Είναι κακό που περιμένουμε πως και πως τον Black Panther;

Νύχια, ξύλο, Adonis Creed και πολλά ακόμα που περιμένουμε από την ταινία του υπερήρωα.

Περιμένεις και εσύ –όπως και όλοι μας - σαν μανιακός το νέο «Avengers 3: Infinity War»; Μπράβο παικταρά, καλά κάνεις. Επικροτώ. Σε συγχαίρω. Μόνο που κάπου εδώ οφείλω να κάνω σου μία επισήμανση. Δεν πρέπει να είναι η μόνη ταινία της Marvel που οφείλεις να περιμένεις.

Όπως γράψαμε στο κινηματογραφικό καλεντάρι του 2018, το κυρίως πιάτο της χρονιάς είναι όντως οι ενωμένοι Εκδικητές που παρά το γεγονός ότι παραλίγο να σφαχτούν στο «Captain America: Civil War», ενώνονται για να αντιμετωπίσουν τον Thanos ο οποίος είναι η νέα μεγάλη απειλή για τον κόσμο μας.

Κακά τα ψέματα όσοι σπεύσαμε να δούμε το «Civil War» το κάναμε ξεκάθαρα για δύο λόγους. Αρχικά για να απολαύσουμε τον «Cap» να δέρνεται με τον Ironman και κυρίως για το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του Spiderman (δεν είχε βγει ακόμα στις αίθουσες το «Spiderman: Homecoming») στο MCU.

Και εκεί που είχαμε αρχίσει να μπαίνουμε στο νόημα, να απολαμβάνουμε δράση, βόμβες, ξύλο και καταδίωξη, συνέβη αυτό.

Ο Winter Soldier βρήκε επιτέλους το μάστορά του, οι αίθουσες έπαθαν αμόκ με τον σκοτεινό εκδικητή από την Αφρική και το «Civil War» απέκτησε ξαφνικά άλλο νόημα. Ο Black Panther, ένας ήρωας που ενδεχομένως πολλοί να μην γνώριζαν, ήρθε από το πουθενά για να κλέψει τη λάμψη από τους πολυδιαφημισμένους Tony Stark και Steve Rogers, να κάνει εξαιρετικό show off δυνάμεων, ικανοτήτων και… νυχιών, μπαίνοντας χωρίς πολλά-πολλά στην παρέα των Avengers.

Και επειδή από έναν τύπο που προκαλεί ενθουσιασμό –ιδιαίτερα από το πουθενά- δεν τον περιορίζεις μόνο σε ταινία με Avengers, ακολουθείς τη συνταγή της επιτυχίας. Του δίνεις σόλο ταινία, και περιμένεις να κάνει μαγικά του. Και σύμφωνα με το τρέιλερ θα κάνει μπόλικα.

 

Black Panther vs Adonis Creed: Επιτέλους μια μάχη που αξίζει

Κάπως έτσι λοιπόν ο T’ Challa ή αλλιώς Black Panther –a.k.a. Chadwick Boseman-, βασιλιάς και προστάτης της αφρικάνικης πόλης Wakanda καλείται να αποδείξει αν όντως μπορεί να σηκώσει το βάρος των απαιτήσεων και προσδοκιών που δημιούργησε με την παρουσία του στο «Civil War», ωστόσο όλα δείχνουν πως από τις 16 Φεβρουαρίου κι έπειτα –όταν θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα- έχει ένα σημαντικό συστατικό για να τα πετύχει. Τι είναι αυτό; Μα έναν άξιο αντίπαλο που υπόσχεται μανιακή τελική μάχη. Και το όνομα αυτού, Michael B. Jordan.

Ο νεαρός ηθοποιός, ο οποίος κατάφερε να μπει στα γάντια του Rocky ως γιος του Apollo Creed, είναι από τα νέα μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ, ιδιαίτερα στην κατηγορία ξυλίκι όντας ο Balboa της νέας εποχής. Η συγκεκριμένη ταινία άλλωστε αποτελεί ένα προσωπικό στοίχημα για τον Jordan, στη δεύτερή του παρουσία σε ταινία της Marvel μετά την εμφάνισή του ως Johnny Storm στο τελευταίο «Fantastic 4». Η ταινία ήταν μια παταγώδης αποτυχία και ακόμα και αν ο Jordan δεν έφταιγε σε κάτι, η ρετσινιά του τραγικού αυτού remake απαιτεί μια δυναμική επανεμφάνιση. Με λίγα λόγια να περιμένεις πολλά από τον κακό «Killmonger».  

000260904hr

Δεν ξέρουμε αν θα αποδειχτεί κάτι σαν τον Joker στον Dark Knight, ωστόσο και μόνο η ιδέα της τελικής μάχης με φόντο την ηγεσία της Wakanda, γεμάτη ακροβατικά, γρατσουνιές-μαχαιριές και πολλά – μα πάρα πολλά – κροσέ αποτελεί ένα τεράστιο κεφάλαιο για το φιλμ.

 

Το άγνωστο που το κάνει ακόμα πιο ελκυστικό

Κοινώς ο Black Panther είναι ένας superhero ο οποίος έρχεται από το πουθενά για να καθίσει ανάμεσα στα ιερά τέρατα της Marvel. Για την ώρα βασιλιάς παραμένει και δικαίως ο Ironman, ο Captain America στρογγυλοκάθεται (αλλά) δεύτερος και τελευταία έρχεται δυνατά από πίσω ο Spiderman του Tom Holland.

Ωστόσο αν μας έδειξε κάτι η ιστορία των ταινιών της Marvel, αυτό είναι ότι οι φιγούρες που δεν ήταν τόσο γνωστές όσο οι παραπάνω (βλ. Deadpool, Guardians of the Galaxy) έκαναν τεράστιο «μπαμ» στο κοινό και πλέον ο υπερηρωικός χάρτης της έχει αλλάξει για τα καλά.

giphy

Ο Black Panther έχει όλα εκείνα τα φόντα προκειμένου να ριζώσει στις καρδιές μας σαν ένας ξεχωριστός ήρωας. Πέραν των σπέσιαλ δυνάμεων και της σούπερ-κουλ στολής, στην ταινία θα έχουμε τη δυνατότητα να μάθουμε πολλά για την άγνωστη αυτή πόλη που λέγεται Wakanda, που βρίσκεται και γενικότερα τι παίζει εκεί, ενώ θα πάρουμε και μια παραπάνω ιδέα για τον μυστήριο χαρακτήρα του T’ Challa, του ανθρώπου που θα τα βάλει με τον Adonis Creed και λίγο αργότερα με τον Thanos στους Avengers.

Όπως και να έχει το συμπέρασμα που βγαίνει για τη συγκεκριμένη ταινία είναι ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει. Κανείς δεν γνωρίζει πολλά για τον σκοτεινό εκδικητή και αυτό και μόνο του μας κάνει να το περιμένουμε σε αναμμένα κάρβουνα. Α, και κράτα κάτι τελευταίο πριν κλείσουμε.

landscape 1497274458 black panther chadwick boseman

Στη Marvel δεν θα έβγαζαν τυχαία το «Black Panther» λίγο  πριν την προβολή του «Infinity War». Θα μπορούσε άνετα στη θέση του να είναι ο δημοφιλέστερος Spiderman όμως όχι, εκεί στο Χόλιγουντ βλέπουν ότι το «ζέσταμα» πριν το «Avengers 3» κουμπώνει καλύτερα με τον προστάτη της Wakanda. Οπότε σίγουρα κάτι καλό μαγειρεύουν εκεί στο MCU.

Υπομονή μόνο μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου. Μέχρι τότε ετοιμάσου. Και Adonis (Creed), έρχεται η σειρά σου.

Ακολούθησε τον Χρήστο Κάβουρα στο Instagram



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved