Η αυτοκτονία αυτού του ταύρου δείχνει πόσο ζώα είμαστε

Ξεκάθαρα.

Πριν από μερικά χρόνια, το 2010 συγκεκριμένα, η Καταλονία αποφάσισε να διαφοροποιηθεί από την υπόλοιπη χώρα απαγορεύοντας τις ταυρομαχίες, ωστόσο το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας ήρθε πέρυσι να ακυρώσει αυτήν την απόφαση, στηρίζοντας το σκεπτικό του στο γεγονός ότι η απαγόρευση των ταυρομαχιών πλήττει άμεσα κι ανεπανόρθωτα την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας. 

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, λοιπόν, δεν φαντάζει παράταιρη η εικόνα ανθρώπων να βάζουν φωτιά στα κέρατα ενός ταύρου κι εκείνος πάνω στην απελπισία και το άγχος που προκαλεί μια τέτοια κατάσταση να τρέχει μανιωδώς κι εσκεμμένα προς έναν στύλο, χτυπώντας το κεφάλι του με δύναμη για να βάλει τέλος στην αγωνία του. Και τη ζωή του.  

To αποκρουστικό συμβάν έλαβε χώρα πριν από μερικές ημέρες στην πόλη Foios της Valencia κι έγινε γνωστό μετά από σχετική ανάρτηση που έκανε στα social media η οργάνωση για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ζώων «Bulls Defendewrs United» κι έκτοτε έχει δημιουργηθεί ένα παγκόσμιο κύμα κατακραυγής για τις τακτικές που χρησιμοποιούνται στην ισπανική αυτή παραδοξότητα. 

Ο άνθρωπος με τον άνθρωπο, λύκος. Φανταστείτε με τα ζώα. 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης