Αυτά είναι τα 10 πιο έξυπνα σκυλιά στην πιάτσα

Διάβασε μεν, αλλά μην ξεκινήσεις μετά την προπαίδεια του 5 στον Αζόρ σου.

Δεν χρειάζεται να λέμε τα αυτονόητα αλλα ας το επιχειρήσουμε: κάθε ΜΑ ΚΑΘΕ σκυλί, όπως και κάθε άλλο ζώο συντροφιάς (και όχι μόνο) που μας συντροφεύει στο πέρασμά μας από τη ζωή, αξίζει την αγάπη, την προσοχή και κυρίως το σεβασμό μας. Στο πλαίσιο αυτό, η χρήση του όρου «ράτσες» δεν έρχεται για να αποκλείσει ή να αναδείξει... υπερπρωταθλητές αλλά απλώς για να συγκεκριμενοποιήσει. «Καθαρόαιμα», «ημίαιμα» και οτιδήποτε άλλο έχει σκαρφιστεί ο ανθρώπινος νους για να τα κατηγοριοποιήσει, μένουν στην άκρη κι αυτό που μένει είναι το πώς τα αντιμετωπίζει η ανθρώπινη καρδιά. 

Κλείνει η παρένθεση και πάμε στα δικά μας. 

Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποίησε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολομβίας, Stanley Coren, ο οποίος μέσα από μια σειρά εκδόσεων έχει αφήσει εδώ και χρόνια το στίγμα του στον κλάδο της ζωοφιλίας, έχει δημιουργηθεί μια λίστα με τις πλέον έξυπνες ράτσες σκύλων. Σύμφωνα με αυτή, οι 10 που βρίσκονται στην υψηλότερη κλίμακα περιλαμβάνουν σκύλους που χρειάζονται λιγότερες από 5 επαναλήψεις για να καταλάβουν μία νέα εντολή, την ίδια στιγμή που υπακούν στην πρώτη εντολή σε ποσοστό που ξεπερνά το 95%. 

Επομένως, αν δεν είσαι της υπομονής και της επιμονής, η παρακάτω λίστα ενδεχομένως και να σε βοηθήσει να επιλέξεις τον επόμενο φίλο με τον οποίο θα χτίσεις εμπειρίες ζωής. Ή, τέλος πάντων, θα επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις σου σχετικά με τον δείκτη ευφυΐας που διαθέτει ο «κολλητός» που αυτή τη στιγμή έχει κάνει κατάληψη στον καναπέ σου μασουλώντας το δίχαλο που κακώς αγόρασες πέρυσι το καλοκαίρι. Έχουμε και λέμε...

 

10. Αυστραλέζικο Ποιμενικό Βοοειδών 

 

Με 12 χρόνια προσδόκιμο ζωής, ο Αυστραλέζικος Ποιμενικός βοοειδών έχει ανάγκη από τακτική άσκηση αλλά σου υπόσχεται πως όσο ιδρώτα ρίξεις τρέχοντας μαζί του στα πάρκα και στις αλάνες, αλλή τόσο θα είναι η απόλαυση από τις υπηρεσίες που θα σου προσφέρει. 

 

9. Μπόρντερ Κόλεϊ 

 

Ίσως από τα πιο ποζέρικα σκυλιά, καθώς συχνά πυκνά φιγουράρουν σε εξώφυλλα εφημερίδων και περιοδικών που τονίζουν τις ηρωικές τους πράξεις ή τις απίστευτες ικανότητες που διαθέτουν. Η εκπαίδευσή τους είναι υπόθεση-ευκολάκι, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τα πάνε μια χαρά και με τα παιδιά.

 

8. Ντόμπερμαν 

 

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που στη θέα τους νιώθουν μια κάποια αμηχανία, ωστόσο (ο θεωρούμενος ως τρίτος καλύτερος σκύλος-φύλακας) με τη σωστή εκπαίδευση είναι βέβαιο πως θα αποτελέσει το καλύτερο παρεάκι σου. Ευφυία, κομψότητα, δύναμη, ταχύτητα, αντοχή. Θες κι άλλα;

 

7. Γερμανικός Ποιμενικός 

 

Αν και ακούγοντα πολλά για τα μόρια που συγκεντρώνουν, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως η παρουσία της τις τάξεις της αστυνομίας δεν γίνεται να είναι τυχαία. Εκτός από την ανεπτυγμένη τους ευφυία, η πίστη και η προστατευτικότητά τους αποτελούν άλλα δύο βασικά χαρακτηριστικά τους γνωρίσματα. 

 

6. Γκόλντεν Ριτρίβερ 

 

Μια εξαίσια και αξιολάτρευτη κατηγορία σκύλων, ανταποκρίνονται άριστα τόσο στη βασική όσο και στην περισσότερο εξειδικευμένη εκπαίδευση, ενώ το κυνήγι, η έρευνα και η διάσωση (μη σου τύχει) αποτελούν μερικά από τα φόρτε τους. 

 

5. Λαμπραντόρ Ριτρίβερ 

 

 Η ικανότητά του να μαθαίνει και να προσαρμόζεται, κάνει τα Λαμπραντόρ Ριτρίβερ ιδανικά ακόμη και για τους νέους κι άπειρους ιδιοκτήτες σκύλων.

 

4. Παπιγιόν 


Τόσο έξυπνα που μόλις τα βλέπουν τα υπόλοιπα σκυλιά στους διαγωνισμούς εκείνους που πετυχαίνεις στο YouTube (ναι, εκείνους όπου καλούνται να βγάζουν εις πέρας διάφορες δοκιμασίες), βάζουν την ουρά στα σκέλια. 

 

 

3. Κανίς 

 

Ένα από τα πιο στανταράκια σκυλιά της λίστας, τα Κανίς δεν βρίσκονται τυχαία στις υψηλότερες θέσεις των προτιμήσεων μας. Δεν είναι τυχαίο που οι έρευνες έχουν δείξει πως μαζί με τον Γερμανικό Ποιμενικό και τα Μπόρντερ Κόλεϊ διαθέτουν δείκτη ευφυΐας ανάλογη με εκείνο ενός παιδιού 2,5 χρονών. 

 

2. Ροτβάιλερ 

 

Δεν μπλέκεις μαζί του, αλλά η αλήθεια είναι πως η μάχιμη και ατρόμητη αυτή γερμανική ράτσα μπορεί να σου δοθεί τόσο όσο καμία άλλη. 

 

(standing ovation για τον κύριο που ακολουθεί...)

 

1. Σέτλαντ Ποιμενικός

 

 
Χαρίζει την πλάτη του σε κάθε άλλο σκύλο που παίζει εκεί έξω κι αξίζει την προσοχή σου αρκεί να είσαι έτοιμος να εναρμονιστείς με τις μεγάλες απαιτήσεις που έχει σε ότι αφορά την διοχέτευση της ενεργητικότητάς του. Κανένα σκυλί δεν συμμετέχει στη διαδικασία της εκπαίδευσης με τον αέρα του βετεράνου από την πρώτη κιόλας μέρα. Δεν ορκιζόμαστε όμως ότι συμβαίνει το ίδιο και με το Ποιμενικό Σέτλαντ. 
 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved