα πληρώσει ο από πίσω». Ή «θα πληρώσω στο γυρισμό».

5. Να κάνουμε μερεμέτια στο σταθμό διοδίων αντί για το αντίτιμο της διαδρομής. Ο τζαμάς, θα αλλάζει το σπασμένο τζάμι. Ο μπογιατζής, θα το περνάει ένα αστάρι. Ο κομπιουτεράς, θα περνάει ένα αντι-virus. Ο αντιεξουσιαστής θα καταστρέφει ό,τι έφτιαξαν οι προηγούμενοι.   



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved