Η «αφαιρετική μέθοδος» του Ορέστη Τσανγκ μας έκαψε χθες το μυαλό

Μέχρι και ο αντιπρόεδρος του Εδεσσαϊκού θα δάκρυζε με τη μεγάλη στιγμή του Θεσσαλονικιού Κινέζου.

Όχι, καλύτερα να μου στήσουν ενέδρα σε κινέζικο φαστφουντάδικο στην Chinatown στο Μανχάταν, όπου θα σπάσω το fortune cookie μου και θα έχει μήνυμα κάτι του στυλ «Ετοιμάσου να πεθάνεις» παρά να βρεθώ σε ψηφοφορία σοτ συμβούλιο του νησιού με τον Ορέστη Τσάνγκ, με αυτό το εξ Ανατολών διαβολάκο, τον σατανικό Φου Μαν Τσου του Survivor.

Βέβαια, εδώ που τα λέμε δεν είναι και τόσο σατανικός, αφού ουσιαστικά έχει φροντίσει να εξοργίσει τους μισούς του συμπαίκτες και αν ξεμείνει κάποια στιγμή από συμμάχους, ήδη θα έχει κλείσει θέση με την πρώτη πτήση για Αθήνα.

Σαν «σωστός» δολοπλόκος δικαιολογεί τις επιλογές του στη βάση της «αφαιρετικής μεθόδου». Μην μπερδευτείς, δεν πρόκειται για την μέθοδο της εις άτοπον απαγωγής, αλλά για έναν εύσχημο τρόπο να υπονοήσεις ότι «Ελισάβετ, σε ψηφίζω γιατί έχουμε κάνει κλίκα και δεν σε γουστάρω και θα συνεχίσω να σε ψηφίζω μέχρι να φύγεις».

Μία πρώτη γεύση της αφαιρετικής μεθόδου είχαμε πάρει στην προηγούμενη ψηφοφορία. Θυμήσου λίγο:

Πιστεύω ότι παρά πολύ δυνατές μαχήτριες και η Ειρήνη και η Σάρα και με την αφαιρετική μέθοδο, μένανε δύο οι ψήφοι και ήταν μεταξύ της Ελένης και της Ελισάβετ της Αϊνατζόγλου, που δυστυχώς πρέπει να τις ψηφίσουμε.

Να πέσει και το βίντεο για τους «δυσπιστους»:

Χτες όμως, η αφαιρετική μέθοδος άνοιξε νέους δρόμους στην σκέψη του Τσανγκ. Με ένα λογύδριο γύρω στα δύο λεπτά που θα ζήλευε ο αντιπρόεδρος του Εδεσσαϊκού, προσπάθησε να δικαιολογήσει γιατί θα ψηφίσει την καλύτερή παίκτρια της ομάδας του, την Ειρήνη Κολιδά.

Πάμε βήμα-βήμα:

1. Εισαγωγή με περιττή σάλτσα

Πραγματικά είναι παρά πολύ δύσκολη η θέση μου για Τρίτη συνεχομένη φορά. Παρόλα αυτά, πριν το Συμβούλιο είχα συνομιλήσει με τα άτομα που θα ψήφιζα. Θα ήθελα να ψηφίσω το άτομο που θα ψήφιζα στην κάλπη, παρόλα αυτά, επειδή δεν μπορώ, είχα δύο εναλλακτικές, τις έχω συζητήσει και με τα δύο τα άτομα. Αυτή την εβδομάδα, αν και πραγματικά δεν θέλω να φύγει από την ομάδα των Μαχητών γιατί είναι μια πάρα πολύ δυνατή παίκτρια. Θα ψηφίσω τη μαμά-Ειρήνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί τα κορίτσια γουστάρουν τον Γιώργο Αγγελόπουλο;

Απόπειρα ερμηνείας: Ντάξει, ψηφίζω την καλύτερη παίκτρια, αλλά οκ, δεν τρέχει μία. Εξάλλου, τους γλεντάμε τους απέναντι. Έχουμε βαρεθεί να τρώμε τυρόποιτες, μπέργκερ και πίτσες.

2. Μετά πρέπει να εξηγήσει την επιλογή του και δυσκολεύεται

Ο λόγος είναι… Κατ’ αρχήν, ο λόγος που ψηφίζω γενικά αυτό που σκέφτομαι είναι το τρίπτυχο αθλητικό-συμβίωση συν τη μία συμπάθεια που έχω παραπάνω. Η αρχική μου σκέψη ήταν να ψηφίσω, γενικά, χωρίς να είμαι… να ψηφίσω γυναίκα και να ενισχύσω έτσι περισσότερο την ομάδα των ανδρών.

Απόπειρα ερμηνείας: Επικό wtf αφού οι άνδρες είναι ήδη είναι 6, οι γυναίκες 4 (η μία υποψήφια για αποχώρηση), αν φύγε μία ακόμα θα μείνουν 3 όλες και όλες. Κανονικά δεν θα έπρπε να είχαμε ούτε μία. Σαφής και κρυστάλλινος, τι όχι;

giphy tsang

3. Αντιπρόεδρος Εδεσσαϊκού νιώθει περήφανος

Διότι ξέρω ότι και η Σάρα, είμαι σίγουρος, ότι ψηφίσει και έναν άνδρα. Το έχει δηλώσει κιόλας, όπως το είχα δηλώσει κι εγώ ότι θα ψηφίζω μία κοπέλα. Οπότε πιστεύω ότι έχει περισσότερες ελπίδες να μείνει η Ειρήνη μέσα στο παιχνίδι και με την αφαιρετική μέθοδο θα ψηφίσω την Ειρήνη.

Δεν υστερεί κανένας παίκτης, είναι πολύ μικρές οι λεπτομέρειες, παρόλα αυτά ψηφίζω γιατί θεωρώ ότι η Ειρήνη θα συνεχίσει στο παιχνίδι, και για αυτό το λόγο την ψηφίζω- γιατί δεν μπορώ να ψηφίσω κάποιον άλλο.

Απόπειρα ερμηνεία: Ψηφίζω Ειρήνη, που είναι η καλύτερη, γιατί δεν θα κινδυνεύσει. Σωστή σκέψη μεν, αρκεί να μην έκανες όλη τη ν ομάδα ρόιδο με αυτή την επιλογή.

4. Και το μεγαλειώδες κλείσιμο:

Θα ψήφιζα την Ελισάβετ. Χωρίς να έχω τίποτα προσωπικό μαζί της, απλώς θεωρώ, με την αφαιρετική μέθοδο, ότι φτάνει εκεί η ψήφος μου.

Απόπειρα ερμηνέιας: Επίκληση αφαιρετικής μεθόδου, δηλαδή θα ψηφίζω Ελισάβετ μέχρι να  για να σβήσει ο Ήλιος και μέχρι ο Πάνος να φορέσει μπλούζα χωρίς τα αστεράκια της αμερικανικής σημαίας.

giphy eli

Αυτό μόνο τίποτα άλλο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved