Η Δύναμη ήταν πανίσχυρη στο ForceCon της Θεσσαλονίκης

Ανεβήκαμε στη συμπρωτεύουσα για να δούμε τους Έλληνες Jedi.

Την πρώτη φορά που η ομάδα των MangaTellers οργάνωσε το ForceCon, βρισκόταν στον πολυχώρο του WE μαζεύοντας όλους τους πιστούς του Star Wars, που συνεχίζουν να κρατούν την Δύναμη ζωντανή παρότι η πρώτη ταινία χρονολογείται από τα 70s. 

H διαχρονική αυτή αγάπη που ξεκίνησε από τους μπαμπάδες μας, πέρασε όπως σε τόσους άλλους και στους Χατζόπουλο Καρυοφύλλη – Χρίστο και Βουτσίδη Ραφαήλ, που αυτή τη φορά οργάνωσαν ένα ακόμα μεγάλο event στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης»

Με στόχο την κοινή αγάπη για ένα saga που βρίσκεται εδώ και χρόνια στον κινηματογράφο και τις ζωές μας, οι MangaTellers θέλησαν να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον γεμάτο παρουσιάσεις, προβολές, δώρα και φυσικά cosplay για μικρούς και μεγάλους.


Από κοσμήματα, φιγούρες, κόμικς, μέχρι ρουχισμό, video games και διαγωνισμούς, το ForceCon άνοιξε τις πόρτες του και δέχτηκε μικρούς και μεγάλους για να διαλέξουν την δική τους πλευρά στη Δύναμη.

«Κάναμε το convention επειδή αγαπάμε πολύ το Star Wars. Δεν υπάρχει άλλος λόγος πέρα από αυτό. Η οργάνωση είναι δύσκολη, πολύ αγχωτική, αλλά στο τέλος το γνωρίζαμε πως το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει. Είναι πολύ σημαντικό που οι γονείς μάς έχουν μεταλαμπαδεύσει αυτή την αγάπη και που βρίσκει καθημερινά όλο και περισσότερους φανς. Φέτος είχαμε πολλές χορηγίες και καταφέραμε να κάνουμε το convention ακόμα μεγαλύτερο» μας είπε ο Καροφύλλης Χατζόπουλος.

Αυτό που ωστόσο αξίζει ξεχωριστή αναφορά, ήταν τα φωτόσπαθα της Epsilon Custom Sabers. Όπως και στο προηγούμενο convention που είχαν οργανώσει οι MangaTellers, έτσι και φέτος παρουσίασαν μοναδικές μεταλλικές ρέπλικες των lightsabers, που θα κάνουν ακόμη και τον πιο δύσπιστο να πιστέψει στη Δύναμη και στα όπλα της. 

Μπορεί να μην περιέχουν κρυστάλλους Kyber, αλλά κάνουν καλά την δουλειά τους και ειδικά στα cosplays. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν άφησαν κανέναν ασυγκίνητο. 

Τέλος δεν πρέπει να μείνει απ' έξω το cosplay. Το convention γέμισε από Jedi, Sith's και πιστούς στο First Order, που δεν δίστασαν να έρθουν με τις στολές τους και να αναμετρηθούν σώμα με σώμα. Και αυτό είναι ίσως το πιο ζωντανό κομμάτι σε ολόκληρο το ForceCon, που του δίνει ακριβώς τον χαρακτήρα που θέλει να βλέπει ο κόσμος. Και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τις χειροποίητες στολές τους.  

Αξίζει να κάνουμε ειδική αναφορά στον νικητή του διαγωνισμού cosplay, τον Travis. Αν τον έβλεπες από μακριά, θα μπορούσε εύκολα να τον περάσεις για τον Harrison Ford. «Την στολή που βλέπεις την έφτιαξε η γυναίκα μου ολομόναχη. Ακόμα και το όπλο του Han Solo προέρχεται από μεταλλικά κομμάτια τα οποία τα κόλλησα για να το δημιουργήσω». Ο Travis ήρθε με όλη την οικογένεια και φρόντισε να ντύσει και τα παιδιά του με έναν πρωτότυπο ξεχωριστό τρόπο. 

Σε κάθε περίπτωση, ήταν η τελεία προθέρμανση για το Star Wars: The Last Jedi που ξεκινάει την Πέμπτη 14/12. Μέχρι το επόμενο ForceCon, ευχόμαστε η Δύναμη να είναι μαζί τους!

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved