20χρονη ξεφτιλίζει τους πέφτουλες που την παρενοχλούν αισχρά στο δρόμο

Και μπράβο της. 

Μη λέμε πάλι τα ίδια. Το να προσεγγίσεις μια γυναίκα στο δρόμο με ευγένεια κι έχοντας επίγνωση του πότε γίνεσαι φορτικός, είναι κάτι νορμάλ. Δεν μπορούμε να ποινικοποιήσουμε το φλερτ

Από εκεί και πέρα, η συσσωρευμένη εμπειρία μας από την καθημερινότητά μας στους δρόμους συνήθως μας διαψεύδει, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία από εμάς έχουμε γίνει μάρτυρες από αισχρές πεσιματικές εκεί έξω. Φάση σφυρίγματα και ατάκες που υποβαθμίζουν τη γυναίκα όσο δεν πάει. 

Δες επίσης: Σταμάτα να λες στις γυναίκες να χαμογελούν

Την κατάσταση αυτή βιώνει καθημερινά η 20χρονη Ολλανδή Noa Jansma, η οποία σκέφτηκε να κάνει κάτι γι' αυτό προκειμένου να εγείρει συνειδήσεις. Συγκεκριμένα, για όλο τον Σεπτέμβρη έβγαζε σέλφι με κάθε έναν από εκείνους τους άνδρες που την περενόχλησαν λεκτικά όταν εκείνη περπατούσε στους δρόμους. Η ίδια πάντα σε πρώτο πλάνο ανέκφραστη κι από πίσω ο catcaller -εκείνος που στην Ελλάδα θα ονοματίζαμε ως γύπα στην ελεεινή του μορφή. Σε κάθε φωτογραφία την οποία ανέβαζε στο Instagram, υπάρχει από κάτω μια λεζάντα με τα ακριβή λόγια που της ειπώθηκαν. 

 

Με την κίνησή της αυτή, η Noa ευελπιστεί όχι μόνο να εκθέσει όλους εκείνους που θεωρούν ότι μια γυναίκα που περπατά μόνη στο δρόμο είναι αυτονόητα αναγκασμένη να ακούει και να δέχεται στωικά την παπαριά τους, αλλά και να παροτρύνει τις υπόλοιπες γυναίκες να δημοσιοποιήσουν τους λεκτικούς εμετούς που δέχονται κατά καιρούς. 

ΥΓ: Από την 1η Ιανουαρίου 2018, το catcalling θα διώκεται ποινικά από το νόμο στην Ολλανδία και οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο που μπορεί να φτάνει και τα €200. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved