Το κανάλι φιλοσοφίας του Τζέιμς Φράνκο στο Youtube είναι ίσως το πιο άκυρο νέο της μέρας

Το ονόμασε Philosophy Time και λειτουργεί εδώ και 2 ημέρες.

Δεν ζητάω πολλά. Να πάω ένα βράδυ για μπύρες με αυτό τον υπέροχο τύπο τον Τζέιμς Φράνκο. Τόσο απλό είναι. Να νιώσω από πρώτο χέρι την τρέλα του. Την τρέλα ενός ανθρώπου που δηλώνει ταυτόχρονα ηθοποιός (θα τον δούμε σύντομα να υποδύεται τον χειρότερο ηθοποιό του κόσμου ή να συμμετέχει σε ένα γκανγκστερικό δράμα του HBO δια χειρός Τζορτζ Πελεκάνος), ποιητής (με ποιητικές συλλογές στο ενεργητικό του) και αβάν γκαρντ εικαστικός.

Το ακούραστο μυαλό του κατέβασε μία ακόμα λαμπρή ιδέα: εδώ και λίγο καιρό ο Φράνκο έχει ανοίξει το δικό του κανάλι στο Youtube. Και επειδή είναι ο Φράνκο δεν πρόκειται φυσικά για ένα τυπικό κανάλι χολιγουντιανού σελέμπριτι, αλλά για κάτι πιο ιδιαίτερο.

Ένα κανάλι φιλοσοφίας, στο οποίο συζητά μαζί με τον κολλητό του και λέκτορα Φιλοσοφίας στο Κινγκς Κόλετζ του Λονδίνου, δρ. Έλιοτ Μικαέλσον, για τα ζητήματα που απασχολούν τη σύγχρονη φιλοσοφία. Να εδώ συζητάει για την φαντασία.

Το κανάλι έχει τον λιτό και πλήρως κατατοπιστικό τίτλο Philosophy Τime και στην περιγραφή διαβάζουμε τα εξής:

Ακολουθήστε τον ηθοποιό/σκηνοθέτη/ποιητή/και πολλά άλλα ακόμα, Τζέιμς Φράνκο, τον όχι και τόσο πολυτάλαντο Έλιοτ Μικάλεσον σε μια ξενάγηση στον κόσμο της σύγχρονης φιλοσοφίας. Συμμετέχουν εκλεκτοί καλεσμένοι».

Τα 4 βίντεο, διάρκειας 5 περίπου λεπτών το καθένα, που έχουν ανέβει από την Τρίτη έως και σήμερα έχουν περισσότερο το χαρακτήρα εισαγωγικών και εκλαϊκευμένων συζητήσεων πάνω σε κεντρικές έννοιες της φιλοσοφικής σκέψης που άπτονται της ηθικής, της αισθητικής και της γλώσσας.

Ο Τζέιμς Φράνκο έχει το ρόλο του φιλομαθούς μαθητή και ακαδημαϊκοί λύνουν τις απορίες του.

Απολαύστε ελεύθερα και υπεύθυνα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved