Μια υποβρύχια βολτούλα στο βυθισμένο αεροπλάνο του Πάμπλο Εσκομπάρ

Φύγαμε για Μπαχάμες.

Ο Pablo Escobar έγινε θρύλος για όλους τους λάθους λόγους που υπάρχουν στη γη: για το εμπόριο ναρκωτικών που τον έκανε αυτοκράτορα της κοκαΐνης, για την απίστευτη βία με την οποία αντιμετώπιζε τους εχθρούς (αλλά και τους φίλους που πίστευε ότι τον πρόδωσαν), για το γεγονός πως ολόκληρες περιοχές στην Κολομβία τον αντιμετώπιζαν ως ήρωα μιας και σκόρπαγε λεφτά κάνοντας «αγαθοεργίες» για να είναι αγαπητός (εκτός από φόβος και τρόμος) στους φτωχούς πληθυσμούς της ταλαιπωρημένης χώρας της Νοτίου Αμερικής.

Μέχρι σήμερα το όνομά του, εκτός από σοκ και δέος, προκαλεί εντύπωση αφού η ζωή του είναι το λιγότερο κινηματογραφική –όπως παρακολουθούμε και στο εντυπωσιακότατο Narcos.

Έτσι είτε πρόκειται για το σπίτι του που έγινε ξενοδοχείο, είτε για κάποιον συνεργάτη του που κάνει καριέρα ως youtuber, το όνομα του Πάμπλο Εσκομπάρ προσφέρει μια σκοτεινή γοητεία.

Σαν κι αυτή που χαρίζει ένα ναυάγιο αεροπλάνου στις Μπαχάμες. Ένα σιδερένιο κουφάρι που σαπίζει, ένα όχημα για να κάνει τις δουλειές του ο Carlos Lehder, γνωστός συνεργάτης του περιβόητου druglord. Στο βίντεο μπορείς να κάνεις μια υποβρύχια βόλτα μέσα σε αυτό το μουσείου της ιστορίας του εγκλήματος. Και να αναρωτηθείς πως ήταν όταν πέταγε τις μεταμεσονύχτιες πτήσεις του κουβαλώντας μαφιούζους, ναρκωτικά και εκατομμύρια δολάρια.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved