ΚΟΥΙΖ: Με πόσες δραχμούλες αγόραζες φραπόγαλο;

Νοσταλγικό τεστάκι με 12 ερωτήσεις.

«Δραχμούλα». Αν παρατηρήσατε έναν κάποιον τόνο νοσταλγίας, καλά κάνατε και τον παρατηρήσατε. Μιλάμε, άλλωστε, για χρυσές εποχές.

Τότε που πήγαινε η μάνα σου με χιλιαρικάκι στο φούρνο της γειτονιάς κι επέστρεφε με 4-5 γεμάτες τσάντες και όχι με ένα σταφιδόψωμο και μισό κιλό ψωμί όπως συμβαίνει τώρα με το τριευράκι που βγάζει από το πορτοφόλι της. Τότε που το πεντοχίλιαρο σε έκανε να περπατάς σαν τον Chips London επειδή έγερνες προς τα  δεξιά λόγω... ματσότητας στο πορτοφόλι. Τότε που το πεντακοσάρικο ήταν μαγκιά, δεν ήταν αυτοταπείνωση όπως το ευρώ που τσουγκράει με το πενηντάλεπτο στην εσωτερική σου τσέπη.

Κι επειδή είμαστε σίγουροι πως μια κάποια συγκίνηση την ένιωσες, κυρ αναγνώστα, λέμε να το πάμε ακόμη παραπέρα και να σου προσφέρουμε ένα εύπεπτο κουιζάκι. Το κόνσεπτ απλό: Σου δείχνουμε εικόνες από διάφορα προϊόντα και σε καλούμε να μας πεις με πόσες δραχμές το αγόραζες. Θυμάσαι τίποτα ή έχεις γίνει ντιπ για ντιπ ευρωλιγούρης; 

Αν γουστάρεις Ιστορία και Αρχαία Ελλάδα, ρίξε μια ματιά και σε αυτό το κουίζ.

* Για να μη δημιουργηθούν ίντριγκες με τις τιμές που αναφέρουμε ως σωστές, καλό είναι να αναφέρουμε πως μιλάμε για χονδρικές προσεγγίσεις τιμών που «έπαιζαν» στα τέλη της δεκαετίας του '90.

 

 

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved