Πάνο ζούμε στο βάθρο να σε δούμε!

5 πολιτικά κωλοτουμπίδια του αρχηγού των ΑΝΕΛ που έγραψαν ιστορία. 

Κυβίστηση:

«Η κυβίστηση (κοινώς αποκαλούμενη και κωλοτούμπα) είναι άσκηση γυμναστικής αλλά και είδος ακροβατικού. Κατά την κωλοτούμπα ο δρων στηρίζεται αρχικά με το κεφάλι και τα χέρια στο έδαφος σε πρόσθια θέση και στη συνέχεια δίνει ώθηση ώστε το κάτω μέρος του σώματος να περάσει πάνω από το κεφάλι -το οποίο πάντα βρίσκεται σε επαφή με το έδαφος- και να καταλήξει στο έδαφος σε ύπτια θέση». 

Thnx Wikipedia.

Η κυβίστηση -και κάθε μορφή της- αποτελεί την πεμπτουσία της ενόργανης γυμναστικής και δη των ασκήσεων εδάφους, ένα Ολυμπιακό άθλημα, στο οποίο έχουμε διακριθεί ως χώρα πολλές φορές, με αποκορύφωμα το χρυσό του Ιωάννη Mελισσανίδη το 1996 στην Ατλάντα.

Thnx Ιωάννη.

Και είναι αλήθεια ότι αν δεν υπήρχε ο Μελισσανίδης, από ενόργανη δεν θα σκαμπάζαμε γρι. Ούτε εμείς, ούτε οι πολιτικοί μας.      

Πάρε για παράδειγμα τον Καμμένο

Τυχαίο κι αυτό. Πού τις έμαθε όλες αυτές τις ασκήσεις εδάφους; Στον στρατό; Ή στο Εθνικής Αμύνης; Ή έβλεπε πολύ «Η μεγάλη των μπάτσων σχολή;». Στον Ιωάννη τις χρωστά, κι αυτές που έκανε κι αυτές που έρχονται. Και αν δεν είναι ασεβής θα έπρεπε ήδη να τον έχει κορνιζάρει, όπως έκανε ο Αλέξης με τον Αντρέα.  

Προσωπικά, είμαι πολύ περήφανος για την ευλυγισία των πολιτικών μας. Ειδικά κάποιων με παραπανίσια κιλά. Εγώ μια κοιλίτσα έχω και ούτε γέφυρα δεν μπορώ να κάνω. Ξέρεις τι είναι να μπορείς να ρολάρεις το σώμα σου, να το συσπειρώσεις, να το αναδιπλώσεις και αφού βάλεις τα χέρια κάτω να στηριχτείς σε αυτά και να σηκωθείς; Αυτό περισσότερο μου μοιάζει σαν «μεθώ και πέφτω κάτω και λασπώνομαι», παρά με άσκηση γυμναστικής.

Κάποιες κακές γλώσσες λένε ότι ο Καμμένος ετοιμάζεται για νέα κυβίστηση στο Σκοπιανό. Φτου-φτου πιπέρι στο στόμα παλιόπαιδα. Αφού ο άνθρωπος το είχε πει ξεκάθαρα: «Εγώ δεν ψηφίζω σε περίπτωση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών θετικά στη χρήση του όρου Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων». Τελεία και παύλα.

Ή μήπως όχι;

 

Ντροπής πράγματα!

Έλα, μην είστε προκατειλημμένοι. Το ότι εξερχόμενος από το Μαξίμου «άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξει ευρύτερη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων», δεν σημαίνει ότι θα κάνει και κωλοτούμπα. Α, όχι; Ούτε αυτό το πιστεύετε; Τελικά καλά το λένε για το μάτι και το όνομα. Έχει γράψει και μια ιστορία στο άθλημα ο άνθρωπος. Τι ιστορία δηλαδή; Πένταθλο ολάκερο!

Επειδή τα γραπτά (και τα βίντεο) μένουν, εμείς τα βρήκαμε και τα θυμηθήκαμε. Και τα γραπτά, και τα βίντεο και τις κωλοτούμπες. 5 τον αριθμό. 

 

1. Κατακόρυφη Στήριξη (ΣΥΡΙΖΑ)

«Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε γιατί έχουμε διαφορές στα εθνικά θέματα», είχε πει κάποτε ο Πάνος Καμμένος. Η συνέχεια γνωστή. Και η άσκηση απλή. Υπάρχει και βίντεο: 


 Ακολουθούν οδηγιές για την άσκηση. Σετ επαναλήψεων: Τουλάχιστον μία φορά το εξάμηνο.


Capture2 

 


2. Απλή Κυβίστηση (Μνημονιακή)

«Επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου δεν υπάρχει. Υπάρχει είτε κατάργηση του Μνημονίου είτε αποδοχή του Μνημονίου», έλεγε και μάλιστα χαμογελώντας, με αίσθηση (και ευθύνη) σιγουριάς.


Γνωστό ότι στήριξε όλη του την καριέρα (μέχρι τα προψές) στην αντιμνημονιακή του πολιτική, φωνάζοντας κιόλας «στα τέσσερα, στα τέσσερα»! Ναι, αλλά κάτσε να δούμε τι θα πει και παρακάτω, άστον να ολοκληρώσει! «Στα τέσσερα, στα τέσσερα... μνημόνια θα φτάσουμε. Και θα τα ψηφίσω όλα, ε;»

Απλή κυβίστηση αυτή. Μνημονιακή. Ή αλλιώς «στα τέσσερα»:

Capture

 

 

3. Η Κωλοτούμπα Τροχός (της τύχης)

Σχετικά με το περιβόητο «Σύμφωνο Συμβίωσης». Είχε πει ότι το υπερψηφίζει, εν συνεχεία ότι επιφυλάσσεται και όταν ήρθε η ώρα της κρίσης έκανε το πιο σωστό. Απουσίαζε! Σωστός ο τσίφτης. Και έχει και συνέχεια. Με την Ταυτότητα Αλλαγής φύλου. Όπου ενώ ψήφισε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την αλλαγή ταυτότητας φύλου, δήλωσε πως καταψηφίζει το άρθρο 3 για την ηλικία των 15 ετών. Μια τρύπα στο νερό δηλαδή. Ότι είναι και λίγο «in» ας πούμε. Αλλά και λίγο «out». Μπρος-πίσω που λένε και στο μπάσκετ. Λίγο απ' όλα.    

 Κλασική κίνηση. Γνωστή και ως κωλοτούμπα Τροχός. Της τύχης. Κι όπου κάτσει.

 

Capture3

 

 

4. Άλα, άνοιξε κι άλλη Μουζάλα

«Δεν αρκεί η συγγνώμη Μουζάλα. Ζητώ την παραίτησή του!». Πιο πιθανό είναι να παραιτηθεί ο Βενγκέρ απ' την Άρσεναλ παρά τούτος. Βέβαια, αν κι εμένα την «γκάφα» μου λίγο καιρό μετά τη βάφτιζαν «λεκτικό λάθος», σιγά μην παραιτούμουν! Κορόιδο είμαι; Τι, δεν πιστεύετε, ρε; Υπάρχουν και τα γιουτιούμπια:
 

Εδώ έχουμε την απλή ανακυβίστηση, σε ανσάμπλ. Προσοχή! Μην το δοκιμάσετε σπίτι.

 

Capture3

 

 

5.  Κωλοτούμπα στο Φι και Πι και Α!

«Δεν θα κάνουμε πίσω στο ΦΠΑ στα νησιά με ΤΙΠΟΤΑ. Ποτέ! Τέλος! Δεν πρόκειται ποτέ να ανεβεί! Τέλος!». Λολ.


Είπε, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά (α, αυξήθηκε τελικά ε;) «εγκληματική και αντισυνταγματική». Αυτή που ψήφισε... 

Κωλοτούμπα στο Πι και Φι. Ή στο Φι και Πι. Το ίδιο είναι. Εκτός από τον ΦΠΑ. «Και Φι και Πι και Α, ο Πάνος Κωλοτούμπα έκανε ξανά!» 

Ναι, αλλά τι κωλοτούμπα, εξήγησέ μας. Έχουμε και λέμε:

Capture3

 

Τι λέτε θα την κάνει την κωλοτούμπα και στο Σκοπιανό;

  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved