Αυτοί είναι οι αληθινοί ήρωες του Dunkirk

7 φωτογραφίες ντοκουμέντο από την μάχη του Β’ Παγκόσμιου.

Παρακολουθώντας την καμπάνια προώθησης της νέας ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν υπήρξαν στιγμές που νομίζαμε ότι είμαστε στην πρώτη γραμμή της μάχης. Όχι ότι ξέρουμε πως είναι. Απλά το «Dunkirk» έχει καταφέρει, από τα τρέιλερ του ήδη, να μας δώσει μια αίσθηση που θυμίζει τις αφηγήσεις μπαρουτοκαπνισμένων παππούδων από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που είχαμε την τύχη να ακούσουμε στη ζωή μας.

Αυτό το σφίξιμο στην καρδιά, το στεγνό στόμα κι η αδρεναλίνη που σε κάνει να νιώθεις σαν άγριο ζώο ενώ την ίδια στιγμή προσπαθείς να μη χάσεις την ανθρωπιά σου και την αλληλεγγύη στον συφάνταρο, εικάζουμε πως αποτελούν ένα μπουκέτο συναισθημάτων που τυραννάνε τους ανθρώπους στις πολεμικές συρράξεις.

Επειδή όμως συνήθως η ιστορία είναι πολύ πιο σκληρή από οποιαδήποτε μυθοπλασία, κι επειδή όσο κι αν στηρίχθηκε σε άλλες ταινίες για τη δημιουργία του νέου πονήματός του ο σκηνοθέτης, η πραγματικότητα παραμένει πάντα η κορυφαία πρώτη ύλη για την κατασκευή μιας σπουδαίας πολεμικής ταινίας, έχουμε μερικές φωτογραφίες ντοκουμέντο να σου δείξουμε.

Από την πραγματική εκκένωση της Δουνκέρκης στη Βόρεια Γαλλία το 1940, εκεί που εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες είχαν βρεθεί περικυκλωμένοι από τα Ναζιστικά στρατεύματα. Κι οι Σύμμαχοι οργάνωσαν μία γιγάντια επιχείρηση με τεράστιο κόστος για να τους απεγκλωβίσουν.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved