Bigstock 5 πράγματα που μπορείς να απολαύσεις ΧΩΡΙΣ παρέα

Ζήσ΄ το για πάρτη σου!

Έχεις σκεφτεί ποτέ να σταματήσεις να εξαρτάσαι από τους φίλους σου και τις σχέσεις σου; Έχεις σκεφτεί ποτέ να την κάνεις για λίγο μόνος σου; Να κλειστείς για λίγο στον εαυτό σου; Να τα πεις και λίγο μαζί του; Να πας κάπου μόνο εσύ κι αυτός; (Στο πασάρω έτσι για να μην σου φανεί καταθλιπτικό) .

Να πάρεις την τσάντα σου, να βάλεις μέσα λίγα και απαραίτητα και να πας κάπου μόνο για την πάρτη σου. Από την καφετέρια της γειτονιάς σου μέχρι το κοντινότερο νησί.  Γιατί νομίζεις ότι είναι κακό να περνάς πού και πού λίγη ώρα μόνος; Να τη βρεις με άλλα πράγματα που θα απολαύσεις περισσότερο με τον εαυτό σου και να τους δώσεις αλλά και να αντλήσεις την αξία που τους (και σου) αρμόζει. Χωρίς αυτή και η καλοπέρασή σου να εξαρτάται μόνο από το μότο «αν έχεις καλή παρέα…».

Υπάρχει μια αντίληψη στην Ελλάδα ότι το να πας ή να κάνεις κάτι μόνος σου είναι καταθλιπτικό. Ότι αν κάνεις πράγματα μόνος είσαι προβληματικό άτομο, μοναχικό, αντικοινωνικό. Αηδίες... Το έχεις δοκιμάσει; Είχαμε αυτή την κουβέντα μία μέρα στο Ratpack. Κάποιοι από εμάς ψήφισαν υπέρ «δαγκωτό». Ακόμα και κάποιοι, όμως, (όπως εγώ), που στην αρχή τασσόμασταν μεν υπέρ, αλλά με επιφύλαξη, δειλά-δειλά ακούγοντας τα επιχειρήματα των «υπέρμαχων» πειστήκαμε και μάλιστα «φτιαχτήκαμε» κάνοντας εικόνα τον εαυτό μας μόνο του κάπου, κάποτε, όταν θα είμαστε πνευματικά «γινομένοι» ρε παιδί μου, να καθόμαστε μόνοι.

Πόσες δυναμικές κινηματογραφικές προσωπικότητες με τις οποίες έχεις ταυτιστεί, είδες στο σινεμά να το κάνουν και γούσταρες; Όλοι τους βέβαια με αυτό τον τρόπο έβρισκαν γυναικάκι, αλλά θα μου πεις αυτό ήταν το σενάριο και αυτός π.χ. είναι ο Ντάνιελ Γκρεκ. Κάψε το σενάριο και μην κοιτάς το δέντρο ούτε την γυναίκα. Κοίτα τον εαυτό σου. Την ουσία. Σου πασάρουμε μερικές ιδέες. Δοκίμασε έστω μία, κι αν δεν γουστάρεις μην κωλώσεις. Απλά δεν είσαι έτοιμος. Κάποια στιγμή θα είσαι.

 

Κάτσε στο μπαρ, δεν είσαι ο Ξανθόπουλος 


Στη ζήτηση που είχαμε με τα παιδιά από το Ratpack, το πρώτο ερώτημα που είχαμε θέσει ήταν αν θα πηγαίναμε ένα βράδυ να πιούμε ποτό μόνοι μας. Παμψηφεί «ναι»!
Είναι μία έμπνευση και ένα απωθημένο που μας έχει βγει από τις ταινίες. Το πώς θα το αντιμετωπίσεις μπορεί να εξαρτάται ακόμη κι από τις ταινίες που έχεις δει. Μπορεί να είσαι, λοιπόν, ο Τσάρλι Σιν από το «Two and a half men», μπορεί να είσαι και ο Απόστολος Γκλέτσος. Σημασία έχει να είσαι ο εαυτός σου. Όλοι μας έχουμε φανταστεί τον εαυτό μας σε ένα μπαρ, ή πιο αυθεντικά σε μία… μπάρα να τα πίνει μόνος. «Και όλο το υπόλοιπο μαγαζί θα με κοιτά», θα μου πεις. Ε, και; Κάτσε πιες το ουίσκι σου, μίλα με τον μπάρμαν αν σου μιλήσει και πες του την ιστορία σου. Αν είσαι και φρεσκοχωρισμένος ακόμα καλύτερα. Στην ιδέα και μόνο γουστάρω. Τόσο που σκέφτομαι να χωρίσω για να το ζήσω όπως πρέπει.


Καφές και εφημερίδα

Το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό διαβάζοντας τον παραπάνω τίτλο ίσως και να είναι η τουαλέτα του σπιτιού σου. Εκεί έχεις μάθει να περνάς τις περισσότερες ώρες της μοναξιάς σου. Ε, λοιπόν, εγώ σου λέω το άλλο. Πάρε την εφημερίδα σου, το περιοδικό σου, το βιβλίο σου και κάτσε σε μία καφετέρια, είτε της γειτονιάς σου είτε κάπου πιο μακριά και πιες την καφεδάρα σου! Απόλαυσε αυτό που πίνεις και αυτό που διαβάζεις, χωρίς να εξαρτάται η διασκέδαση «καφές» από το τι θα πεις με τους κολλητούς σου. Κι όταν ο καφές σου θα έχει… κρυώσει ή τελειώσει, σήκω φύγε. Όχι όπως κάνεις με τους φίλους σου, που έχει μείνει μόνο το αφρόγαλο, έχετε βαρεθεί ο ένας τον άλλον από την πολλή κουβέντα, έχει πιαστεί ο κώλος σας κι ακόμα κάθεστε εκεί χωρίς λόγο.

 

Ήρθα για μερικά σουτάκια!

«Εγώ δεν πάω γυμναστήριο γιατί βαριέμαι πάρα πολύ. Αν έρθει κι ένας φίλος μου μαζί, τότε ok», είπες και έπιασες με το πιρούνι τρεις πατάτες. Άσε το γυμναστήριο και βγες έξω. Πήγαινε τρέξε, περπάτα, ή αν βαριέσαι συνδύασε το τερπνόν μετά του ωφελίμου και τη γυμναστική με ένα σπορ. Πήγαινε για σουτάκια στο κοντινότερο γηπεδάκι-σχολείο της γειτονιάς σου. Κάνε σουτ, χάσε τα περισσότερα, κυνήγα την μπάλα, χάσε θερμίδες.. Κι άσε τα πιτσιρίκια να λένε αυτό που έλεγες κι εσύ όταν ήσουν μικρός «τι κάνει αυτός ο κωλόγερος εδώ και μας χαλάει το μονό». Να δεις που εκεί θα σου προτείνουν να τους συμπληρώσεις και τριάδα για κάνα 3on3! Δε σε χάλασε.


Εσύ κι η ομαδάρα!

man in crowd screaming 1

Όταν φωνάζεις στην εξέδρα «όπου πας ομαδάρα μου μαζί σου πάω» (λέμε τώρα) δεν λες μετά «αν έρθουν μαζί και οι φίλοι μου». Της υπόσχεσαι ότι θα είσαι πάντα δίπλα της, χωρίς να εξαρτάσαι από πρόσωπα και καταστάσεις. Κάντο, λοιπόν. Πήγαινε το γήπεδο να δεις την ομάδα μόνος σου. Να απολαύσεις το ματσάκι σου, να πάρεις τα πατατάκια σου, να βρίσεις άνετα, να ξεσπάσεις και να γουστάρεις. Ούτε να είσαι με τους ξενέρωτους τους καθωσπρέπει φίλους σου, ούτε και να πρέπει να γίνεσαι κάφρος επειδή είναι κι αυτοί. Και φυσικά, ούτε να ανέχεσαι την κοπέλα σου, λες και έχεις το μωρό που πρέπει να προσέχεις, η οποία βαριέται, πεινάει, διψάει, έχει πονοκέφαλο ή σε ρωτάει για το κάθε τι.


Δεν είσαι ναυαγός, αλλά ταξιδιώτης

Εδώ κι αν θέλει… φρύδια! Να πας διακοπές μόνος σου! Εδώ κι αν πρέπει να δώσεις μάχη με την ψυχοσύνθεσή σου για να της δώσεις να καταλάβει πόσο καλό θα κάνεις στον εαυτό σου να ξεφύγεις λίγο μόνος, να ανοίξεις το μυαλό σου κι όχι απαραίτητα να κλειστείς στην μοναχικότητα και στον σκεπτικισμό σου. Κι αν στην αρχή κωλώνεις, ξεκίνα από κάτι κοντινό και σύντομο! Πήγαινε ένα διήμερο κάπου κοντά. Πάρε το αμάξι, το καραβάκι, την ψαρόβαρκα και απόδρασε στο κοντινότερο νησάκι. Ανακάλυψέ το, περιηγήσου εκεί, φάε, πιες, βγες, ψώνισε, γνώρισε κόσμο και παραδόσεις. Θυμάμαι έναν φίλο μου τον στείλανε στη Σύρο για ένα βράδυ μόνο για δουλειά και έκανε λες και τον στείλανε εξορία. Μου λέει «δεν έρχεσαι κι εσύ μαζί μου ρε μαλάκα, πού θα πάω μόνος;». Ρε μεγάλε ένα βράδυ είναι θα περάσει. Το ίδιο βράδυ με παίρνει και μου λέει «Μην έρθεις, περνάω γαμώ!». Κάντο κι εσύ.


Δοκίμασε τα παραπάνω ή έστω ένα από αυτά μια φορά. Τέσταρε την ωριμότητά σου, τσέκαρε την προσωπικότητά σου. Κάνε ένα από αυτά και πες μας την εμπειρία σου. Στο κάτω-κάτω δεν σου είπαμε να πας μόνος σου ούτε σε στριπτιζάδικο (καΐλα), ούτε στο λούνα παρκ. Κι αν είσαι τόσο μάγκας βρες κι άλλα πράγματα που μπορείς να κάνεις μόνος. Συναυλίες, θέατρα, μουσεία, επιλογές υπάρχουν. Θα μάθεις να απολαμβάνεις και κυρίως θα μπορείς και θα θες ακόμα κι όταν δεν θα μπορούν ή δεν θα θέλουν οι άλλοι.

Για πες... Συνηθίζεις να κάνεις πράγματα μόνος σου ή το αποφεύγεις;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved