Κένταλ Τζένερ, δεν φαντάζεσαι πόσο σου πάει το Slayer μπλουζάκι!

Σήμερα έχει γενέθλια ο Κέρι Κινγκ και θυμηθήκαμε αυτό το παράδοξο.

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι παιδιά: είτε σας αρέσουν είτε όχι, οι Slayer είναι μία μεγάλη μπάντα στο χώρο του thrash metal. Μια τεράστια μπάντα. Υπάρχουν μουσικοί εκεί έξω σήμερα, διάσημοι μουσικοί, που έχουν δηλώσει τον κιθαρίστα Kerry King και τον ντράμερ Dave Lombardo ως μέγιστες επιρροές για την μουσική τους. Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 13 δίσκους και συνεχίζουν απτόητοι. Όμως αν μάθαμε κάτι από την κατάντια των Metallica ή των Anathema, είναι πως ακόμη και μία τεράστια μπάντα μπορεί να βρει τον τρόπο να σε ξενερώσει σε τέτοιο βαθμό, που να αναρωτιέσαι τι πήγε στραβά. Αυτή τη φορά είναι η σειρά των Slayer.

Αν θυμηθούμε λίγο τα 90s, οι μπλούζες που έφεραν τα ονόματα και τα logo των συγκροτημάτων ήταν πάντα μέσα στη μόδα. Και φυσικά από όλη αυτή τη «συνήθεια» δεν έλειπαν και οι Slayer. Ήταν η μπλούζα που φορούσε κάθε πιτσιρικάς στο σχολείο που ονειρευόταν να σφάξει την δασκάλα του σαν κουνέλι και να πάει να παίξει μπάλα. Ζόρικες εποχές, ζόρικοι τύποι. Και αυτό, καλώς ή κακώς, ήταν ένα χαρακτηριστικό που συνόδευε το thrash metal. Η μόδα με τις μπλούζες των συγκροτημάτων έκανε τον κύκλο της και ξαναγύρισε στο προσκήνιο πριν λίγα χρόνια. Αυτή τη φορά, επηρεάζοντας ένα διαφορετικό κοινό. Ένα τελείως διαφορετικό κοινό.

sl7

Όταν βλέπαμε φωτογραφίες σαν τις παραπάνω, φανταζόμασταν πως κάποιοι θερμόαιμοι μουσικοί, θα αποκεφάλιζαν μερικές από τις παραπάνω celebrities χωρίς δεύτερη σκέψη. Πόσο μάλλον τα ίδια τα μέλη των Slayer, που εμφανίζονταν σε συναυλίες με μπλουζάκια σαν και αυτά.

supreme slayer collaboration 06 1200x800

Να όμως που, τελικά, ήταν οι Slayer που έκαναν την κωλοτούμπα και μάλιστα στον βωμό του χρήματος. Η εταιρεία ένδυσης Supreme υπέγραψε συμβόλαιο με την μπάντα για να λανσάρει -αποκλειστικά- την δική της σειρά ρούχων. Σαν να έβαζες δηλαδή τον Kurt Cobain, να γίνει διευθυντής σε υποκατάστημα τράπεζας. Από μία μικρή ματιά που ρίξαμε στην ιστοσελίδα της Supreme, φαίνεται πως η γραμμή που θα ακολουθήσουν θα είναι τα λεγόμενα «elegant streetwear». Που σου φέρνει πονοκέφαλο και ναυτία και μόνο στην ιδέα ότι θα φέρουν επάνω τους την υπογραφή των Slayer. Μερικά παραδείγματα είναι τα ακόλουθα.

sl8

Ακόμη και αν κάποια από τα σχέδια είναι συμπαθητικά, το γεγονός και μόνο ότι υπάρχει συμβόλαιο για κάτι τέτοιο και μάλιστα με μία thrash metal μπάντα, κάνει ακόμη και τα Hello Kitty να φαίνονται πιο hardcore. Τέτοια πράγματα ρε παιδιά δεν έκαναν ούτε οι Nickelback. Παραδόξως, όπως μας ενημέρωσε συνεργάτης μας, η Supreme έχει κάνει παρόμοια συμφωνία στο παρελθόν και με τους Black Sabbath. Καταλαβαίνουμε ότι κάποια στιγμή ο κουμπαράς στεγνώνει και χρειάζονται ιδέες για να βγει το παραδάκι, αλλά όχι και έτσι ρε παιδιά. ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ.

 Αλλάζουν όλα. Θα ξεκινήσουν οι στιχομυθίες σαν την παρακάτω:

- Φίλε ποια είναι η αγαπημένη σου μπάντα
- Slayer
- Είδα την χειμερινή κολεξιόν φέτος, ΥΠΕΡΟΧΗ. Θα βγάλουν άραγε παλτουδάκια κάποια στιγμή;

Ενός λεπτού σιγή, λοιπόν, για άλλη μια μπάντα που την έφαγε το σύστημα. Που πλέον το «Reign In Blood» έχασε την αίγλη του σαν ονομασία. Που έχουμε χαλαστεί τόσο πολύ που δεν θα αγοράζαμε ούτε κονκάρδα.

Αν ξεπέσουν έτσι και οι Tool θα τα κάψουμε όλα. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved