Έχει καύσωνα και η Σάρον Στόουν ανεβάζει την οντισιόν της από το «Βασικό Ένστικτο»

Ένα αθώο ποστ στο Twitter, οι πρώτες «ένοχες σκέψεις» που κάναμε στα μικράτα μας.

Κανονικά η γενιά μας οφείλει να γράψει για το «Βασικό Ένστικτο» ύμνους. Σαν ψυχολογικό θρίλερ δεν έλεγε και πολλά, αλλά ήταν η μόνη ταινία που κάθε της κάδρο να έσταζε από την λαγνεία (περίμενες ότι έγραφα κάτι άλλο, ε. Ναι, αυτό που σκέφτηκες ήθελα να γράψω, αλλά συγκρατήθηκα).

Ήταν η ταινία που έκανε τα μάτια να γουρλώνουν στη θεά της Σάρον Στόουν, είτε εκείνη γυμνή κρατούσε ένα παγοκόφτη στο χέρι είτε αποκάλυπτε με ένα σταυροπόδι τα απόκρυφα σημεία της. Μόνο έναν άνθρωπο γνωρίζω που παρακολούθησε το «Βασικό Ένστικτο» σε τρυφερή ηλικία και τον ενδιάφερε εξίσου και η πλοκή –σινεφίλ από μικρός, τι να τον κάνεις;

Όλη τα παραπάνω γράφονται με αφορμή ένα βίντεο που ανέβασε η Στόουν στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter με μερικά πλάνα από την οντισιόν που είχε περάσει για να πάρει τον ρόλο. Για δες.

Στο βίντεο βλέπουμε τη Στοόουν να προβάλει ένα διάλογο που θα είχε με τον Μάικλ Ντάγκλας –όχι δεν πρόκειται για εκείνη τη σκηνή ανάκρισης με το σταυροπόδι. Τις ατάκες του Ντάγκλας τις διαβάζει ο σκηνοθέτης της ταινίας, ο Πολ Βερχόφεν.

Η Σάρον Στοόυν  δεν ήταν η πρώτη ούτε καν η δεύτερη επιλογή για να πάρει το ρόλο της Κάθριν. «Είχαν προηγηθεί άλλες 12 ή 13 ηθοποιοί που είχαν περάσει από οντισιόν, αλλά στο τέλος αρνήθηκαν το ρόλο», θυμάται η ίδια. «Αντίθετα, εγώ ήμουν αποφασισμένη. Μόλις πάτησα το πόδι μου στο σετ, ήξερα ότι θα έπαιρνα και τον ρόλο.

Πράγματι, ήταν δύσκολο για τον Βερχόφεν (αιώνια οργή που έπιασες στα χέρια σου τον Μπάτμαν, κανένα Elle και καμιά Ιζαμπέλ Ιπέρ δεν σε ξεπλένουν)  να βρει πρωταγωνίστρια, διότι όλες οι υποψήφιες θεωρούσαν παράτολμο να παίξουν σε τόσες ερωτικές σκηνές, αρκετές από αυτές προκλητικές και βίαιες.

Η Σάρον το τόλμησε, η ιστορία έγραψε ότι το «Βασικό Ένστικτο» είχε έσοδα 353 εκατ. Δολαρίων και ότι έχει μείνει ως μία από τις ταινίες-ορόσημα των 90’s (για να μην μιλήσουμε για τις σκηνές της)

Τα μάτια μας θα σε ευχαριστούν αιώνια, Σάρον.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved