Κορίτσια, το πρόσωπό σας είναι το όπλο σας και όχι τοίχος για σοβάτισμα

Πάρτε το χαμπάρι, το υπερβολικό makeup μας χαλάει.

Να είμαστε καταρχάς ξεκάθαροι και ντόμπροι: όταν λέμε ότι δε μας αρέσει το makeup, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, εννοούμε το υ-περ-βο-λι-κό μακιγιάζ. Κατά τα άλλα το σωστό και επιτυχημένο «βάψιμο» το αγαπάμε. Συμβαίνει από τα αρχαία χρόνια, στην Αρχαία Αίγυπτο οι βασίλισσες βάφονταν σαν Ιταλίδες σταρ (τα φιλιά μας στην Κλεοπάτρα) και μέχρι σήμερα αποτελεί άλλο ένα άριστο γυναικείο κόλπο για να «παίρνουν» πόντους στα μάτια μας.

Εδώ όμως έρχεται ένα μεγάλο «αλλά».

Το βασικό, θελκτικό και πραγματικά σέξι στοιχείο μιας γυναίκας είναι να «βγάζει» φρεσκάδα. Και η φρεσκάδα είναι κάτι που αναδεικνύεται πρώτα από όλα στο πρόσωπο. Μην κοροϊδευόμαστε, το μπούστο πολλοί ελάτρεψαν αλλά κανείς δε «δάγκωσε λαμαρίνα» από αυτό (και μόνο). Με το πρόσωπο κολλάς. Δεν είναι μόνο στήθος, μπούτι, κώλος. Για γυναίκες μιλάμε όχι για κοτόπουλα.

makeup fail

Το θέμα είναι να μιλάει η φυσική της ομορφιά της και όχι ο «πίνακας ζωγραφικής» που έχει φτιάξει στο πρόσωπό της. Η «φρεσκαδούρα» κερδίζει για πλάκα, οποιαδήποτε μέρα, την στημένη και υπερβολικά στυλιζαρισμένη εμφάνιση. Ρε παιδί μου, αυτό που ψάχνουμε, είναι μια γυναίκα προσεγμένη, όσο χρειάζεται, που να φαίνεται όσο πιο φυσική γίνεται. Όχι μια κινούμενη διαφήμιση για καλλυντικά. Όχι άλλο θέατρο Kabuki, παρακαλούμε πολύ.

Τα προαναφερθέντα, βέβαια, έχουν να κάνουν με το τι θέλουμε εμείς. Φυσικά τα «λαθάκια» επιτρέπονται, κανείς δεν είναι αναμάρτητος. Υπάρχουν όμως και τα mega fail. Εκεί που η ανοχή τελειώνει. Εκεί που αρχίζει ο τρόμος…

Το πρόσωπο, ακόμα και όταν το «βάψιμο» είναι έντονο, πρέπει να φαίνεται καθαρό. Όχι σαν τοίχος σοβατίσματος που μόλις το πέρασε δύο «χεράκια» ο κυρ-Μπάμπης ο μπογιατζής. Αν όχι τίποτα άλλο, πέρα από το αντιαισθητικό του πράγματος, δείχνει και χαμηλή αυτοεκτίμηση αυτή η τάση. Κορίτσια, γυναίκες είστε, όχι παλαμίδες για πάστωμα.

joker

Για να μην ξεχάσουμε και το άλλο. Αν θέλετε να πέσετε στην αγκαλιά μας, καλό είναι να μη χρειάζεται να έχουμε μαζί μας μωρομάντιλα για να καθαρίσουμε τα ρούχα μας από το «σοβαδάκι». Πρόσωπο βάφετε, όχι παιδικό δωμάτιο.

Τελικά εκεί που ξεχωρίζουν οι πραγματικές γυναίκες από τα κοριτσάκια στο θέμα βάψιμο είναι το εξής: οι γυναίκες που το έχουν μπορούν να βαφτούν σαν παλλακίδες και να διατηρήσουν τη φυσικότητά τους, ενώ άλλες ακόμα και για τζόκινγκ να πάνε, βάφονται και καταλήγουν να θυμίζουν απόκριες.

Γιατί άλλο παλλακίδα και άλλο παλαμίδα, ρε κορίτσια, πώς να το κάνουμε. Πάρτε το χαμπάρι, το πρόσωπο είναι η δύναμή σας, μην το κρύβετε.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved