Η Αβάσταχτη Ελαφρότητα του Νεϊμάρ

Κανονικά πλέον, στο λεξικό στη λέξη «Καραγκιόζης», πρέπει να έχει φωτογραφία του Νεϊμάρ.

Το ξέρουμε καλά και το ξέρεις κι εσύ Νεϊμάρ, γιατί να κρυβόμαστε άλλωστε; Είσαι μέγας καράγκιοζας, είσαι κονιόρδος, είσαι κάγκουρας και είσαι και κακόγουστος.

Όχι μόνο γι’ αυτό.

20170803 the18 image neymar buyout clause

 

Ούτε φυσικά μόνο γι’ αυτό.

nintchdbpict000392237909

 

...και φυσικά ούτε γι’ αυτό.

 

 

COISA LINDA ? ps: bruna só rindo ? #brumar #brunamarquezine #neymar #neymarjr

A post shared by Brumar. (@brumar.bn) on

 

Aλλά και για άλλα πολλά πράγματα που έχεις φροντίσει να μας «πυροβολείς» και να καμαρώνεις κιόλας.

Για τη μπάλα που ξέρεις δεν μπορούμε να πούμε βέβαια κάτι αρνητικό, αλλά για τα χρήματα που στοίχισε η μεταγραφή σου και τα χρήματα που παίρνεις ετησίως από την Παρί και τους χορηγούς, θα έλεγε κανείς ότι παίρνεις ΠΟΛΛΑ περισσότερα απ’ όσα αξίζεις κι απ’ όσα έχεις δικαιολογήσει με την παρουσία σου στα γήπεδα όλα αυτά τα χρόνια. Αλλά επειδή δεν τα έκλεψες και δεν τα κλέβεις, κάποιοι στα δίνουν (και παρακαλάνε κιόλας να τα πάρεις), αυτό είναι δικό τους πρόβλημα και όχι δικό σου ή δικό μας, οπότε καλά να είσαι να τα κονομάς και να τα χαίρεσαι.

Βγήκε όμως πριν λίγες μέρες ένα δημοσίευμα της βραζιλιάνικης ιστοσελίδας esporte.uol.com.br, λίγο μετά τη φημολογία ότι ζήτησες κι άλλα (ΚΙ ΑΛΛΑ;;;) λεφτά για να παραμείνεις στην Παρί και μετά το καλοκαίρι, παρά το γεγονός ότι πιθανότατα το συμβόλαιό σου δεν είναι μονοετές και κανονικά δεσμεύεσαι για πολλά χρόνια με τους Παριζιάνους. Τι λέγαμε; Α, ναι: για το βραζιλιάνικο δημοσίευμα, που αναφέρει τους πέντε λόγους για τους οποίους επιθυμείς να αποχωρήσεις το καλοκαίρι από την Παρί. Και όσο καλή διάθεση κι αν έχει κανείς απέναντί σου, θα λέγαμε ότι ο ένας είναι πιο γελοίος από τον άλλον:

 

neymar barcelona training qydxjfcu5oim1ddhjn9ysqw2b

 

1. «Οι παίκτες των αντίπαλων ομάδων, με παίζουν σκληρά, διότι μόνο έτσι μπορούν να με σταματήσουν. Στη Γαλλία δέχομαι 5-7 φάουλ ανά παιχνίδι, ενώ στη Μπαρτσελόνα δεχόμουν 3-5».
Ας κλίνουμε όλοι μαζί τώρα το ουσιαστικό «η Ζουζού»: η Ζουζού, της Ζουζούς, τη Ζουζού, ω! Ζουζού».

2. «Οι διαιτητές δεν με προστατεύουν από τα σκληρά μαρκαρίσματα», είπε. «Δεν μου κάνουν μάκια το ποδαράκι μετά από ένα σκληρό φάουλ», ήθελε να πει.

3. «Το επίπεδο του γαλλικού πρωταθλήματος είναι χαμηλό». Βέβαια, για να τα λέμε όλα πάντα ήταν χαμηλό, ή έστω χαμηλότερο από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, το ισπανικό, το αγγλικό, το ιταλικό. Αλλά ξέρετε τι γίνεται; Όταν κοιτάς το γαλλικό πρωτάθλημα μέσα από ένα πάκο με εκατομμύρια δολάρια, που το έχεις στρίψει και το έχεις κάνει σαν κιάλι, με έναν μαγικό τρόπο σου φαίνεται πολύ – πολύ ελκυστικό!

4. «Σε πολλά από τα γήπεδα της Γαλλίας, το χορτάρι είναι πιο ψηλό απ’ ό,τι πρέπει και εγκυμονεί κίνδυνο τραυματισμού». Ασχολίαστο – εκτός από την περίπτωση που το χορτάρι είναι τόσο ψηλό, που του γαργαλάει τα χλεχλένια και δεν μπορεί να συγκεντρωθεί να παίξει. Αν είναι έτσι, ρισπέκτ.

5. «Ζε σέλω να πηγαίνω με λεωφορείο στα εκτός έδρας. Σέλω να πηγαίνω με αεροπλάνο ή ελικόπτερο, ακόμα κι αν το γήπεδο είναι κοντά. Επίσης ζεν σέλω να κλεινόμαστε στο ξενοδοχείο από την παραμονή του αγώνα. Σέλω να κάνω ζωάρα και να συναντιέμαι με την ομάδα τη μέρα του ματς, όπως κάναμε στη Μπαρτσελόνα».

 

neymarsad

 

Αυτοί είναι οι πέντε μασίφ, αδιαπραγμάτευτοι, τσιμεντένιοι λόγοι που επικαλείται ο Νεϊμάρ, για να ανοίξει την πόρτα της μεταγραφής το καλοκαίρι, πιθανότατα κατά Μαδρίτη μεριά. Το πρώτο πιάτο, διότι στην περίπτωση που δεν καταφέρει να πείσει τον Κελαϊφί με αυτές τις μπούρδες τις σοβαρότατες αιτιάσεις, υπάρχει ακόμα μια εφεδρική πεντάδα που θα πέσει στο τραπέζι.

 

Το Ratpack έχει το καυτό το ρεπορτάζ

1. «Στο δωμάτιο στα εκτός έδρας παιχνίδια, έχω πρόβλημα με τους συγκατοίκους μου. Ο Ντάνι Άλβες ροχαλίζει, ο Τιάγκο Σίλβα πέρδεται μέσα στον ύπνο του, ο Εμπαπέ μένει ξύπνιος μέχρι αργά, βλέπει κάτι τσίτσιδες και κάνει κάτι περίεργους θορύβους ενώ σκουπίζεται χαμηλά με μωρομάντηλα, ενώ μια φορά που έμεινα με τον Καβάνι, άνοιξα τα μάτια μου και τον είδα πάνω από το κρεβάτι μου με έναν σουγιά. Το πρωί που τον ρώτησα, μου είπε “αααα, δεν είναι τίποτα, υπνοβατώ καμιά φορά, μην ασχολείσαι”».

2. «Δεν έχω βρει καλό κομμωτήριο σε όλο το Παρίσι και δεν μου πετυχαίνουν καθόλου καλά το μαλλί. Πώς θα πάει στην προπόνηση; Ξεχτένιστος; Σαν καμιά τελευταία; Ξέρετε πού έχει και γαμώ τα κομμωτήρια; Δεν θα το πιστέψετε… Στη Μαδρίτη!»

3. «Από τότε που ήρθα στο κωλοπαρίσι στην υπέροχη πόλη σας, όποτε παίρνω τον εαυτό μου στο Pro Evolution Soccer, όλο χάνω στα μεγάλα ματς – κάτι τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ και κάτι Μουντιάλ. Αντίθετα, όσα χρόνια ήμουν Ισπανία, όλο κέρδαγα! Καλό φενγκ – σούι ρε παιδί μου!».

4. «Στους δρόμους με πιάνει συνέχεια κόκκινα. Δεν έχετε ρυθμίσει καθόλου καλά τα φανάρια».

5. «Είμαι εδώ τόσους μήνες και το γήπεδο της Παρί ΔΕΝ έχει πάρει ακόμα το όνομά μου. Δεν έχετε καν μεριμνήσει να μετονομαστεί ο Πύργος του Άιφελ σε «Πύργο του Νέιμαρ». Ο Σηκουάνας λέγεται ακόμα Σηκουάνας και όχι «Neyman Jr River», το Λούβρο δεν έχει γεμίσει εκθέματα από την παιδική μου ηλικία και η Αψίδα του Θριάμβου, δεν έχει φωταγωγηθεί στα χρώματα της Βραζιλίας, με μια φωτογραφία μου να παίζει σε προτζέκτορα, από τη στιγμή που υπογράφω το συμβόλαιό μου με την Παρί. Α-ΠΑ-ΡΑ-ΔΕ-ΚΤΟ που λέει κι ο Μποτρίνι».



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved