Οι 10 τύποι που δεν ήθελες ΠΟΤΕ να έρθουν στο πάρτι σου

Κι όμως έρχονταν και ξαναέρχονταν...

Τα πάρτι που προ αμνημονεύτων κάναμε, σε σχολείο και σχολή -εκτός του ότι ΤΑ ΣΠΑΓΑΝΕ- είχανε πάντα, μα πάντα κι έναν τύπο που ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Έναν ή και περισσότερους «κλασικούς» τύπους των πάρτι. Αυτούς που σου δίνανε την αίσθηση ότι ήρθαν για κάποιο συγκεκριμένο σκοπό και ρόλο, λες και ήθελαν με κάποιον τρόπο να μας τραβήξουν την προσοχή.

 

frank 2

 

Σε όλα τα πάρτι που έχω πάει στη ζωή μου, έχω συναντήσει τους παρακάτω τύπους. Και έχω υπάρξει «κάποιος» ή «κάποιοι» από αυτούς. Όλοι μας έχουμε υπάρξει βασικά. Δεν θυμάμαι πάρτι που να μην το έχουμε σχολιάσει την επομένη και να μην έχει ακουστεί εξής ατάκα: «καλά αυτός τι ακριβώς έκανε χθες;». Πάντα θα υπήρχε κάποιος «μοιραίος» πρωταγωνιστής, μία μασκότ που θα βρισκόταν στο επίκεντρο της κουβέντας και της γενικότερης αποτίμησης της βραδιάς.

Κι ο συγκεκριμένος τύπος, ήταν έτσι πάντα, σε όλα τα πάρτι που πήγαινε. Δεν το άλλαζε ρε παιδί μου. Πήγαινε για ένα σκοπό. 

Όπως για παράδειγμα…

 

1. Ο Ακάλεστος

giphy 2

Κλασική περίπτωση τύπου ή τύπων που υπήρχαν σε όλα τα πάρτι. Και τους οποίους δεν είχες ξαναδεί ποτέ στη ζωή σου! Ακόμη κι αν ήσουν ο ίδιος που το διοργάνωνε! Έβλεπες κάτι ξέμπαργκους να αράζουν σε μία γωνία και να μιλάνε (πάντα δυνατά) μόνοι τους. Mέχρι να βρεις ποιος τους προσκάλεσε -χωρίς να σε ρωτήσει- σίγουρα προλάβαινες να χαλάσεις όλη σου τη βραδιά και τη ζαχαρένια. Οπότε άστους εκεί μόνους, αρκεί να μην κάνουν καμιά ζημιά, γιατί αυτοί συνήθως είναι κι οι πιο επικίνδυνοι. Κι οι πιο αυθάδεις! Όπου περνάς δίπλα σου και σου λένε: «Εσύ είσαι ο εορτάζων; Χρόνια πολλά μεγάλε!», σαν να σε δουλεύουν μέσα στη μούρη σου που κατάφεραν να μπούνε τσάμπα και να σου φάνε τα φαγητά. Αν προλάβουν δηλαδή, γιατί κάπου εκεί δίπλα παραμονεύει….

 

2. Ο Φαγανός

bean

Ο τυπάκος που είχε πει στη μητέρα του με το που ξύπνησε: «μαμά μην μαγειρέψεις σήμερα, ούτε για μεσημέρι, ούτε για βράδυ, έχω πάρτι». Ο τύπος που έκανε νηστεία μία εβδομάδα νωρίτερα για να έρθει και να σου φάει μέχρι και τους σοβάδες. Αυτός που ξεμοναχιάζει τον μπουφέ ή κατά έναν περίεργο τρόπο βρίσκεται ΜΟΝΙΜΩΣ στην κουζίνα. Είναι αυτός που αράζει πολλές φορές πάνω από τον μπουφέ, απλά και μόνο για να χαζέψει τις μπόμπες και τα τυροπιτάκια για να έχει να θυμάται την επόμενη μέρα, χωρίς καν να τρώει μιας και κοντεύει να ξεράσει από το πολύ φαγητό. Εκτός αν τον προλάβει….


3. Ο «Εμετός»

tumblr n6tvv2ksIN1ttx0y9o1 500

Ποιος είναι αυτός; Είναι από τα σπαστικότερα (αν και διασκεδαστικά) είδη ανθρώπων των πάρτι που έχουν πιει όλο το Βόσπορο και καταλήγουν στην τουαλέτα να ξερνάνε με πέντε άτομα γύρω του να του λένε «μήπως θες να σε πάμε σε ένα νοσοκομείο;». Είναι πολύ σπαστικοί γιατί είναι λες και το κάνουν επίτηδες για να ασχολούνται όλοι μαζί τους. Και να ρωτάνε στους διαδρόμους του σπιτιού «πώς είναι; Όλα καλά; Ρε παιδιά φτιάξτε του έναν καφέ». Και που πρέπει να βρεθεί λύση για το πώς θα πάνε σπίτι τους. Έχω ακούσει βέβαια και περίπτωση ανθρώπου που το έκανε αυτό, ενώ ήταν ακάλεστος! Τον σπας στο ξύλο ή όχι; Ναι αν είσαι…


4. Ο «ας σπάσω κάτι»

giphy 1

Άλλος από ‘δω! Είναι κάτι τυπάκια ρε παιδί που έρχονται σπίτι σου μόνο και μόνο για να κάνουν ζημιά! Λες και έχουν μπανίσει το αγαπημένο βάζο της μάνας σου από το περσινό σου πάρτι και φέτος ήρθαν για εκδίκηση! Σπάνε πάντα κάτι και παίρνουν ένα ύφος του στυλ «ε, πάρτι κάνεις, κάτι θα έσπαγε!». Ευχαριστώ τότε που τίμησες το πάρτι μου με τον τρόπο σου. Υπάρχουν και χειρότερα. Όπως…

 

5. Ο «θα πλακωθώ»

Τι να πούμε και γι’ αυτούς που δεν σπάνε κάτι, αλλά κάποιους! Κάτι παλικάρια που πάνε στα πάρτι για να πλακωθούν. Ή έστω να τσακωθούν. Θες για τις ομάδες, θες για τα πολιτικά, θες για μία γκόμενα, θες γιατί «εσύ με κοίταξες πρώτος! Όχι, εσύ», θα πλακωθούν και θα κάνουν το σπίτι σου να μοιάζει αρένα. Όχι, όχι. Αυτοί δεν έχουν καμία θέση στο πάρτι μου. Χίλιες φορές ο…


6. Ο Πέφτουλας

9a53d356244ad85b

Ναι, όλοι πάμε σε πάρτι έχοντας αυτή τη σκέψη στο μυαλό μας, έστω και στο πίσω μέρος του. Αλλά αυτοί οι τύποι ετοιμάζονται και έρχονται στο πάρτι σου αποκλειστικά με αυτό το σκοπό. Το καταλαβαίνεις από το ντύσιμό τους, από το πώς μιλάνε στα κορίτσια, κι από την ώρα που θα φύγουν, η οποία είναι πάντα ανάλογη με το πόσα κορίτσια έχει το πάρτι. Δεν είμαστε το Χρυσό Κουφέτο μεγάλε. Αν δεν σ’ αρέσει, φύγε. Και πάρε μαζί σου και τον…

 

7. Ο «Έχω ξύπνημα το πρωί»

Ό,τι πιο ξενέρωτο υπάρχει σε είδος. Και είναι πάντα ο ίδιος! Και το κάνει κάθε χρόνο! Κάθε, μα κάθε χρόνο, τυχαίνει μετά το πάρτι σου να έχει πρωινό ξύπνημα! Και είναι αυτός που έρχεται πάντα πρώτος, πριν από όλους, σε πρήζει να σβήσεις την τούρτα και μετά την κάνει με ελαφρά, έχοντας συνομιλήσει με τα πέντε πρώτα άτομα του πάρτι, που είναι και τα μόνα που χαιρετά και τα οποία τον παρακαλούν κιόλας να κάτσει λίγο παραπάνω! Δεν έχει πρωινό ξύπνημα. Απλά έχει τον δικό του ρόλο στο πάρτι σου. Του σπαζοπαρέα. Το ακριβώς αντίθετο από την επόμενη κατηγορία.


8. Ο Χορευταράς

giphy


Αυτός που το προηγούμενο βράδυ είδε Dancing with the Stars και ήρθε στο πάρτι σου για εξάσκηση ή επίδειξη! Αυτός που όλη την ώρα σου ζητάει Michael Jackson, που κάνει τις πιο τρελές φιγούρες, που πιάνει κάθε γυναίκα του πάρτι και χορεύει, και το χειρότερο, αυτός που προσπαθεί να σε σηκώσει με το ζόρι να χορέψεις! Ρε δεν θέλω, ρε! Τρώω! Έχω σπάσει το πόδι μου! Φύγε από ‘δω χάμω! Δεν βλέπεις ότι μιλάω στην κοπέλα; Θα χορέψουμε όταν θέλουμε. Και καταλήγει στο τέλος να χορεύει μόνος σου στη μέση, σαν παρτσακλό. Κι από μια γωνιά να τον χαζεύει...


9. Ο «δεν φεύγω με τίποτα»

Είναι ο τύπος που περιμένει να φύγουν οοοοοοοοολοι οι άλλοι πρώτα και μετά αυτός. Όχιιιι! Δεν θα φύγω ρε, εδώ θα κάτσω να δω αν θα με κοντράρεις. Τον βλέπεις να κάθεται σε ένα τραπέζι με τις ώρες και νομίζεις ότι από κάτω παίζει να φοράει και την πιτζάμα του. Καμιά φορά ήταν αυτός που έμενε επίτηδες όλο το βράδυ μέχρι να φύγουν όλοι, μόνο και μόνο για να βοηθήσει στο καθάρισμα του σπιτιού. Καθάρισε εσύ, πάω για ύπνο εγώ.


Last but not least…


10. Ο τζαμαρίας!

Glass Door Fail 01

Δεν ξέρω αν τον είχατε στα δικά σας πάρτι. Εγώ το συναντούσα σχεδόν πάντα και ήταν ο αγαπημένος μου! Στα παιδικά κυρίως πάρτι. Ήταν αυτός ο τύπος που περνούσε από μπροστά σου τρέχοντας γιατί κάποιος τον κυνηγούσε και έπεφτε πάνω στην τζαμαρία που είχε γυαλίσει το πρωί η μάνα σου. Επικίνδυνο βέβαια, αλλά δεν μπορούσα να μην γελάσω.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved