Μόλις ακούσαμε το πιο χαλαρωτικό τραγούδι του κόσμου

Και γαλήνεψε λίγο η ψυχούλα μας.

Όχι δεν σου κάνουμε πλάκα, ούτε πρόκειται για κάποιον clickbait τίτλο, ακριβώς το αντίθετο αφού είναι πέρα για πέρα αληθινό. Μη φανταστείς ότι εννοούμε κάποιο καψούρικο σκυλάδικο μετά από μισό μπουκάλι ουίσκι. Γιατί να ξέρεις εκεί δεν κάνει δουλειά τόσο το τραγούδι όσο το κάνει το αλκοόλ.

Είμαστε εδώ, κοντά σου και σου μιλάμε με επιστημονικά δεδομένα. Πρόκειται για τα αποτελέσματα μιας έρευνας που  διεξήγαγε ο Dr. David Lewis-Hodgson και η ομάδα του για λογαριασμό του Mindlab International σχετικά με την επίδραση της μουσικής σε ανθρώπους που ταλαιπωρούνται από το άγχος.

Το πείραμα έλαβε χώρα ως εξής: οι συμμετέχοντας καλούνταν να λύσουν πολύπλοκα παζλ όσο το δυνατόν γρηγορότερα ενώ είχαν τοποθετηθεί αισθητήρες που κατέγραφαν τις αντιδράσεις τους.

relaxing music

Καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας άκουγαν διαφορετικά είδη μουσικής με σκοπό να δουν οι επιστήμονες ποια τελικά είναι εκείνα τα τραγούδια και οι μελωδίες που αντιμετωπίζουν καλύτερα το άγχος.

Τα αποτελέσματά τους δημοσιεύθηκαν και μπορείς να βρεις την λίστα με τις ΤΟΠ-10 μουσικές συνθέσεις (αν έχεις Spotify) για να χαλαρώσουν τα νεύρα σου εδώ.

Όσο για τον μεγάλο νικητή, το τραγούδι που με το που το ακούς το μυαλό ταξιδεύει σε όμορφες αναμνήσεις ή σε έναν καταγάλανο βυθό που καμία γκρίνια, μίρλα και θλίψε δεν περνάει, αυτό δεν είναι άλλο από «Weightless» των Marconi Union.

Άκουσε το τώρα στο γραφείο. Ενώ πήζει το μυαλό σου και σου πήζουν το κορμί. Και θα δεις που θα κάνεις δουλίτσα μονομιάς. Θα γαληνέψει (έστω για λίγο) την ψυχή σου.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved