Είναι οι Άσπιλοι ο πιο ζόρικος στρατός που δημιουργήθηκε ποτέ;

Μία ματιά στην βαμμένη με αίμα και θάνατο ιστορία τους, λίγο πριν την έναρξη της τελευταίας σεζόν.

Είναι από τους πιο hardcore στρατούς που έχουμε δει στο Game of Thrones. Μεγαλωμένοι στη σκλαβιά και σφυρηλατημένοι στη φλόγα της μάχης, οι ευνούχοι στρατιώτες Άσπιλοι είναι μία τέλεια πολεμική μηχανή  ικανή για ένα και μοναδικό πράγμα: να σκοτώνει.

Όμως για να μπορέσουν οι Άσπιλοι να φτάσουν στο επίπεδο του τέλειου στρατιώτη, έχουν προηγουμένως βιώσει τον δικό τους Γολγοθά. Αυτή είναι η δική τους ιστορία μέσα από 7 πληροφορίες, γεμάτες αίμα, σκλαβιά και θάνατο.

Ρίξε μία ματιά στον στρατό των εκλεκτών.

 

 

1. Ποιοι είναι ακριβώς;

Γιαν την ακρίβεια είναι ένας στρατός σκλάβων. Τόσο απλά. Θα σου θυμίσει κάτι από Σπαρτιάτες, αλλά η βασική διαφορά είναι ότι οι Σπαρτιάτες δεν υπήρξαν ποτέ σκλάβοι. Οι Άσπιλοι, δεν είναι απλά το όνομα της hardcore στρατιωτικής μονάδας, αλλά όνομα το οποίο υιοθετείται  από τον κάθε πολεμιστή και έχει την αντίστοιχη έννοια του Οίκου. Περίπου. Όπως δηλαδή η Σέρσεϊ είναι Λάνιστερ και η Ντενέρις είναι Ταργκάριεν, έτσι και ένας πολεμιστής είναι Άσπιλος.

unsullied1

 

2. Πώς τους αγοράζεις

Πριν τους ελευθερώσει η Ντενέρις, οι Άσπιλοι πωλούνται με την εκατοντάδα ή με την χιλιάδα. Ο «πελάτης» άλλωστε ξέρει πως εκπαιδεύονται από μικροί και θα τηρήσουν τον όρκο τους να τον προστατέψουν μέχρι τον θάνατο. Η τιμή στην οποία πωλούνται είναι πάντα συζητήσιμη και τα κέρδη πήγαιναν στους αφέντες των Ελεύθερων Πόλεων.

 

 

3. Τι γίνεται με τα ονόματά τους;

Οι Άσπιλοι δεν επέλεγαν το όνομα τους μία φορά. Επέλεγαν ένα διαφορετικό κάθε ημέρα. Ο λόγος ήταν ώστε να μην νιώσουν ότι έχουν δική τους ταυτότητα έστω και μία στιγμή. Καθημερινά λοιπόν τραβούσαν δύο χαρτιά από έναν κουβά που περιείχε ένα χρώμα και ένα ζωύφιο. Οπότε καταλαβαίνεις πως προέκυψε το όνομα του Γκριζοσκώληκα.

 

4. Η εκπαίδευση

Κάπου εδώ βγαίνει το Σπαρτιατικό της υπόθεσης. Οι Άσπιλοι εκπαιδεύονται από 5 ετών, σε μία εκπαίδευση τόσο σκληρή που έχει ως στόχο να τους μετατρέψει από ανθρώπους σε όργανα καταστροφής. Συνήθως επιζεί ο 1 στους 3 και όσοι αποτυγχάνουν σε οποιαδήποτε δοκιμασία θανατώνονται αμέσως.  Η εκπαίδευση περιλαμβάνει από τρέξιμο και αναρριχήσεις, μέχρι περπάτημα σε αναμμένα κάρβουνα και πάλη μέχρι τελικής πτώσης. Για να κερδίσουν το κράνος τους και να ονομαστούν τακτικοί στρατιώτες, πρέπει να πάρουν ένα ασημένιο νόμισμα και να πάνε στο σκλαβοπάζαρο και να αγοράσουν ένα νεογέννητο παιδί. Στη συνέχεια πρέπει να το σκοτώσουν μπροστά στα μάτια της μάνας τους.

5. Ο ευνουχισμός

Το πέος και οι όρχεις κόβονται και ρίχνονται στην Πυρά του Βωμού της Κυράς των Λογχών, μία θεότητα στην οποία πιστεύουν αποκλειστικά οι Άσπιλοι. Για την ακρίβεια, από τα κιτάπια του George R.R. Martin διαβάζουμε τα εξής για τον ευνουχισμό:

«Την ημέρα που το αγόρι ευνουχίζεται, του δίδεται ένα κουτάβι για να το φροντίζει. Στο τέλος του πρώτου χρόνου το αγόρι υποχρεώνεται να στραγγαλίσει το κουτάβι του. Αν αποτύχει να το κάνει, σκοτώνεται και δίνεται ως τροφή στα σκυλιά». 

Κάπως έτσι οι Άσπιλοι γίνονται όλο και λιγότερο άνθρωποι.

 

 

6. Κάποτε γλέντησαν και τους Ντοθράκι

Αν έχουμε καταλάβει κάτι από το Game of Thrones, είναι πως με τους Ντοθράκι δεν παίζεις. Πατάνε τις αγριοφωνάρες τους και σε κάνουν να ψάχνεις το λαρύγγι σου στο χώμα. Όμως στη Μάχη του Κόχορ, όπου οι Άσπιλοι ήρθαν αντιμέτωποι με τους Ντοθράκι, οι αλογοαφέντες τα βρήκαν σκούρα με τους ευνούχους Τρεις χιλιάδες Άσπιλοι τα έβαλαν με ένα ολόκληρο Κάλεσαρ που απαριθμούσε πάνω από 50.000 άντρες σε μία τρομαχτική μάχη. Στο τέλος επιβίωσαν μόλις 600 Άσπιλοι, που προηγουμένως είχαν καθαρίσει 12.000 Ντοθράκι. Για να τιμήσουν τους αντιπάλους τους για την ανδρεία τους, οι Ντοθράκι πέρασαν έφιπποι μπροστά από την γραμμή των Άσπιλων πετώντας μπροστά τους τις κομμένες πλεξούδες τους.

image

7. Πόσους έχει πλέον η Ντενέρις;

Μετά τα γεγονότα με τους Υιούς της Άρπυιας, είναι δύσκολο να υπολογίσουμε τον ακριβή αριθμό των στρατιωτών. Ξέρουμε σίγουρα πως ξεκίνησε περίπου με 8.000-10.000 στρατιώτες. Υπολογίζουμε πως μετά τα γεγονότα και την μάχη στο Κάστερλι Ροκ, πρέπει να έχει περίπου στους 7.000 στρατιώτες. Όχι και άσχημα δηλαδή.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved