Αυτό δεν είναι διαμέρισμα, είναι «ναός» του design

Νιώσε λίγη ζήλεια για το διαμέρισμα του αρχιτέκτονα Philippe Maidenberg στο Παρίσι.

Ο Philippe Maidenberg δεν είναι απλά ένας αρχιτέκτονας. Είναι ο άνθρωπος που θα ήθελες να μεταμορφώσει το σπίτι σου. Θα συναντήσεις την τεχνοτροπία του στα διασημότερα και πιο πετυχημένα ξενοδοχεία, σύμφωνα με το Ταξιδιωτικό Ευαγγέλιο το Trip Advisor, (βλέπε Bel Ami, Hotel 123 SébastoAtalapol, κ.α. ), αλλά  και στον προσωπικό του χώρο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Maidenberg είναι οπαδός της πιο «εύθυμης» διάθεσης στο ντεκόρ, είτε έχει να κάνει με μπαρ και εστιατόρια, είτε με υπνοδωμάτια ξενοδοχείων και λόμπι. Ο Maidenberg, αν και πιστεύει πρωτίστως στη χρησιμότητα που οφείλει να έχει  ο σχεδιασμός του εκάστοτε χώρου, δίνει την ίδια σημασία σε όλες αυτές τις λεπτομέρειες που στο τέλος κάνουν τη διαφορά, όπως η ένταση των χρωμάτων, τα μικρά αντικείμενα, αλλά και τα έπιπλα με ιντριγκαδόρικο σχεδιασμό. «Κυρίως, φροντίζω να διακοσμώ κατά αυτόν  τον τρόπο τους μικρούς  χώρους. Εκεί που περνάμε την ώρα μας και χαλαρώνουμε. Έχει μεγάλη σημασία λοιπόν να είναι άνετοι και όμορφοι».

Μέχρι σήμερα έχει σχεδιάσει τους χώρους δεκάδων διάσημων μουσικών, όπως των Peter Gabriel, Gilberto Gil, Roger Hodgson, Youssou Ndour, Rickie Lee Jones, Manu Katché, Claude Lelouch, Ennio Morricone και πολλών άλλων. Όμως μία ματιά στο εσωτερικό του δικού του σπιτιού, σε πείθει ότι ο Maidenberg κράτησε το καλύτερο κομμάτι της δημιουργικότητάς του για τον εαυτό του.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved