Ο «Κόκκινος Δράκος» του γκραφιτά WD μας αφήνει με το στόμα ανοικτό

Δώστε street art στον λαό!

Για τον Wild Drawing (WD), τον φα-ντα-στι-κό street artist με καταγωγή από το Μπαλί, που έχει γεμίσει τους δρόμους της Αθήνας με γκράφιτι αριστουργήματα τα έχουμε πει ξανά. Τον μάθαμε από την «Κουκουβάγια» του Κεραμεικού,  μας χάζεψε με το «Φίδι» στην Πολυτεχνειούπολη και τώρα είπε να μαγέψει λίγο και την Γαλλία.

Το έργο του ονομάζεται «Το Κόκκινο Σπίτι» και όπως θα δείτε είναι όνομα και πράγμα. Ακροβατεί ανάμεσα στο χιουμοριστικό και το γκροτέσκο καθώς καταπιάνεται με συμβολισμούς από το πυρ το εξώτερον. Δράκος και διαόλι παίζουνε χαρούμενα με τις φλόγες από ένα σπίρτο θυμίζοντας διεστραμμένο παραμύθι.  

Έχει τρομερό ενδιαφέρον ότι ενώ το γκράφιτι παλιότερα ο περισσότερος κόσμος το θεωρούσε βανδαλισμό, τώρα αποτελεί μια μορφή τέχνης υψηλής ποιότητας και τρομερής αποδοχής από το κοινό. Είμαστε ιδιαίτερα τυχεροί δε στην Ελλάδα να έχουμε φιλοξενούμενους όπως ο WD. Και ντόπιους καλλιτέχνες όπως ο «Πλάτων» που έχει κάνει τρομερή αίσθηση με τα δύο τελευταία του γκράφιτι καθώς και διεθνούς φήμης ζωγράφους που εμπνέονται από το street art όπως ο Στέλιος Φαϊτάκης. Μήπως το γκράφιτι είναι η νέα μνημειακή τέχνη τελικά;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved