Ο Άρης και ο Γιώργος ξέρουν πού πάνε οι Clubbers όταν γεράσουν

Οι ιδιοκτήτες του Steam Athens Club μάς «άπλωσαν» τα σχέδιά τους για το φετινό χειμώνα.

Κατεβαίνεις την Πειραιώς, στρίβεις στην Ιερά Οδό και λίγο πριν τις γραμμές κάνεις δεξιά. Βρίσκεσαι μια ανάσα από έναν ναό του οποίου οι πιστοί δεν προσκυνούν εικόνες. Ο δικός τους ο θεός είναι άυλος και φροντίζει να κάνει τις εμφανίσεις του μεταμεσονύχτια. Πολλοί τον έχουν δει να ξεχύνεται ως ωστικό κύμα από δίμετρα ηχεία και να «λούζει» τους πιστούς με techno και tech-house beats.

Αυτός ο ιδιαίτερος και πολυεπίπεδος ναός, έχει όνομα: Steam Athens.

Περάσαμε ευλαβικά την πόρτα του και μιλήσαμε με τους δύο ωραίους τύπους που κρατάνε τα κλειδιά του: τον Άρη Πιπεράκη και τον Γιώργο Παλιού.

Και να τι μας είπαν...

Το Steam μπαίνει αισίως στην 3η σεζόν του. Τι  να περιμένουμε φέτος από την ομάδα του;

Φέτος έχουμε ίσως την πιο γεμάτη χρονιά από άποψη bookings. Έχουμε κλείσει πολλά μεγάλα ονόματα και συνεργασίες  με δυνατές ομάδες και promoters. Το παραπάνω γεγονός σε συνδυασμό με την ανακαίνιση του χώρου,  το πλήρες ηχοσύστημα void, τα νέα φώτα και visual θα προσφέρουν μια μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία στον clubber.


Με δύο γεμάτες σεζόν και την 3η προ των πυλών νομίζω ότι μπορεί να γίνει ένας απολογισμός: τι έχετε πετύχει μέχρι τώρα, τι έχει μείνει πιο «πίσω» σε σχέση με τα αρχικά σας σχέδια;

Πιστεύουμε ότι τόσο η συνεχής και αδιάκοπη προσπάθεια, όσο και το σταθερό μας  μέλημα να βελτιώνουμε κάθε ατέλεια , αναγνωρίζονται  από τους πελάτες  και κατά φυσική συνέπεια μας στηρίζουν κάθε χρόνο περισσότερο. Αυτή  είναι η μεγαλύτερη επιτυχία μέχρι στιγμής  για εμάς.

 

Το κοινό που αγαπάει (και) τον πιο «σκληρό» ηλεκτρονικό ήχο είναι ένα κοινό συμπαγές και φανατικό. Εσείς βλέπετε να ανανεώνεται ή έχουμε να κάνουμε με τους ίδιους clubbers που μεγαλώνουν και πιθανόν ωριμάζουν ως προς τις προτιμήσεις τους;

Ισχύουν και τα δύο. Υπάρχουν οι clubbers  που ακούνε αυτή τη μουσική αρκετά χρόνια και συνεχίζουν, αλλά υπάρχει και μία  μερίδα του κοινού που είτε λόγω ηλικίας  είτε άλλων παραγόντων γνωρίζει τώρα το συγκεκριμένο είδος και σιγά - σιγά αφομοιώνεται με τους υπόλοιπους.

 20428008 1792384697445490 1858154509 n

 

Στα 90’s είχαμε τα Οινόφυτα και την έκρηξη του clubbing. Έπειτα πολλοί ήταν αυτοί που διαπίστωσαν με κυνισμό για το θάνατο του clubbing. Τώρα σε τι φάση είμαστε;

Σε μια χώρα, στην οποία η κρίση είναι πλέον εμφανής,  κάνουμε την προσπάθεια μας  καλώντας  μεγάλα και καταξιωμένα ονόματα της διεθνής σκηνής  με όσο το δυνατόν  πιο λογικές τιμές για το κοινό.  Η μέχρι τώρα πορεία μας έχει δείξει ότι το κοινό ανταποκρίνεται και μας  το αναγνωρίζει .

 

Στη διάρκεια αυτών των πολλών χρόνων πώς έχουν μεταβληθεί τα γούστα του κοινού; Πλέον κοιτά πιο πολύ στη «χώρα» της νοσταλγίας ή διψά για το φρέσκο;

Και σε αυτήν την περίπτωση ισχύουν και τα δύο. Το κοινό, όπως είναι φυσιολογικό , θέλει  να ξαναζήσει στιγμές του παρελθόντος με djs που έχει ήδη ακούσει και  περάσει καλά,  παράλληλα όμως αναζητά νέα ακούσματα και  καλλιτέχνες  με διαφορετική οπτική στο εκάστοτε είδος που παίζουν.

 

Νιώθετε λίγο ότι εσείς και μερικές ακόμα ομάδες είστε σαν κάτι σαν θεματοφύλακες (σ.σ.: κάπως βαρύγδουπος ο χαρακτηρισμός αλλά καταλαβαινόμαστε, νομίζω J) ενός τρόπου διασκέδασης που «δοκιμάστηκε» αρκετά τα προηγούμενα χρόνια;

Δεν νομίζουμε ότι μπορούμε να χαρακτηριστούμε « θεματοφύλακες»,  καθώς  δεν είμαστε τόσα πολλά χρόνια στο χώρο σαν μαγαζί.  Ένας χαρακτηρισμός που ίσως θα μας ταίριαζε είναι συνεχιστές μιας σκηνής που έχουν χτίσει μετά από αρκετές δοκιμασίες  κάποιοι  πολύ ικανοί άνθρωποι και ομάδες της συγκεκριμένης σκηνής.

20428492 1792384764112150 758784377 n

 

Τελικά πού πάει ο clubber όταν γεράσει;

Η ηλικία δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο! Έρχεται κόσμος που ακούει ηλεκτρονική μουσική από τότε που πρωτοξεκίνησε στην Ελλάδα να εδραιώνεται ως άκουσμα. Ίσως η συχνότητα που παρευρίσκονται στα events να μην είναι η ίδια με παλιότερα, λόγω των δυσκολιών της καθημερινότητας.

 

Αυτήν την Παρασκευή φιλοξενείτε στα decks του Steam την Carola Pisaturo και το Σάββατο τον Ramiro Lopez. Να έρθουμε με γυαλιά ηλίου ή θα το σχολάσουμε πριν ξημερώσει;

Σίγουρα θα χρειαστείτε γυαλιά, κανένα party μας δεν τελειώνει πριν ξημερώσει!

 

Info:

Ευρυμέδοντος 3
Κεραμεικός
2103412120 - 6936660260



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved