Ποια μαφία, ρε γιδοβοσκοί;

Οι μαφιόζοι έχουν στιλ και οι ποδοσφαιράνθρωποι της Ελλάδας δεν αξίζουν αυτόν τον τίτλο.

Κάθε φορά που κάποιος διαιτητής τις αρπάζει, καίγεται ο φούρνος, το σπίτι, το εξοχικό ή το αυτοκίνητο του, μαζί με τον φούρνο, το σπίτι, το εξοχικό και το αυτοκίνητο, παίρνουν φωτιά και τα πρωτοσέλιδα. Και η πιο πολυφορεμένη λέξη είναι η εξής: «μαφία».

Όντως. Είναι έγκλημα να επικαλείσαι τη μαφία για αυτά που κάνουν οι μπαλαδόφατσες στην Ελλάδα. Τρελή αδικία για τους μαφιόζους. Και από πλευράς τακτικής αλλά κυρίως σε ότι αφορά στο στιλ.

Απλά, ιεροσυλία

Από το “Godfather” μέχρι το “Goodfellas” κι από το “Boardwalk Empire” μέχρι το “Scarface”, οι πραγματικοί μαφιόζοι (τουλάχιστον του Hollywood) έδιναν αν μη τι άλλο μαθήματα στιλ. Από το ντύσιμο τους μέχρι τον τρόπο που… καθάριζαν την μπουγάδα. Εδώ οι τύποι πέρα από το ότι είναι ψιλικατζήδες κι ερασιτέχνες, έχουν μαλώσει και με το στιλ! Αλήθειες να λέμε (και να γράφουμε). Έχετε δει πως ντύνονται οι μπαλαδόφατσες στην Ελλάδα; Από τα πουκάμισα (6-7 νούμερα μεγαλύτερα ή με τον γιακά να έχει φτάσει σε σημείο αποσύνθεσης) μέχρι τα σακάκια του μακαρίτη, οι τύποι είναι μπακάληδες σε όλα τους. Γιδοβοσκοί ολκής.

Θες να το παίξεις μαφιόζος ρε αδερφέ; Ε, φόρα κι ένα κοστούμι της προκοπής. Πού πας στο γήπεδο με δύο δεξιά παπούτσια; Και μάλιστα ελβιέλες.

Ο Μάρλον Μπράντο ακόμη και στη λαϊκή βόλταρε στην πένα. Ο Αλ Πατσίνο από τη στιγμή που ανέλαβε τη φαμίλια μέχρι την ώρα που έκλεισε τα μάτια του καθισμένος στην αυλή, ήταν όχι απλά καλοντυμένος αλλά η επιτομή του στιλ.

giphy

Εδώ άμα τους βάλεις καρφίτσα στη γραβάτα θα νομίζουν ότι είναι μικρόφωνο για να βγουν σε ζωντανή σύνδεση. Ο Ντε Νίρο σε δυο ώρες έργο άλλαξε καμιά διακοσαριά κοστούμια.

Οι δικοί μας έχουν ένα κοστούμι «πλύνε-βάλε» που μαρτυράει την ώρα και τη στιγμή που αγοράστηκε. Άσε που οι 9 στους 10 δεν έχουν χέρια. Τα κρύβουν τα μανίκια.

Άκου μαφία… Πού πας ρε Καραμήτρο; Που άμα σε βάλουν να συνδυάσεις πουκάμισο με παντελόνι θα κλάψει η μάνα του Άντι Γκαρσία και θα αυτοπυρποληθούν οι ντουλάπες στη Σικελία. Καμία μαφία δεν υπάρχει εδώ χάμω. Ακόμη και σε αυτό άμπαλοι είμαστε. Είπαμε, αλήθειες να λέμε...



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved