Kινηματογράφος: Τα πλάνα που έγραψαν ιστορία

Μπαίνεις, βλέπεις, ψηφίζεις το αγαπημένο σου.

Δεν είναι υπερβολή: υπάρχουν κινηματογραφικά πλάνα τα οποία μπορούν να κουβαλήσουν πάνω τους πολύ μεγαλύτερη προσοχή από όση ολόκληρη η ταινία.

Πλάνα εμβληματικά, πλάνα σκαλωματικά, που μέσα σε μια φωτογραφική στιγμή μπορούν και κλείνουν συμβολισμούς αρκετούς για να μονοπωλήσουν τη συζήτηση με την παρέα σου στον επόμενο καφέ για κανά μισάωρο. 

Οι μέρες που πέρασαν από τα Όσκαρ του 2020 δεν είναι πολλές και τα πανηγύρια για τον θριαμβευτή που ακούει στο όνομα «Parasite» ακόμα να κοπάσουν, για αυτό και εμείς παραμένουμε σε κινηματογραφικό κλίμα. Μπορεί τώρα να μην το καταλαβαίνουμε, αλλά ενδέχεται πολλές από τις σκηνές των μέχρι πρότινος προτεινόμενων ταινιών να περάσουν στην ιστορία και μελλοντικά να θεωρούνται κλασικές. Αλλά μέχρι τότε έχουμε ακόμα.

 

Αυτός είναι ο σκοπός και του poll που ακολουθεί. Να σου θυμίσει μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά πλάνα στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου και να βάλει τον εγκέφαλό σου σε διαδικασία αναπόλησης: από το «Casablanca» και το «2001: Α Space Odyssey», μέχρι το «Django Unchained» και το «The Grand Budapest Hotel», η φάση είναι flashback μέχρι να σβήσουν τα φώτα και να ξεκινήσει η προβολή που θα γεννήσει τις επόμενες αντάξιες εικόνες.

Mέχρι το επόμενο δηλαδή Poll. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved