Associated Press Ο Dean Martin τραγουδούσε πάντα με την καρδιά του

Και ήξερε να το κρατάει αληθινό, όσο λίγοι άντρες στον κόσμο.

Μεγαλώσαμε με την πεπατημένη ότι ο Frank Sinatra, υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους showmen στη γη την χρυσή εποχή των 50s. Και δεν είναι υπερβολή. Ήταν πράγματι ένας από τους πιο χαρισματικούς ανθρώπους που πέρασαν από τον κόσμο του θεάματος. Από την υποκριτική του ικανότητα μέχρι την φωνητική του δεινότητα, ο Frank άφησε το δικό του στίγμα. Δεν ήταν όμως ο μοναδικός. Σαν σήμερα ο Dean Martin, ο «υπαρχηγός» του Rat Pack, έφτανε τα 103 χρόνια εμπειρίας και υπεροχής.

 

 

Ο τροβαδούρος

Ο Dean Martin δεν υπήρξε ποτέ μία άγνωστη περσόνα. Ούτε είχε ποτέ ανάγκη την φήμη του Frank για να ξεχωρίσει. Το σχήμα των RatPack σίγουρα βοηθούσε τον κάθε καλλιτέχνη ξεχωριστά, αλλά ο Dean Martin είχε φροντίσει από την αρχή να ξεχωρίσει. Με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

 

 

Οι ισόβιοι φανς του Sinatra, θα σου πουν πως ο Martin παραήταν  γλυκανάλατος. Είχε στο ρεπερτόριο του πάρα πολλά ιταλικά αγαπησιάρικα τραγούδια, εμφανιζόταν πάντα ντυμένος με τα ακριβότερα κοστούμια της εποχής και με καλοφτιαγμένο μαλλί, ενώ οι κοπέλες της εποχής έπεφταν ξερές με ένα του χαμόγελο. Τα περισσότερα από αυτά, είναι γνωστά για τον Dean Martin. Τα σόου του, το γεγονός ότι έμεινε γνωστός ως «Ο Βασιλιάς της Νύχτας» για τον τρόπο που διασκέδαζε τον κόσμο στα μαγαζιά, αλλά και για την φωνή του που ο ίδιος ο Elvis Presley την είχε χαρακτηρίσει ως «ατόφιο βελούδο». Είναι όμως και όλα τα υπόλοιπα που σε τραβούν σε έναν άνθρωπο όπως ο Martin. Πράγματα που δείχνουν πόσο καλά θα περνούσες μαζί του, ακόμη και αν είχε επιλέξει να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. 

 

 

Καλός με την φωνή αλλά και τις γροθιές

Υπήρξε μποξέρ στα νιάτα του. Ελαφρών βαρών. Είχε μάλιστα στο δυναμικό του 27 νίκες και μόλις 6 ήττες. Ήταν τόσο καλός που ο προπονητής του, του έδωσε το παρατσούκλι ‘‘Kid Crotchet’’. Μέχρι και το τέλος της ζωής του λάτρευε τους αγώνες μποξ και είχε πάντα ένα πικρό καημό που δεν κατάφερε να κάνει μεγαλύτερη  καριέρα στο άθλημα. Αυτή του η ενασχόληση, ήταν και ο κύριος λόγος που ήταν η συμπάθεια των γκάνγκστερ της εποχής. Χαϊδευτικά τον φώναζαν ‘‘Dino’’. 

Εκτός του μαχητικού του χαρακτήρα, ήταν ένας τύπος που ήξερε να λέει ωραία αστεία. Αυτός με τα ωραία ανέκδοτα. Λέγεται μάλιστα πως ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που μπορούσε να κάνει τον Jerry Lewis να γελάει και πως αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που ο τελευταίος, του πρότεινε να κάνουν εκπομπή μαζί.  

 

Dean Martin and Jerry Lewis

 

Γεννημένος γόης

O Martin ήταν επίσης από τους μεγάλους καρδιοκατακτητές της εποχής. Παντρεύτηκε τρεις φορές και τα δημοσιεύματα της εποχής έκαναν λόγο για αναρίθμητες γυναίκες που είχαν ως όνειρο ζωής μονάχα να τον γνωρίσουν από κοντά. Λέγεται πως, από το σχήμα του Rat Pack, ήταν ο πιο προσιτός. Ο πιο γήινος τύπος. Αυτός που μπορούσες να του πιάσεις την κουβέντα στο μπαρ, χωρίς να ξινίσει που τον ενόχλησες. Που μπορούσε να μιλήσει για τις γυναίκες με τον πιο τίμιο και αριστοκρατικό τρόπο. Που λάτρευε τα κόμιξ όσο τίποτε άλλο.  Που ακόμη και αν ο Sinatra ήταν ο σούπερ σταρ, ο ίδιος είχε πάντα το δικό του πιστό κοινό που τον αγάπησε για τις ταινίες του και τον ρομαντικό τρόπο που ήξερε να εκφράζεται μέσα από τα τραγούδια του.

 

 

Ένας από εμάς

Ο Dean Martin ήταν αυτός ο τύπος που θα θέλαμε να βγαίναμε έξω για ποτά. Που θα ζητούσαμε την συμβουλή του και θα επιζητούσαμε μερικές σταγόνες από την σοφία του. Ο σταρ που, ακόμη και αν γνώρισε την δόξα, ήταν πάντα ταπεινός με τον κόσμο που βρισκόταν τριγύρω του. Και πάντα θαυμάζαμε αυτούς τους άντρες. Που ήξεραν πώς να είναι ταπεινοί , αφήνοντας στην άκρη τα παχιά λόγια και φέρνοντας στο προσκήνιο τις πράξεις τους να μιλήσουν γι’ αυτούς.

 

original

 

Στην τελική, τον αγαπάμε γιατί θα μπορούσε εύκολα να είναι ένας από εμάς. Ένας ακόμη Rat Pack τύπος που θα ήξερε καλύτερα από τον καθένα μας πώς να το κρατήσει αληθινό.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved